Dvanaesto polje je naš nesvesni um, ali bez obzira koliko ga ne vidimo i nemamo kontrolu nad tim mehanizmima, možemo doći do njega vizualizacijom, meditacijom, u procesu sanjanja i na razne druge načine. Ovo je naša ostava i bez obzira što trenutno nismo svesni šta smo godinama u nju pakovali ili neko drugi mesto nas, ne znači da ne možemo od danas imati veću svest nad stvarima koje odlažemo u nesvesni um.

Kao što znate većina stvari koje nam stoje, stoje zato što se nadamo da bismo ih jednog dana iskoristili, nemaju za nas prioritete i nisu deo svakodnevice, pa opet nam pružaju neku sigurnost da će se jednom naći kada budu najpotrebnije. Kako sa stvarima, tako i sa uverenjima, nekih se uverenja držimo iako su infantilna i davno neupotrebljiva, nastojeći da krivimo okolinu za sve stvari koje nismo uradili.

Skoro sam pročitala na nekom blogu da je sin ocu prebacio sve svoje rep pesme. Ovaj, primoran situacijom (već je odlazio na posao) morao je te pesme da sluša. Neke pesme su mu se i dopale, neke nisu uopšte, ali se zapitao, šta bi se desilo da na trenutak poslušamo pesme sa tuđe plej liste, da li bismo ih i dalje slušali i šta bismo radili sa njima? Slično, svaka porodica ima određenu plej listu koju članovi slušaju. Kako do skoro sedme godine dete funkcioniše najviše na theta talasima, talasima hipnoze, ono nesvesno sluša porodične pesme čak i kada odraste i napusti porodicu. Neke od tih pesama su veoma korisne i ohrabrujuće, neke više nemaju smisla, a možda nikada nisu ni imale.

12 polje su naše pesme, rečenice, misli, snovi i nadanja, vantelesna iskustva, kako podsvest tako i viša svest, kao i ostava, a pošto je ostava i dalje deo kuće, moramo i o njoj podjednako voditi računa. Možda neće biti toliko bitna kao dnevna soba (prvo polje), ali je i dalje treba usisavati, čistiti i brisati. Kada nam je deo kuće prljav ne možemo kriviti druge zbog toga. Žaliti se na nekog je slatko kao milka sa tri vrste punjenja i neko vreme je čak i zabavno kad je jedete, ali što je više jedete, više Vam se jede, a kilogrami se pakuju kao i nesvesna uverenja i etikete.

12 polje je zato i post, jer se suzdržavamo od želja i težimo ka višoj spoznaji kroz odricanje. No, pre eliminišemo hranu, moramo eliminisati misli, tačnije stražariti nad onim što percipiramo, mislimo i zaključujemo. 12 polje je polje velikih prosvetljenja koja utiču na čitav karmički proces u razmerama koje ne možemo ni da zamislimo svesnim umom, ali možemo na duhovonom planu.

 

Brišite prašinu,

ne zato što je uvek prijatno,

već zato što je Vaše…

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.