Granice paranoje i ideala. Opozicija ili kvadrat Meseca i Neptuna se odnose na gubitak kontakta sa samim sobom, preterani idealizam i nesigurnost koja proizilazi iz toga.  Sa jedne strane osoba pokušava da razume i doživi duhovnost, dok je sa druge strane to plaši, čineći je nesigurnom.

1492e6461d6491a2fae2d526be244502

Vrlo često se dešava da osoba nije sigurna da li je nešto sanjala ili zaista doživela. Nekada joj se može činiti da je odvojena od svog tela ili neprimetna u odnosu na druge ljude.

Osoba može imati neobjašnjive strahove, na primer od duboke vode, jer je to simbolika Neptuna. Javlja se takođe strah od gubitka svesti, pa ove osobe često nemaju normalan san. U ovim aspektima Mesec pati jer ne razume ideju. Vrlo često ideal koji ima je pretežak za emocionalno stanje.

Ovaj aspekt može dati lekare, jer se ideal Neptuna koristi praktično i u kontrolisanim uslovima, a što je cilj Meseca koji želi da zadrži sigurnost. Da je u pitanju trigon ili sekstil Meseca, verovatno bi dao glumce s obzirom da im nije problem da se prebace iz jedne realnosti u drugu.

Osobe sa aspektom Meseca i Neptuna su posebno osetljive na zvuke, mirise i eksternu energiju. Mogu imati strah od mraka, nepoznatih ljudi, nemanja dovoljno prostora. Memorija i moždane funkcije su veoma osetljivi. Ovo su osobe koje mogu imati umetničkih talenata, ali strahuju da ih pokažu drugima. Ne vole kritiku i osuđivanja, jer to narušava njihove ideale čineći ih nesigurnim.

Svoju maštu i talente, kao i ideale i senzitivnost treba da usmeravaju na znak u kome je Mesec, jer je to jedini način da se Mesec oseća sigurno. Ako je u pitanju Mesec u Jarcu, onda valja ideje usmeravati na posao i strukturu, na praktičan rad. Ako je na primer, Mesec u Strelcu, valja se usmeriti na putovanja, obrazovanje, meditaciju, filozofiju i u tim oblastima primeniti svoje talente, ali bez ikakvog emocionalnog vezivanja za neku ideju.

Film koji možda najbolje predstavlja posledice opozicije Meseca i Neptuna…

Horor duše i tegoba uma u kojoj jedino san i želja imaju svrhu.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.