Sunce je ušlo u znak Device. Ovde se volja, snaga i identitet Sunca ogledaju u radu, požrtvovanosti i razumevanju Device. Vreme je za otpuštanje i raščišćavanje odnosa izazvanih ljubomorom, gnevom, besom, ponosom i gordošću. Stvari se polako smiruju i usmeravamo se na praktičnije segmente života, imajući pravu meru u svemu ili bar težimo ka tome da odmereno i racionalno procenimo situacije.

Mnoge odluke se tiču posla, zdravlja i novca, menjanja navika, usvajanje novih veština, učenje i polaganje ispita. Više nije akcenat na takmičenju, već na održavanju postojećeg, nema naglih oscilacija i većih nemira.

Devica je znak prirode, zemlje i cveća, njena veličina leži u radu, doslednosti, a najviše strpljenju. Naravno, kako je Devica zemljani znak potreban joj je interes. Glavna preokupacija jedne Device je funkcionalnost i praktičnost, ali i usklađenost i raspored. Osoba u znaku Device se najbolje oseća kada stvari funkcionišu onako kako je ona isplanirala ili zamislila (i po mogućstvu neko drugi obavio, iako im neće biti problem da urade sami).

Besperkorno obavlja svoj posao, ali isto traži i od drugih ljudi. U ljubavi je racionalna, odmerena i čini se, ponekada hladna samo zato što ne dozvoljava da bude iznenađena. Njihova rezervisanost predstavlja strah od gubitka kontrole nad sobom i svojim emocijama, pa se često drže po strani ćuteći o svojim problemima.

Njihov ponos se ogleda u količini tereta koji mogu da nose, a da niko ne primeti. Zato, ne vole osobe koje se stalno žale ili koje nemaju objektivnu perspektivu prema sebi i bliskima. Za svoje greške nalaze opravdanja, često u spoljnim okolnostima ili drugim ljudima, s obzirom da smatraju da su njihove odluke dobro promišljene pre nego što su donete.

Kako Devicama vlada planeta Merkur, planeta mladih ljudi, obrazovanja, trgovine, saobraćaja, pisaca, veliki broj Devica se može naći u obrazovnom sistemu, ali i ekonomiji, marketingu, književnosti, modnoj industriji, administraciji. Mnogi pedagozi i kritičari školskog sistema bili su u znaku Device, što je slučaj i sa Ivanom Iličem i Marijom Montesori.

Devicama se zamera preterani perfekcionizam i očekivanje da će se i drugi ponašati tako, kritikovanje, detaljisanje, preterana analiza, nepoverljivost prema sposobnostima druge osobe, potreba da  o svemu daju svoj sud i da ne odustaju od toga, potreba da se emotivno distanciraju, da odlučuju umesto druge osobe i onoga što je dobro za nju, preterana samouverenost u svoje planove i ciljeve, potreba da upravljaju tuđim finansijama, emocijama, stilom života i načinom ponašanja i slično. Često im se pripisuje narcisoidna crta ličnosti.

Device upravljaju sistemom za varenje, pa nije retko da Device imaju problem sa kilažom, varenjem, nepravilnom ishranom ili sa druge strane da budu previše opeterćene ishranom, sportom i drugim vidovima aktivnosti.

Device spadaju u zemljani, promenljiv znak. Opozit Devici je znak Riba, a znaci koji su kompatibilni Devici su Jarac, Bik, Rak i Škorpija.

Žene Devicehttps://astroaquarius.com/razne-teme/zena-devica/

Muškarci Device: https://astroaquarius.com/razne-teme/muskarac-devica/

Karakteristike i mitologija znaka: https://astroaquarius.com/osnove-astrologije/horoskopski-znaci/devica/

Ljubavni horoskop po dekadama: https://astroaquarius.com/astroloski-tekstovi/devica-2/

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.