Ovaj deo teksta je odlomak iz knjige Hrišćanska astrologija u kojoj Vilijam Lili prenosi osnovne smernice u tumačenju horarne astrologije. Na početku knjige se obraća učeniku astrologije ovim rečima:

,,Pošto svakodnevno komuniciraš s nebesima, uputi svoj um i oblikuj ga shodno prizoru božanskog; nauči sva odličja vrlina, budi dobro upoznat sa njima; budi human, uljudan, prijatelj svima, lako dostupan, ne opterećuj nesrećnike užasom grubih prosuđivanja; u takvim slučajevima, upoznaj ih s njihovom teškom sudbinom postepeno; uputi ih da se mole Bogu da preokrene svoj sud o njima.

lilly4

Budi skroman, učen, civilizovan, uzdržan čovek, ne žudi za imovinom; velikodušno daj sirotinji, i novac i prosuđivanja. Ne dozvoli da te nikakvo zemaljsko bogatstvo navede na pogrešno prosuđivanje ili prosuđivanje koje će obeščastiti ovu Umetnost…nemoj biti ekstravagantan ili težiti da naučiš svaku Nauku…Upućuj sve ljude da žive ispravno, budi sam dobar primer, izbegavaj modu svog vremena, voli svoju rodnu zemlju. Ne iskoristi nikoga, ni neprijatelja.”

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.