Severni i južni Mesečev čvor ili Rahu i Ketu poznati su po svojoj karmičkoj funkciji i životnim lekcijama sa kojima se osoba susreće tokom života. Oni predstavljaju naše prepreke, ali i benefite u sprovođenju određenih životnih misija.

14330166_1636638950000336_7065874944467994279_nSeverni Mesečev čvor ili Rahu je tačka u natalnoj karti koja određuje misiju i svrhu. To je ono čemu težimo, naši ideali i očekivanja koja bismo hteli da praktično ostvarimo u odnosu na ovaj život. Severni Mesečev čvor nam daje alate kojima možemo rešiti zadatke iz prošlog života, ali takođe predstavlja i izazov.

Svakome u zivotu je potreban izlazak iz zone komfora, taj izlazak zavisi od toga sta nam je prioritet. Ako uspemo da pređemo granice sigurnosti zbog važnosti prioriteta, dobijamo šansu da svoj potencijal iskoristimo i u drugim oblastima. One nam možda nisu prioriteti, ali jesu drugim ljudima. Zato je Severni čvor način pomaganja i drugima, ne samo podsticanje sopstvenog razvoja.

 

Južni Mesečev čvor ilh Ketu je naša zona komfora. Ono što nam daje sigurnost, što deluje lako i poznato. To mogu biti i talenti, ali i strahovi koje nosimo iz prethodnog života. Konflikt nastaje onda kada se vezujemo za strahove i poznato, ne koristeći talente za razumevanje zone komfora. Da bismo otišli van zone, a što predstavlja Rahu, moramo je najpre upoznati, a to je Ketu.

Južni Mesečev čvor su i naše navike, nešto što nas vuče da se ponašamo na određeni način i da se osećamo tako kako se osećamo. To su obrasci ponašanja nas i naših predaka ukalupljeni u formu konkretnih, materijalnih ciljeva kojima se iznova vodimo, a što nas sprečava da vidimo svoju pravu svrhu ili Severni Mesečev cvor.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.