Planeta gubi na jačini kada se nalazi na poslednjim stepenima, međutim važi i suprotno, na prvim stepenima znaka, planeta može da se ponaša infantilno i neosvešćeno, a još ako je u opoziciji ili kvadratu sa muškom planetom ili prirodnim malefikom, dodatno je neosvešćena, jer tada svoju snagu troši na nepraktičan i ne baš društveno poželjan način.

Tako se dešava kada se Mars nađe na ranim stepenima Vodolije, Vage ili Blizanaca, dakle vazdušni znaci, koji dodatno šire Marsovu vatru, onemogućavaju da se Mars ograniči nego po svaku cenu mora da uđe u verbalni ili fizički sukob, bez obzira na posledice.

13317081_1582942002036698_2724962946304192335_o

Obično je sukob nepotreban, preteran i u zavisnosti od kuće u kojoj je Mars, može da se dešava pred drugima ili da se skriva od drugih. Ovakav Mars u 1, 4, 7 i 10 polju, daje otvorene sukobe koji traže pažnju i dramu, ovakav Mars voli publiku i bilo kakav vid konflikta u javnosti.

Zatvoren Mars, najčešće u 12. kući se sa druge strane suzdržava od bilo kakvih reakcija, pa može imati određenih fizičkih simptoma u zavisnosti od položaja Marsa. Najčešći pokazatelji malefičnog Marsa su 12, 1 i 2 kuća, izazovni aspekti sa njim, Mars u vazdušnim znacima, kao i znaku svog pada, dakle u Raku, a često i dodir sa Uranom može dati suženje svesti i napad u afektu.

Malefičnog Marsa možda najbolje imati u kontaktu sa Merkurom, jer tada bes može da se izrazi putem sarkazma, naravno može i kroz svađu, ali definitvno toj osobi je najlakše da kanališe takvu energiju kroz pisanje ili dnevnik recimo.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.