Prva dekada (24.08. – 31.08)

Osobe ove dekade su bojažljive, uzdržane i sklone ispitivanju, kada je u pitanju ljubav. Odgovaraju im odnosi zasnovani na prijateljstvu i treba da prođe dosta vremena da sebi dozvole izjašnjavanje i iskreniji razgovor. U ovom povlačenju od okoline često se previše udubljuju u svakodnevni posao, udaljavajući drage osobe od sebe. Najviše im odgovaraju osobe u znaku Jarca ili Bika.

♥♥♥

Druga dekada (01.09. – 11.09)

Oprezni kada je u pitanju ljubav. Spontanost je za njih nepoznata reč i ne usuđuju se da prihvate rizike koje im ljubav pruža. Veoma su nesigurni u ljubavi i tu im treba pomoći. Vole kada je partner inicijator aktivnosti. Upuštaju se u komplikovana poznanstva i česta mešalju ljubav i prijateljstvo. Njihovom temperamentu odgovaraju osobe rođene polovinom maja, decembra i u znaku Device.

♥♥♥

Treća dekada (12.09. – 23.09)

Osobe u ovom periodu ljubav doživljavaju veoma praktično. Potrebno je da češće i jasnije izražavaju svoje emocije, u suprotnom će ih drugi ljudi videti kao veoma hladne i rezervisane. Osetljivi su na komentare drugih ljudi, pogotovo osobe sa kojom su u vezi. Odgovaraju im osobe rođene u znaku Device, Jarca i Bika. Ovi znakovi im pomažu da prevaziđu svoje nedostatke.

 

Artist: Harumi Hironaka
Izvor: Pinterest
Izvor teksta: Mikić, M. (2010). Veliki večiti kalendar, Kragujevac: Imperija knjiga

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.