Venera je ušla u znak Raka i tokom boravka u ovom znaku praviće kvadrat sa Jupiterom i Uranom, sekstil sa Merkurom, trigon sa Neptunom i opoziciju sa Plutonom. Najpre, simbolika Venere u Raku u najširem smislu predstavlja uživanje (Venera) u domu, porodici (Rak).

Ova Venera voli korene, prošlost, tradiciju i oseća se najprijatnije u porodičnoj atmosferi, može biti sklona gojenju u predelu stomaka, a ženama su inače naglašeniji stomak i grudi.

 

Venera u Raku daje veoma senzitivne, emotivne i intuitivne osobe, obično imaju neki talenat za ples, muziku, rukotvorine, mogu ih zanimati stari zanati, kuvanje takođe. Osobe sa ovom pozicijom često imaju ,,osećaj”  kako se nešto radi, bez da imaju znanja o tome, rade prema sopstvenom nahođenju, jer im to daje šansu da budu inovativni i drugačiji. Uživaju u dekoracijama, ukrasima i prazničnoj atmosferi.

Kako je položaj ove Venere pod uticajem Meseca koji je sam po sebi promenljiv i fluentan, to bi značilo da ponašanje u ljubavi i partnerskim odnosima dosta zavisi od trenutnog emotivnog stanja, sigurnosti i samopoštovanja. Pa tako ako se osoba oseća razočarano, nevoljeno, odbačeno, tako će se ponašati i Venera, neće imati previše sluha ni za najbliže. Može preći u drugu krajnost i biti veoma hladna, rezervisana, lako preuzimajući ulogu žrtve.

Helmut Newton’s photograph of David Lynch and his lover Isabella Rossellini

Venera u Raku je često zavisna od drugih ljudi, lako upija tuđe emocije i brzo pada pod uticaj sredine. U smislu mogućih izazova, ova Venera može biti veoma sugestibilna, ne postavljajući jasnu granicu između ,,ja”  i ,,mi”.

Venera u Raku će tokom avgusta biti pod uticajem Merkura i Neptuna što je čini bajkovitom, punom inspiracije i kreativnosti, pa je avgust generalno dobar za stvaranje, učenje novih stvari i preuređenje domova. Venera i Merkur zajedno daju lepotu pokreta, pozitivne misli, lepe reči, menjanje navika i samopouzdanje.

Venera i Neptun daju inspiraciju, snove, velika očekivanja i naglašenu intuiciju, ljubav je idealizovana i pomalo filmska. Venera i Neptun  u simbolici daju korišćenje novih začina u jelu, eksperimentisanje sa ukusima, mirisima, ali i preterivanje u svemu tome. Venera i Neptun predstavljaju ulje za telo, kreme, kozmetiku, boju i melodiju.

Venera će takođe biti u kvadratima sa Uranom, Jupiterom i opoziciji sa Plutonom. Venera u kvadratu sa Uranom daje potrebu sa slobodom, ali često na štetu partnera i veze. Ovo je aspekt veza na daljinu i ljubavi koja se čeka. Idealna ljubav je ona u kojoj je moguće izraziti svu svoju slobodu, pa makar to značilo i biti sa drugom osobom. Osobe sa ovim aspektom se boje odbacivanja, ali nikada o tome ne govore otvoreno.

Pink Monochromatic Sceneries

Često se bolje osećaju i više vole partnera kada je odsutan, nego kada je prisutan. Venera zbog dodira Urana daje slobodan stil oblačenja, često unikatan i neponovljiv. Kako je Venera u Raku verovatno će sama napraviti ili sašiti neki komad garderobe ili nakita koji će je činiti drugačijom od drugih.

Dodir Neptuna opet daje mogućnost velike inspiracije i kreativne slobode. Dodir Urana je bunt u ljubavi po svaku cenu, gde se lična sloboda više vrednuje od partnerove. Ove osobe često imaju stav da im je potreban prijatelj, ne partner i često ostaju sa nekadašnjim partnerima u prijateljskom odnosu. Međutim, kvadrat sa Uranom uvek donosi tenziju, pa nije slučaj da iz ljubavi proizilazi prijateljstvo i obrnuto.

U kvadratu Venere i Jupitera leži preterani optimizam i potreba za uživanjem čak i preko sopstvenih granica. Ovo je aspekt naivnosti i velikog ulaganja u stvari koje su bitne, bilo da su veze, prijateljstva ili posao. Osobe sa ovim aspektom se previše trude da budu voljene i prihvaćene, pa ulaze u odnose sa verom da će se osobe promeniti ili nastoje da neki odnos vrate na ,,staro” iako je on odavno promenjen.

Na posletku, Venera u opoziciji sa Plutonom daje ljubav koja je prožeta demonima, mržnjom, žrtvovanjem. U ovom aspektu ljubav (Venera) boli (Pluton), jer osoba na taj način vidi ljubav. Ljubav nije ljubav, ako nema patnje, transformacije, susreta sa najdubljim i najmračnijim stranama, kako ličnim tako i partnerovim.

Ovo je često i aspekt manipulacije, kontrole, ljubomore, rata i gubitaka. Osoba kroz vezu reflektuje lične strahove, a često privlači osobe koje su na neki način nezainteresovane za vezu i rad na vezi. Prisutan je osećaj nezadovoljstva i konstantne potrebe za dopadanjem drugim ljudima, lična vrednost se poistovećuje sa mišljenjem partnera i drugih ljudi. Ovo je aspekt oslanjanja na ličnu snagu i samopouzdanje, s obzirom da po osobu deluje destruktivno ako se oslanja na druge.

 

1 Komentar

  1. Imam natalno Veneru u Raku, Sunce i Merkur.Sve u sedmoj kuci. Dispozitor mi je otisao u Vodoliju i kvadrira ga Pluton iz 11-te u Skorpiji. Katastrofalni odnosi sa okolinom, prijateljima koji su dosta osvetoljubivi, manipulativni i koji imaju jak ego. Ovo je ona Orvelova:”Sloboda je ropstvo”. Dok sam bila tinejdzerka cesce sam znala da izjavim da je brak ropstvo sto mi sa ove distance djeluje kao bukvalni opis naglasenog Raka sa losom postavkom Mjeseca i pomalo “prorocki”. Sreca pa je dispozitor Vodolije u boljem stanju. Primijetila sam i da ovakvom postavkom najcesce “naletim” na Mjesec u Skorpiji (haos u najavi) ili budem privucena takvom vrstom umjetnosti. Venera mi je u polukvadratu sa Plutonom pa se opet vratimo na onu pricu o braku… I sve tako u krug. Sto bi rekao Milos Bikovic:” Ljubav i bol- to je ono sto me formira”. To na oko djeluje “romanticno” ali zna da iscrpi i da natjera osobu na povlacenje i izolaciju. Tako da, ko god prizeljkuje Veneru i Pluton u tandemu neka razmisli ponovo.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.