Do kraja novembra Venera ulazi u egzaktni kvadrat sa Uranom i kako je to aspekt tenzije, daće konflikte u emotivnim odnosima. Ni odnosi sa prijateljima neće biti zadovoljavajući. Radi se o tome da je Uran poprilično nestalne i buntovne prirode, ne priznaje ništa uređeno, standardno, ne priznaje pravila. Sa druge strane, Veneri je bitno da se poveže sa ljudima, da bude voljena, prihvaćena i u harmoniji sa okruženjem.

Kvadrat ove dve prirode doneće sukob interesa obe planete, to će se manifestovati kroz emotivne inhibicije, agresivnost, preterivanje, preveliku potrebu za slobodom, nemanje razumevanja za tuđe potrebe, nagle odluke vezane za posao, ideje, ljubav, kao i nesigurnost vezanu za posledice tih odluka.

15239400_10210314001941802_1681547912_n

Postoji potreba da se uradi nešto novo, da se makar na trenutak izmeni ustaljeni obrazac ponašanja, ali se to radi na grub, nezainteresovan i socijalno neprihvatljiv način. Venera je u ovom aspektu hladna, ne interesuju je drugi ljudi, ali joj dodir Urana daje šarmantnost, harizmu i magnetizam.

S obzirom na znakove koji su u kvadratu, Ovna i Jarca, konflikti se mogu ticati novca, posla, organizacije, pogotovo strukture i discipline. Partneri se ne ponašaju onako kako bismo hteli pa ćemo u dodiru Urana donositi odluke u pravcu ispravljanja tih ponašanja. Imamo želju da budemo voljeni, ali nemamo strpljenja. Ovde Venera postaje nervozna, pasivna, neorganizovana, dok Uran postaje ekscentričan, opasan i prevrtljiv. U ovom aspektu pravila se nameću, ali se ne prihvataju.

74e32e320b8dd33daad3f913160bafb5

Ovo je aspekt jake i nezavisne žene, malo tvrdoglave, ali poslovne, žene sa vizijom i energijom koju ne ume najbolje da ispolji. Iako je kvadrat u pitanju, ovo je aspekt umetnosti i inovacija, ali osoba sa ovim aspektom nikada neće biti u potpunosti zadovoljna svojim idejama i kreacijama, uvek će tražiti nešto novo i nešto drugačije, jer čim postane poznato i ustaljeno počinje da je nervira. Dakle, ovih dana razbijamo rutinu na svim poljima…

elvis-presley-earnings-2013

Elvis Presley

Isti aspekt u natalnoj karti, kvadrat Venere u Jarcu i Urana u Ovnu imao je velikan Elvis Prisli. Mnogo je priča na temu njegovog ljubavnog života, počev od toga da je imao ekstremno blisku vezu sa majkom, do toga da je imao strah od seksualnog odnosa, jer se bojao seksualno prenosivih bolesti.

Venera u znaku Jarca je pod uticajem Saturna, a što često daje ograničenja u ljubavi, bilo da je to strah od vezivanja ili zadovoljstva. Sa druge strane isti aspekt mu je dao harizmu, umetnički talenat i veoma originalan spoljašnji izgled i energiju, dokaz za to je i Venera, kao dispozitor njegove životne energije, Mars u znaku Vage.

Originalnost i neponovljivost njegovog izgleda, ponašanja, ličnosti i performansa postale su simbol jednog vremena i muzičke epohe.

A da bismo osvežili pamćenje, za kraj…

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.