Mesec u Ribama trenutno u kvadratu ka Saturnu u Strelcu, što će doneti lične nesigurnosti i problem identiteta, kao i sistema vrednosti u poređenju sa načinom na koji gledamo partnerske veze ili načinom na koji bismo hteli da nas partneri tretiraju.

Ovo se ne odnosi samo na romantične veze. Naša tendencija da budemo voljeni, zaštićeni i sigurni, nateraće nas da postanemo suviše zahtevni po tom pitanju ne uviđajući jasne granice između naših i partnerovih potreba.

14370016_1634680936862804_1827103164404573441_n

Sa druge strane, potreba da po svaku cenu izrazimo svoje mišljenje i nametnemo određene granice ponašanja imaće za posledicu udaljavanje partnera ili prikriveni bunt koji lako može da preraste u sukob u toku pomračenja Meseca, 16.09.2016.

Sukob se vidi iz kvadrata Meseca i Marsa, pogotovo kada Mesec bude na 24. stepena Riba. U tom trenutku će napraviti i opoziciju sa Suncem. Opozicija sama po sebi predstavlja svest, kao i retrogradni Merkur, koji putem refleksije može jasnije da pristupi bilo kakvom konfliktu.

Savet je da se danas i sutra edukujete u vezi sa nekim problemom koji imate, bilo da je to čitanje članaka, gledanje videa, razgovor sa stručnjakom ili prijateljem. Sunce u Devici trazi edukaciju, a Mesec u Ribama gubitak granica i prepuštanje.

U ovom aspektu najbolji način da nešto rešite je da se najpre informišete u vezi sa tim, zatim postavite pitanja u vezi sa tim i uz refleksiju otpustite tenziju. Jer je sasvim normalno biti i tužan i ljut i besan i zavidan i ljubomoran…

Ovaj pun Mesec donosi upravo to, svest, osvetljenje podsvesti u cilju otpuštanja problema. Naravno uvek mozete ići lakšim putem i ulaziti u sukobe, ali to ne donosi mir, bar ne na duže staze.

Mnogo toga je karmičkog u ovom punom Mesecu, pogotovo zbog južnog čvora koji je takođe u Ribama što nagoveštava tendenciju da idemo radije za iluzijama i strahovima, nego za rešenjima. Sunce u Devici odgovara severnom čvoru u Devici, još jedan argument zašto treba svoju svrhu da izgrađujemo kroz edukaciju, jasna pravila i praktičnu rutinu umesto samo da se vodimo idealima. Dobar je period za afirmacije, molitve i neke energetske tehnike, terapije i tome slično, pa ako želite oprobajte se i u tome.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.