Naziv karte: Škorpija (Scorpio)

Opis karte: Prorok

Karakteristike: Jedan od znakova koji može da prevari svojim spoljašnjim izgledom. Vrlo često ima tendenciju da se prikazuje kao izuzetno miran i staložen, a da je zapravo sasvim suprotno, pogotovo kada su u pitanju stvari koje voli. A sve što mu prija, voli; Škorpion ne može i ne želi da svoje emocije odvaja od svoje želje.

14370042_1636581046672793_4034748476500988868_nStrast poistovećuje sa ljubavlju. Svestan je koga bira za emotivnog partnera, traži privrženost i pre svega poslušnost, jer jedino tako može da kontroliše sve oko sebe. Možda prividno deluje da ne želi kontrolu, ali upravo je suprotno. Što se njega lično tiče nije toliko disciplinovan.

Može težiti ekstremima, preterano uživati u luksuzu ili u siromaštvu. I to je sve njegova odluka. Čak i kada se drži određenih društveno neprihvatljivih obrazaca ponašanja, on ima jasan razlog zašto to radi. Kako je Škorpion fiksni znak, ovi muškarci su istrajni u svojim odlukama, pa makar išli i protiv sebe.

Ima potrebu da pobedi, bilo da je to utakmica ili emotivna veza. Ume da bude surov i strog prema porodici i prijateljima, zahteva fer igru, iako nekada ni sam neće odigrati po pravilima.

Voli da flertuje i zavodi, jer na taj način održava vitalnost Marsove energije. Daleko od toga da bi i njegov partner to smeo da radi. Ako je partner dobio titulu bračnog partnera, ponašaće se u skladu sa tim, dakle dostojanstveno, logično i strpljivo, dok će Škorpion na sve moguće načine proveravati granice strpljenja.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.