Naziv: Ribe

Simbol: ♓

Mitologija: Postavši Bog univerzuma, Zevs je pobedio u trci Geine divove. Besna zbog toga, Gea je rodila Tifona, čudovište koje je bogovima objavilo rat. Svi bogovi su u borbi sa njim uzeli oblik neke životinje, Afrodita i njen sin, Eros, uzeli su oblik ribe. Nakon uništenja Tifona, Afrodita je ribe bliznakinje od kojih je uzela oblik stavila na nebo.

Modalitet: Promenljiv

Element: Voda

Planeta vladar: Jupiter/Neptun

Harmonično ispoljavanje: posvećen, inspirisan, meditativan, vizionar, spiritualan, intuitivan

Neharmonično ispoljavanje: nerealan, sramežljiv, ranjiv, pasivan, depresivan, sanjar

zodiac_sign__pisces_by_yuhon-d2vql3p

Arhetip: Ribe su arhetip mašte, fantazije i duhovnosti, saosećanja i misticizma. Planete u Ribama su izuzetno osetljive i intuitivne, imaju sposobnost da kopaju po svojoj podsveti tražeći konstruktivna rešenja. Lako i brzo procenjuju druge ljude.

Ribe su simbol transcendentalnog, simbol vere i bezuslovne ljubavi, to su pesnici, vizionari, muzičari. Polje sa znakom Riba i položaj Jupitera i Neptuna govore o mestu gde osoba treba da razvije svoju duhovnost i svoje vizije i ideale podeli sa drugima.

Ribe vladaju stopalima, očima, limfnim žlezdama, podsvešću. Senka Ribama donosi iluziju, beg iz stvarnosti, opijate, ulogu žrtve. Kroz znak Device treba da se nauče logici, poniznosti i diferencijaciji od drugih ljudi.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.