Mesec je u Raku i kvadratima ka Jupiteru u Vagi i Uranu u Ovnu, ovi aspekti se odnose na širenje podsvesti i tenzije koju osećamo zbog toga. Tačnije, danas možemo biti razdražljivi u svim onim situacijama koje od nas traže striktna pravila, emotivnu distancu i nepristrasnost.

Tamo gde se traži taktičnost, mi postajemo suviše emotivni. Ovo se odnosi na nemogućnost da emocije i želje izrazimo pravovremeno i u skladu sa situacijom. Posebno treba voditi računa o sastancima ili nekim poslovnim okolnostima, gde bilo kakav razgovor o emocijama (sem ako ih se poslovno ne tiče), nije poželjan. Na ovo bi trebalo da obrate pažnju Ovnovi i Rakovi najviše, a zatim i Vage.

Danas možemo imati problem sa koncetracijom i inspiracijom, pogotovo ako neko nameće pravila i rokove. Drama i nepredvidivost današnjeg ponašanja su uslovljeni rigidnostima sredine i nemogućnošću da se tome odupremo. Nervni sistem je napet i razdražljiv. Neke svoje ideje ne možemo da sprovedemo u delo, jer nam nedostaje istrajnosti i sigurnosti u tome što radimo. Takmičarski duh je izražen, ali i destruktivan, jer previše zavisimo od tuđeg mišljenja.

Možemo imati teške misli i biti previše strogi i prema sebi i prema drugima. Emocije mogu varirati od previše do premalo. U isti mah smo strogi i poslovni, ali i nesigurni i uplašeni…

Strah je statični zvuk koji mi ne da da čujem sam sebe.

Samuel Butler

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.