Noć Veštica i Mlad Mesec u znaku Škorpije, pa da li može biti više simbolike? Mlad Mesec se dešava kada su Sunce i Mesec u konjunkciji, tačnije u istom znaku. Na sve to Mesec se nalazi u znaku svog pada što dodatno pojačava misteriju čitavog lunarnog procesa.

Kao što znamo, Mesec se sam po sebi ne oseća dobro u ovom znaku, njegove emocije su prikrivene, jedini način da Mesec oseti sigurnost i komfor je da se drži ograničenja, nepristrasnosti i kontrole. Ove osobe savršeno kontrolišu svoje emocije iz straha da mogu biti povređene i ostavljene. Često su sumnjičave i iz takve predostrožnosti teže da emocije proveravaju putem testova, igrica, često manipulacija. Naravno, ovo je i regenerativni Mesec. Savršeno dobro se snalazi u bolu i ima sjajne intuitivne mogućnosti da bol razume.

 

thumb-1920-163517

Međutim Mesec je danas pored uticaja Marsa i pod uticajem Venere u Strelcu, zbog svog dnevnog tripliciteta, a kako je Venera u vatrenom, promenljivom i muškom znaku, potrebe ovog Meseca i generalno osećanja se vezuju za širenje empatije, potrebu da se povežemo sa drugima, prvenstveno sa partnerima. Mars sa druge strane se nalazi u znaku Jarca, pa svoju energiju usmerava na održavanje stabilnosti, strukture, reda. On želi da stvori red i da mu se oda priznanje zbog toga.

Na planu emocija ovo je joše jedan dokaz da Mesec u Škorpiji pokušava da ostane hladan, strog, ozbiljan, ali detaljnije gledano, to je samo maska. Osobe u znaku Škorpije ovih dana mogu imati poslovne mogućnosti, ali i izazove u kojima će želeti da ostanu hladne glave, možda čak i delovati rezervisano, ali oni takođe žele da rade u timu, da se druže, izlaze, razmenjuju ideje. Kako Mlad Mesec predstavlja konjunkciju Meseca i Sunca i obično se odnosi na nove projekte i ideje, intuiciju i čudne okolnosti, razlog više da ovaj aspekt osete osobe u znaku Škorpije, kao i njihov opozit, Bikovi.

Škorpija je sama po sebi vodeni i ženski znak, pa će intuicija generalno biti pojačana ovih dana, pogotovo kada su poslovi u pitanju. Više pažnje obraćajte na svoje snove, telo, senzacije koje imate. Mesec je izuzetno moćan u ovoj fazi, jer simbolično budi ono ezoterično u čoveku, što ga više približava prirodi i univerzumu. 


Još jedna interesantna stvar je što je i Merkur u znaku Škorpije, a što dodatno pojačava polja interesovanja vezana za ezoteriju i magiju. Polje obeleženo znakom Škorpije u natalnoj karti će imati poseban uticaj na osobu ovih dana. Ako je to na primer, sedmo polje, uticaji Škorpije osetiće se među bračnim partnerima, ako je u šestom polju, uticaće na ozdravljenje ili vraćanje snage osobama koje su u ovom periodu bile bolesne i sl.

Merkur, Sunce i Mesec prave trigon ka Neptunu što dodatno pojačava maštu, inspiraciju. Neptun donosi u ovom slučaju poznavanje simbola i njihovu laku interpretaciju, tačnije mogućnost da na brz i efikasan način analiziramo na primer snove ili neke druge znakove i povežemo ih sa stvarnim događajima. Sa ovim planetarnim uplivom poznajemo uzrok i posledicu u svemu i ponašamo se u skladu sa tim.

Očekujte ektremne emocije, ali i dubok uvid u okolinu. Na nebu je takođe dosta kvadrata što donosi akciju, frustracije, konflikte, motivaciju i jaku slobodnu volju, a kako je Škorpija fiksni znak, razlog više da svojim modalitetom uokviri delovanje Sunca, Meseca i Merkura.

Maska: jedini način da kažeš otvoreno ono što jesi i da to bude sasvim normalno. Srećna svima Noć Veštica.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.