Naziv: Strelac

Simbol: ♐ 

Mitologija: Kentaur, pola čovek, pola konj. Hiron je bio najmudriji među kentaurima i besmrtan. Ranio ga je Herakle u ratu koji je poveo protiv kentaura. Svoju besmrtnost je dao Prometeju da bi prekratio muke. Nakon toga je podignut na nebo.

Modalitet: Promenljiv

Element: Vatra

Planeta vladar: Jupiter

Harmonično ispoljavanje: otvoren, perspektivan, entuzijastičan, multikulturalan, iskren, idealista

Neharmonično ispoljavanje: neumoran, ekstravagantan, naivan, nespretan, neodgovoran

zodiac_sign__sagittarius_by_yuhon-d3ap5fb

Arhetip: Strelac je arhetip istine, mudrosti i inspiracije. To je simbol uzdizanja jedne kulture i rušenja granica među ljudima. To je kanal Univerzuma, predstavlja učitelje, filozofe, sveštenike, daleka putovanja u sebe i svet.

Planete u Strelcu teže da prošite svoje vidike, vole istraživanja i slobodu. Polja sa znakom Strelca i mesto Jupitera govore o mestu gde se ispoljava prirodan entuzijazam, gde je energija nesputana i gde postoji tendencija za širenjem i razumevanjem. To je mesto ideala, humanosti i potrebe za sjedinjavanjem, kroz ta mesta osoba se povezuje sa Univerzumom.

Senka Strelca je zaslepljenost, nerealnost, beg i neodgovornost, nezainteresovanost za svakodnevni život i ljude. Kroz suprotan znak Blizanaca treba da se nauče fleksibilnosti, usvajanju potrebnih veština kako bi realizovali svoje ideale i kooperativnosti.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.