Prva dekada (21.04. – 01.05)

Rođeni u ovom periodu odlikuju se zdravom erotikom. Oni preziru svaku labavu vezu i ne zaljubljuju se olako, već onda kada su sigurni u partnera i vrednost svojih osećanja. Svoju senzibilnost i čulnost vešto prekrivaju prirodnom mirnoćom.

U braku su vrlo postojani. Deci posvećuju previše pažnje često zanemarivajući partnera. Njihovom temperamentu odgovaraju osobe rođene u drugoj polovini aprila ili avgusta ili u znaku Jarca.

♥♥♥

Druga dekada (02.05. – 11.05)

Devojke ove dekade imaju mnogo uspeha u prvoj ljubavi najviše zbog svoje ženstvenosti. To prvo iskustvo ostavlja trag na celom njenom budućem sentimentalnom životu. Razočaranja kod nje uvek izazivaju dubok bol, potrebno joj je vreme da nakon toga uspostavi ravnotežu. Kod osoba ovog znaka stalno je prisutna težnja za ljubavlju.

Brak sa osobama rođenim u znaku Device ili Jarca može biti veoma srećan. Ovaj dobar odnos temperamenta mogu pokvariti svojom bezrazložnom ljubomorom.

♥♥♥

Treća dekada (12.05. – 20.05)

Uzdržani, lojalni, povučeni, ovo su osobine ljudi koji su rođeni ovom periodu. Skloni su samosažaljenju i imaju veliku potrebu da se oslone na partnera. Iako im prija emotivna zavisnost u ljubavi, istovremeno ih čini ranjivim i previše otvorenim. U racionalnijem sagledavanju sopstvenih potreba mogu im pomoći osobe koje su u znaku Device, Jarca ili Bika.

 

Artist: Harumi Hironaka
Izvor: Pinterest
Izvor teksta: Mikić, M. (2010). Veliki večiti kalendar, Kragujevac: Imperija knjiga

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.