“Light cannot exist without darkness. Each has its purpose. And if there’s a purpose to my darkness, maybe it’s to bring some… balance to the world.” -Dexter

Znamo šta jeste tek onda kada shvatimo šta nije. A istina je da sve što jeste, i jeste i nije.

Astro Aquarius

Aspekt opozicije u astrologiji nije uvek težak, iako u najvećem broju slučajeva donosi konflikt i otvoren sukob… Ako posmatramo opoziciju kroz prirodu polja 1 i 7, kao ja i ti odnos, onda je opozicija konflikt – ja sa ne-ja, tačnije sa onim što definišemo da je različito od nas. Međutim ne bismo mogli da vidimo tu suprotnost da nije tačno naspram nas. Ako vidimo sve ono što nismo, zašto nas onda i dalje nervira?

Nervira nas zato što vidimo da nam taj deo nedostaje ili da taj deo ne razumemo dovoljno. Da bismo nešto razumeli, moramo da napustimo zonu komfora, a to često nije prijatno. Opozicija zato, iako konflikt, je i način upoznavanja sebe kao i svojih jakih strana, opozicija je dobar način da naučimo nešto novo o sebi, buduću da je u totalnoj suprotnosti sa onim što već jesmo.

Zato, nikada ne treba težiti samo jednoj strani, jer ideal nikada nije na kraju, već na sredini. Ideal obuhvata i dobro i loše, svetlost i tamu, žensko i muško…

Iako će Saturn i Mars napraviti egzaktnu opoziciju 29. 05. 2017., van svih intenzivnih momenata koji ovaj odnos nosi, može se reći da je to energija usmerena na nešto novo, a protiv šablona i ustaljenih obrazaca ponašanja. Može predstavljati ,,dizanje iz mrtvih”, regeneraciju i radikalno menjanje stavova. Neće biti prijatno, ali ne znači da će takav biti i ishod.

Ovo je aspekt oslobađanja od tame, jasno se vidi šta se može uraditi, a šta ne. Mars u Blizancima je promenljiv i brzoplet, pa ne bi trebalo odustajati od sopstvenih zamisli samo zato što se trenutno čine dosadnim ili se stvari ne odvijaju prema planiranom… Mars opozicija Saturn predstavlja i generacijski jaz, mladost protiv starosti, ali i nerazumevanje koje proizilazi iz toga.

Mladi mogu biti brzopleti i promenljivi, bitno im je iskustvo, ne toliko učenje o tom iskustvu. Tipičan predstavnik ovoga je Mars u Blizancima, koji označava vitalnu i promenljivu energiju. Sa druge strane, Saturn u Strelcu je simbol mudre, starije osobe koja ne ide više za iskustvima, koliko za učenjem i poukom kojom će se voditi.

 Cilj Saturna je da prenese poruku, očuva tradiciju i na kraju usmeri mladu energiju ka konstruktivnim rešenjima. Zato, ovu opoziciju treba shvatiti  kao menjanje vlastitog života, menjanje navika i usmeravanje na ono što služi u životu. Treba odbaciti (Mars) sve nekonstruktivne veze iz života, bez ikakve griže savesti (Saturn).

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.