Mesec je u znaku Strelca. Da bismo mogli da izrazimo svoja osećanja, moramo prvo da ih istražimo, iskusimo i razumemo, pogotovo strahove, želje i potrebu za sigurnošću, kao i kontrolom drugih ljudi.

Mesec je u trigonu prema Suncu koje je u znaku Lava, pa ovaj skladan aspekt govori o ravnoteži akcija i emocija, o ravnoteži ega i duše. Ako smo u konfliktu sa nekom osobom, svesni svog ega i unutrašnjih strahova, možemo lako da utvrdimo šta nas koči i sprečava da se osetimo slobodno (Mesec je ipak u Strelcu).

13934779_1617301805267384_4850605421885164851_nMesec se polako kreće ka znaku Jarca, znaku svog izgona u kome će mnogo ozbiljnije gledati na svoje emocije ili će ih potiskivati. Mesec će onda u znaku Jarca svoju sigurnost izražavati kroz tendenciju da se osigura stvarima ili osobama koje su joj poznate i u odnosu na koje ima izgrađen stav i mišljenje.

I dok je Mesec u Strelcu u stanju da iznova traži nova iskustva ne bi li stupio u kontakt sa svojim unutrašnjim bićem, Mesec u Jarcu je više u vezi sa obezbeđivanjem poznatog prostora bilo emotivnog ili materijalnog u okviru koga može slobodno da izrazi emocije. Takođe, kako je Mesec u Strelcu pod vladavinom Jupitera, teziće da svoja iskustva, duhovne vrednosti i učenja proširi, razume i podeli sa drugima. Mesec u Jarcu je pod vladavinom Saturna koji se skuplja i gradi od novih iskustava i bilo kakvih intenzivnih emocija, zato je Mesecu u Jarcu toliko bitno da ima sigurnost pre nego izrazi emocije.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.