Prva dekada (21.05. – 31.05)

Rođeni u ovoj dekadi u prvoj trećini života su vrlo promenljive sreće i nestalni. Pasivni su i teško nalaze način da uđu u romantičnu vezu. Imaju kontrolu nad svojim emocijama i strastima. Umereni su. Često, rano sklopljen brak može biti prilično srećan. Partneri su im obično rođeni u drugoj polovini maja, septembra ili januara.

♥♥♥

Druga dekada (01.06. – 11.06)

Komunikativnost je veoma naglašena kod ljudi rođenih u ovom periodu. Lako će sklapati poznanstva i prijateljstva i imaće mnogo ljubavnih doživljaja. Ono što im smeta u većim uspesima je sklonost za svađu i to zbog nevažnih sitnica.

Ova mana može imati i veće posledice i direktan uticaj na brak. Ne razmišljaju racionalno kada su pod stresom, teško kontrolišu svoje ponašanje. Njihovom temperamentu najviše odgovaraju osobe rođene u znaku Vage ili Vodolije.

♥♥♥

Treća dekada (12.06. – 21.06)

Za devojku rođenu u ovom periodu prva ljubav je gotovo uvek rezultat zaslepljenosti. Može biti privučena inteligencijom, vernošću, prijateljstvom, više nego strašću, erotikom. Ljubav je često posledica urođene radoznalosti prema svemu što je novo.

Prvo iskustvo u ljubavi retko ostavlja traga na njen život, ali joj izoštrava zapažanje. Osobe ovog perioda mogu biti opterećene poslom, tako da u potpunosti zaborave na brak i partnera. Osobe koje im odgovaraju rođene su u znaku Vage ili Vodolije.

 

Artist: Harumi Hironaka
Izvor: Pinterest
Izvor teksta: Mikić, M. (2010). Veliki večiti kalendar, Kragujevac: Imperija knjiga

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.