Danas je Mesec u znaku Riba. Senzitivni i emotivni pokušavamo da sakrijemo prave reakcije. Mesec je u kvadratu sa Saturnom što ga čini osetljivijim na mišljenje drugih ljudi pogotovo prijatelja ili organizacija u kojima radimo.

Javlja se takođe strah od izražavanja sopstvenog mišljenja, po svaku cenu pokušavamo da kontrolišemo i prilagodimo drugima svoje poslovne ideje i predloge. Od značaja nam je mišljenje drugih ljudi, ali ga se istovremeno i bojimo. Taj strah može uticati na naša uverenja i ubeđenja, a što će nas učiniti nespremnim za saradnju. Bezazlene šale nas mogu naljutiti i promeniti tok misli. Možemo biti skloni melanholiji.

fb_img_1477259566734

Mesec takođe pravi lep aspekt ka Suncu u Škorpiji što će nam obezbediti mnoštvo opcija za uživanje i druženje. Daje nam takođe transformaciju i potrebu za bezuslovnim razumevanjem dragih ljudi, prvenstveno naše porodice i partnera.

Uplašeni smo i pod tenzijom, ali imamo potrebu da rešimo sukobe; danas nećemo dozvoliti da nam bilo ko remeti mir, iako su tenzije u nekim situacijama očigledne. Često ćemo se osećati kontradiktorno, u nekim trenucima uzvišeno i voljeno, u drugim usamljeno i ostavljeno. Mesec pravi sekstil i sa Plutonom, što se odnosi na otpuštanje strahova koji su vezani za odbacivanje i samoću.

Mnoge strahove možemo projektovati na druge i biti skloni stvaranju osećanja griže savesti i prebacivanju krivice. Bezuslovna ljubav se može pretvoriti u manipulaciju i preterano žrtvovanje ili povlačenje. U mogućnosti smo da promenimo i transformišemo ideje koje nam više nisu funkcionalne, a tiču se drugih ljudi, bračnih partnera ili nekih otvorenih sukoba i neprijatelja. Moguće da možemo iznenada dobiti neku ideju ili čak kroz snove osvestiti nesvesne mehanizme delovanja koji će nam pomoći da razvijamo ljubav prema sebi.

 

 

 

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.