Mesec je u znaku Blizanaca i upućuje na potrebu za opisivanjem i razgovorom o sopstvenim emocijama, strahovima i nesigurnosti. Osobe sa ovim Mesecom teže da objektivno posmatraju svoje emotivne odnose i svoju ulogu u njima.

Takav Mesec je danas pod uticajem planeta Merkur i Saturn. Merkur je u Devici i retrogradan, analitičan, ali u svojoj refleksiji, pa je period dobar za samoosvešćivanje, terapije, otkrivanje svojih iracionalnih uverenja i rad sa njima. Merkur pravi aspekte ka Plutonu, Neptunu i Mesecu.

Pluton mu daje prodiranje u nesvesno, odlične transformativne ideje i otpuštanje strahova kroz na primer rad sa psiholozima ili kroz neku edukaciju, grupnu terapiju. Opozicija Merkura i Neptuna obično znači nemanje jasne granice između racionalnog i iracionalnog, razlog više da nam neka druga osoba pomogne u oktrivanju i razumevanju lične percepcije.

Kada je Merkur pod uticajem Neptuna sklon je obmanama i prevarama. Sklon je da veruje da se stvari odvijaju baš na onaj način na koji ih on posmatra, a često je situacija upravo suprotna. Takođe, kvadrat ka Mesecu dodaje tenziju između veselog blizanačkog humora, i ozbiljnosti i pedantnosti koja dolazi od Merkura.

Tačnije, smeh je dobar pokazatelj spremnosti da se izborimo sa situacijom, ali sve više od toga je mehanizam odbrane i pokušaj zataškavanja stvari pred sobom. Ovaj aspekt kvadrata označava menjanje misli i planova, problem dafinisanja emocija, pa je najbolje staviti ih na papir i analizirati.

Saturn sa druge strane pravi aspekte ka Suncu i Marsu, što donosi vitalnost, želju za rastom i razvojem, pozitivne promene i mudrost koja dolazi kroz stvaranje, učenje i konkretne akcije i iskustvo. U ovim aspektima se identitet transformiše i to kroz konkretan rad na sebi i svojim strahovima.

Saturn je takođe u opoziciji sa Mesecom što predstavlja zabrinutost i često nespremnost za velike životne odluke. Ovo često govori o strahovima iz prošlosti koji izlaze na površinu kako bi nas nečemu naučili. Ovo je takođe i ženska nesigurnost, konstantno preispitivanje emocija, sigurnosti, komfora i potreba da se o tome otvoreno razgovara.

Mesec pravi lepe aspekte ka Jupiteru, Marsu i Suncu, što donosi mir, optimizam, potrebu za kretanjem i otvorenim pokazivanjem emocija kakve god one bile, kao i skladu sa suprotnim polom, skladu duše i ega i miru koji dolazi kao posledica svega toga.

Sunset Cranes & Tree – Noren Panel – Indigo/Gold

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.