Prva dekada (22.12. – 31.12)

Osobe rođene u ovoj dekadi sklone su da budu veoma sebične u ljubavi. Takođe ne vole javno manifestovanje svojih osećanja. Ljubav se kod njih javlja kasnije nego obično, za devojke ovoga znaka ona je prvo oličenje drugarstva.

Vernost i lično zalaganje za drugu osobu čini im brak stabilnim i tada vrlo rado podnose sve žrtve. Ljudi rođeni u aprilu ili avgustu mogu im biti dobri prijatelji ili bračni drugovi.

♥♥♥

Druga dekada (01.01. – 11.01)

Nerealna ljubomora, težnja da nameću svoju volju ometa osobe ovog perioda, koje ionako pokazuju rezervisanost ili možda pronicljivost da ranije pronađu svog životnog partnera. Kasniji brak će biti uspešniji za oboje.

Njihov osećajni svet je jako razvijen i zato oni više polažu na duševnu vernost nego na jednu ljubavnu avanturu. Osobe sa kojima će postići divnu harmoniju u ljubavi i braku su rođene polovinom aprila, septembra ili decembra.

♥♥♥

Treća dekada (12.01. – 20.01)

Instinktivna uzdržanost i želja da se stalno drže u pozadini dovodi do toga da partneri ne mogu da shvate ozbiljnost njihovih osećanja. Odugovlače sa brakom iz bojazni da neće naići na pravu osobu.

Ovo ih može odvesti u drugu krajnost gde im možda može pomoći osoba rođena u znaku Bika, Device ili Strelca. Tada postaju vezani za izabranu osobu i privrženi porodici i porodičnom životu.

 

Artist: Harumi Hironaka
Izvor: Pinterest
Izvor teksta: Mikić, M. (2010). Veliki večiti kalendar, Kragujevac: Imperija knjiga

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.