Jupiter u Devici teži detaljima, pokušava da ih sistematizuje, svrhu pronalazi u svakodnevnoj rutini i motivisan je željom da je razvija i razume. Misli i ideje ovog čoveka su praktične i usmerene ka potpunoj realizaciji, ovakva pozicija može dati sjajne učitelje i praktične filozofe koji bez mnogo napora mogu jako lako da objasne apstraktne ideje.

Generalno su postupci ovog čoveka motivisani i željom da se određeni sistem razume, pa im odgovara analitičan rad. Ne vole da ih bilo ko požuruje. Bitna im je materijalna sigurnost. Brzo se prilagođavaju i smisao vide u malim stvarima.

13590473_1597946020536296_1233924580274897958_n

U nekom izazovnom smislu ovaj položaj može otežati osobi pronalaženje praktičnog pristupa nekoj problematici, jer Jupiter ima tendenciju ka širenju, a Merkur ka usitnjavanju, naravno nemoguće je u isto vreme težiti široj slici i razumevanju čitavog konteksta, ako smo iznova i iznova fokusirani na detalje.

To dovodi do stresa, frustracije i na kraju do toga, da se posao ne obavi ili se prosto prepusti nekome drugom. U ovoj poziciji je jako bitno da se vidi i izgradi praktičnost i jasno definisan pristup astrološkom polju u kome je položen Jupiter. Ljudi sa ovom pozicijom u 9. polju mogu više puta menjati studije ili ih ne završavati do kraja. Ovim osobama je posao jako bitan i generalno se najbolje ostvaruju kada su zaposleni i kada im je data mogućnost da sami uređuju svoje poslovne zadatke. Odgovorni su i trpeljivi, mogu biti i sjajni doktori i veterinari, okolina ih rado prihvata. Druželjubivi su i vole da pomognu.

Takvog Jupitera u Devici imamo na nebu (04. 07. 2016), ova pozicija uz retrogradnog Saturna nam donosi šansu da izvučemo pouku iz naših iskustava, da se posvetimo radu na sebi i radu uopšte ne bismo li uvideli da zahvalnost, sreća i smisao jesu u malim stvarima i svakodnevnoj rutini.

…Jer ako ne vidimo ono sto jesmo nećemo videti ni ono sto želimo.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.