Mesec u vazdušnom znaku, Vodoliji, dispozitor Vodolije, Saturn je i dalje u Strelcu, ali pravi opoziciju sa Merkurom. Dakle to je Mesec čije su misli  danas usmerene na brigu, imaćemo verovatno probleme sa koncetracijom, obavljanjem poslova, pogotovo oni težim, kao i onima koji traže vreme, žrtvu i disciplinu. Danas nam pogotovo manjka discipline, jer Mars takođe pravi kavdrat sa Mesecom, pa to donosi opet nervozu, možda i povrede, nekontrolisan bes, konflikte, otpor protiv sistema, ali danas to nije konstruktivan otpor, ovo danas je bunt radi bunta.

13524467_1593391180991780_6287235484069420364_nOsetićemo se nesigurni, neshvaćeni, neprihvaćeni, napeti i na ivici živaca, pogotovo ako je radno okruženje u pitanju. Takođe, zbog ovog kvadrata Marsa i Meseca koji čine fiksni znaci, teško nam je da odustanemo od svojih uverenja i loših misli, jer fiksni znaci su uporni u svemu, pa čak i u tome kada nisi u pravu. Nažalost kvadrat Škorpije i Vodolije donosi spoj energije i intelekta, ali na jedan vrlo eksplozivan i netrpeljiv način, najviše zbog toga što je Mesec taj koji je previše apstraktan i više u idejama, dok je Mars konkretan i u svom sedištu.

Ovo takođe može značiti da naše ideje ne prate našu energiju, da želimo više nego što možemo da uradimo i da to u stvari i stvara nervozu između nas i naše okoline. Ali za razliku od opozicije, gde je za konflikt potrebna i druga strana, ovde smo sami sebi suprotnost i zbog toga niti odustajemo tako lako, niti se mirimo tako lako.

Briga je isto što i nošenje kišobrana u strahu da će pasti kiša.

Zar ne postane kišobran težak posle nekog vremena…

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.