Svaka planeta u kući u kojoj se nalazi može dvojako da se ispoljava, da u toj kući pravi problem ili da u njoj traži pomoć.

U zavisnosti od nivoa svesti osobe, planeta će se ponašati na određeni način. Na primer, ako je planeta u polju ili kući 9, znači da će svoj uticaj izražavati putem religijskih uverenja i filozofije. To se može pokazati u vidu uverenja koja su nefunkcionalna po osobu i šta više, destruktivna ili kao tendencija osobe da kroz edukaciju i višu svest rešava životne izazove. U kombinaciju ulazi i priroda planete.

Ako je na primer Mars u 9 kući, osoba može ulaziti u sukobe zbog svojih uverenja ili čak da ih namerno izaziva ili da preduzima konkretne, smislene akcije kako bi se edukovala u tom pogledu. Znači, u oba primera imamo akciju i adrenalin, ali sasvim drugačiji nivo svesti, pa samim tim i drugačije posledice.

Takođe, način preduzimanja akcije zavisiće od znaka u kome se planeta nalazi, pa nije isto ako je Mars u znaku Vage i u znaku Škorpije. Da je u znaku Vage, osoba bi mnogo taktičnije i sa mnogo više obzirnosti trošila svoju energiju. U znaku Škorpije energija bi bila više fokusirana na cilj, nego na ljude. I sve ovo, uključujući i kontekst ispoljavanja utiče na oblikovanje energije natalne karte.

Pošto energija dolazi od konkretne osobe, njeno ponašanje se ne može predvideti. Ono sto je validno je da se klijentu predstavi više opcija ispoljavanja nekog aspekta, a onda u dogovoru sa njim videti šta je funkcionalnije po njega samog.

14291870_1632063210457910_3057582379965887537_n

Zato, astrologija ima i terapeutsku primenu, jer ima za cilj ne samo da informiše, već i da pomogne.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.