Priče o Super Mesecu se odnose na njegovu veličinu, tačnije na blizinu u odnosu na Zemlju te će izgledati mnogo veće nego uobičajno. Sledeći takav Mesec će biti 2034. godine.

I to je jedina njegova osobina u odnosu na sve pune Mesece do sada. Razlika je u uticaju na čoveka. Ako je bliže Zemlji, njegovi uticaji biće jači. Tip uticaja zavisiće od znaka. Mesec se nalazi u Biku, pa će tražiti da ispoljava emocije na način koji odgovara znaku Bika, dakle sigurno okruženje, poznata sredina, ustaljeni obrasci ponašanja i slično. Mesec u Biku voli pre svega komfor, pa tek kada se oseti dovoljno opušteno može razgovarati o strahovima i problemima. Međutim, Bik je znak koji ne voli teške emocije, bolesti ili bilo kakav drugi vid tenzije, tako Mesec u znaku Bika pokušava da potisne teške emocije i tenzije zarad komfora. Ali to ni ne bi bilo tako neobično, da nije pun Mesec, koji se pokazao kao moćan okidač za paranoje, psihičke probleme i nesigurnosti. On dakle izaziva ludilo i teži da se ispolji.

tumblr_n9yaxqwh4e1to0vxao1_1280-png-86753b267561783fe9569fc27baa8bc3

Sa druge strane, imamo Sunce u Škorpiji, koje je tajnovito, introvertno, teži filozofskijem i dubljem shvatanju života. Shvatanje stvari ili situacija obično podrazumeva neki vid misaone tenzije, koja neretko izaziva i emocionalnu tenziju, u ovom slučaju, tenziju Bika.

Jedna od osobina Bikova je nekontrolisan bes i gotovo divlje ponašanje kada su uzrujani i kada im je mir ili komfor poremećen. Opozicija Meseca i Sunca će upravo to doneti, sukob potreba, potrebe racija da shvata stvari, i potrebu da se stvarnost ma kakva da je, ne doživljava previše intenzivno.

Međutim, desiće se suprotno, ako pun Mesec vadi ono iracionalno i duboko u ljudima, budite sigurni da ćete osetiti intenzivne emocije, moguće vrlo neprijatne, poput intenzivnog besa, koji će terati na ishitrene akcije. Ono što je dobro u celoj situaciji je to što je ovo ipak opozicija Sunca i Meseca, pa daje i svest o suprotnostima, svest o tome šta imamo i šta nemamo. To nas može navesti da se ponašamo još neugodnije ili prosto pomirimo sa situacijom. Šta god odlučili, bitno je da uvidimo posledice koje svojim postupcima stvaramo u odnosu na okolinu.

Moguće je da će se pojaviti neki stari strahovi ili situacije koje opterećuju, možda zatražimo pomoć ili savet nekog stručnog lica. Šta god osetili, osetićete intenzivno, duboko, teško i celim bićem.

Ljudi su više moralni nego što misle i mnogo više nemoralni nego što mogu zamisliti.

Sigmund Frojd

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.