Naziv: Vodolija

Simbol: ♒

Mitologija: Ganimed je bio jako atraktivan mladić. Obožavali su ga i smrtnici i bogovi. Zevs se zato pretvorio u Orla, sišao na zemlju i odveo Ganimeda na Olimp. Štićeniku je dao posao peharnika, tj. osobe koja sipa nektar bogovima. Kako je zavoleo Ganimeda, stavio ga je na nebo sa drugim sazvežđima.

Modalitet: Fiksni

Element: Vazduh

Planeta vladar: Saturn/Uran

Harmonično ispoljavanje: reformator, humanista, druželjubiv, tolerantan, inovativan, komičan

Neharmonično ispoljavanje: hladan, sebičan, radikalan, ekscentričan, nepraktičan, buntovan

zodiac_sign__aquarius_by_yuhon-d2vj267

Arhetip: Vodolija je arhetip jake volje, individualnosti, originalnosti i nebeskog uvida. Planete u Vodoliji teže toleranciji, duhovnosti i formiranju nove vizije društva, podizanja svesti na planeti i podsticanju ljudske različitosti. Vodolija simboliše slobodu i odgovornost. Sloboda da se prikaže i vidi svet na drugačiji način i odgovornost da se taj red uspostavi.

Polje sa znakom Vodolije i mesto Saturna i Urana govore o mestima originalnosti, kršenju već uspostavljenih pravila, želji za inovacijom i podizanjem svesti u toj oblasti. Vodolija je simbol članaka, potkolenica i elektromagnetnog polja tela.

Senka Vodolije je povlačenje, nepraktične ideje, emotivna nezainteresovanost za drage ljude, bunt bez razloga. Svoju senku prevazilaze preko suprotnog znaka Lava, putem velikodušnosti, spontanosti, emotivnosti i bliskosti sa drugima.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.