Venera, Mesec i Saturn u znaku Strelca u kvadratima ka Neptunu, očekujte razočaranja, nezadovoljstvo, usamljenost, nesigurnost, potrebu da pobegnete iz stvarnosti. Javlja se ili ekstremno nezadovoljstvo ili preterani optimizam. Pokušaj nalaženja ravnoteže rezultira gubitkom energije i pasivnošću.

Mogu se javiti i zdravstveni problemi, kao što su problemi sa kožom, bubrezima, bolovi u mišićima i slično. Nakon Mladog Meseca u Škorpiji gde smo imali ekstremno jaku i tešku energiju sada prelazimo na konjunkciju sa teškim malefikom, Saturnom. Znak Strelca u ovim slučajevima može doneti pasivnost, bežanje od sukoba, pasivno-agresivno ponašanje, previše truda da se situacije prikažu boljima nego što jesu. No, kvadrat sa Neptunom donosi otkrivanje istine koliko god ona bolna bila.

huge-9-48199

Moguće da ono što smo samo intuitivno naslućivali kroz Mladi Mesec sada smo otvoreno priznali sebi, bilo da je lično nezadovoljstvo ili prosto ranjivost. Mars, naš ego je takođe u kvadratu sa Uranom, pa prosto čeka sa kim će ući u sukob i kako je Jarac u pitanju, ti sukobi su uvek zbog ličnog interesa ili narušavanja nečijeg socijalnog statusa. To je pokušaj ega da izgradi ugled na gordosti, kontroli i disciplini. Na unutrašnjem planu je međutim drugačije, jer je pod vatrenim znakom Strelca i promenljivog modaliteta teško održati kontrolu i nepristrasnost.

Dodir Meseca sa Saturnom redovno donosi melanholiju i otuđenost, nedostatak ljubavi i često preteranu potrebu da se uspostavi kontrola nad emocijama. Kako je konjunkcija Saturna i Meseca veoma jaka, jer se Mesec kreće ka Saturnu ka egzaktnom aspektu, razlog više da tenzije rastu tokom dana. Mesec će napraviti i aspekt sa Uranom pa se mogu dešavati razne emotivne eksplozije, koje mogu biti i isceljujuće.

Sa druge strane dodir Venere sa Saturnom, donosi nedostatak uživanja, nemogućnost da se povežemo sa drugima, da osetimo bliskost i toplotu, pogotovo u partnerskim odnosima. Ovaj aspekt donosi Veneri preteranu nezavisnost i seksualnu nezainteresovanost. Ona želi da bude voljena, ali ne zna na koji način to želi, s obzirom da nije sigurna u ljubav i najviše u svoj ženski princip.

Ovo će se manifestovati i na muškarce i na žene, jer i jedni i drugi imaju taj princip u sebi. Možda bude teže muškarcima, s obirom da se žene lakše uključuju u Mesečev mod i lakše prepoznaju nezadovoljstvo. Potrebno je izbegavati svaki vid donošenja odluka u toku sukoba, ili izbegavati sukobe, ili odluke. Na ove aspekte neka obrate pažnju Strelčevi, Blizanci, Ribe i Device.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.