Mesec je ušao u znak Vodolije i na samom ulazu pravi trigon sa Venerom, te pojačava samopouzdanje, kreativnost i želju za istražavanjem. Naša emotivna sigurnost zavisi od sreće, zadovoljstva i uspeha u emotivnoj vezi. Svoje instinkte i unutrašnje želje danas iskazujemo povezujući se sa drugima i razmenjujući ideje, pa makar one bile i o problemima. Optimizam Merkura u Lavu i Venere u Blizancima nam je pomogao ovih dana da razumemo i preživimo napete aspekte na nebu i to uz malo taktike i diplomatije, iako je i za to ,,malo” bila potrebna ogromna volja.

Mesecom u Vodoliji društvene probleme doživljavamo kao svoje, smatrajući se odgovornim za menjanje spoljnih događaja ličnim naporom tako da nam ovih dana nije teško da se pomučimo oko stvari koje su nam bitne. Mesec ide i ka sekstilu sa Uranom pa nas prijatne vesti i pomoć mogu iznenadti od strane neke ženske osobe ili nekog člana porodice. Ovo je aspekt uvida, intuicije, senzibiliteta i ogromne inspiracije koja će nam koristiti u uspostavljanju emocionalne sigurnosti. Mesec će takođe napraviti i opoziciju sa Merkurom i to negde oko ponoći, pa će nam biti teško da definišemo šta osećamo prema nekome. Pogotovo ako se situacija ponavlja, a obrazac ponašanja ne menja. Sa jedne strane potreba da kontrolišemo neprijatnost i potisnemo je, a sa druge strane potreba da pričamo o njoj.

Međutim, Merkur u Lavu je pozicija koja preuveličava stvari, pa će tako biti i sa emocijama. Neprijatnost postaje veća ne zbog realnih situacija, već zato što sami insistiramo da se o njima priča. Naravno, više na dramatičan, nego konstruktivan način. Mesec će napraviti i trigon sa Jupiterom pa je ovo dobar aspekt za trgovinu, rad sa nekretninama, kao i pojačanu veru u sebe, optimizam i samopouzdanje. Jupiter uvećava sve ono što Mesec nosi, bilo da je to empatija (Vodolija) ili emotivna blokada (takođe Vodolija).

Ovan

Ovnovima se promene do kraja nedelje dešavaju na polju prijatelja i unutrašnjih strahova. Mogu imati otežanu komunikaciju sa članovima porodice, pogotovo muškim članovima. Ovnovi su ove nedelje veoma privatni i zatvoreni.

Novac dolazi od porodice, nekretnina i privatnog posla. Saradnja sa inostranstvom ili planiranje odlaska. Druga polovina nedelje je namenjena za vraćanje dugova i ishitreno trošenje. Dobri odnosi sa partnerom.

Bik

Bikovima se pozitivne promene dešavaju na poslu, lako izražavaju ono što žele, pogotovo u odnosu sa ženama, napreduju oslanjajući se na druge. Do srede su mogući sukobi sa partnerom ili nezainteresovanost da se reše problemi.

Mogućnost dobijanja novca putem banaka, sklapanja ugovora, nasledstva. Potpisivati ugovore do srede. Partneri u dugim vezama u drugoj polovini nedelje će imati bolju komunikaciju. Osećaj nemanja inspiracije.

Blizanci

Blizanci na početku nedelje imaju troškove, bilo da je to kupovina knjiga, telefona, kozmetike. U svakom slučaju nešto što može i da sačeka. Dobro za partnerske odnose, bilo da su u fazi razvoja ili dugogodišnji. Mogućnost sukoba sa članovima porodice zbog novca.

Druga polovina nedelje je dobra za zaradu putem interneta, pisanja ili putem partnerstava. Biće dosta posla koji može biti opterećujući i naporan, ali je nagrađen dugoočekivanima isplatama. Umor, nesanica, eventualno problemi sa želucem.

Rak

Rakovi su i dalje melanholični i agresivni u svom nastupu, pa rešenje problema pokušavaju da nađu u kontaktu sa prijateljima i oslanjajući se više na svoju intuiciju, prateći svoje želje. Podršku dobijaju od porodice.

Imaju osećaj da stalno moraju da se nekome prilagođavaju, pogotovo emotivnim partnerima. Ono što pričaju i rade ne nailazi na podršku sredine, bar ne u prvoj polovini nedelje. U drugoj polovini nedelje, bolji partnerski odnosi, više novca. U dugim vezama mogući sukobi.

Lav

Lavovi bi trebalo da budu oprezniji sa svojim stavovima. Ne znači da svako želi da ih sluša, a ponajmanje razume. Mogu sebi napraviti problem bez problema. Manjak samopouzdanja, povećana nesigurnost i nedostatak vere u sopstveno mišljenje.

Prvi deo nedelje dobar za kreativnost, glumu, ples, poeziju. Napredovanje na poslu ili zadovoljstvo onim što se dešava. Mnogo flerta i zabave, ali iz dosade i pompeznosti. Drugi deo nedelje pogodan za opuštanje, meditaciju, plivanje. Planiranje puta ili odlazak za inostranstvo.

Devica

Device doživljavaju krize prijateljstava. Imaju osećaj da ih niko ne razume. Mogući problemi sa nadređenima, jer je Devicama teško da prećute komentar i kritiku. Ove nedelje diplomatija nije jača strana. Poslovne obaveze se prenose na porodicu.

U prvoj polovini nedelje podrška dolazi od porodice i partnera. Ispunjenje dolazi kroz sport i rad sa decom, kao i neke kreativne stvari. Druga polovina nedelje donosi nesigurnost, nervozu, nespremnost na saradnju. Prisutan je sukob ideje i načina na koji se ona realizuje, pogotovo na poslu. Manjak inspiracije. Novac dolazi putem partnera ili banaka. Rešavanje konflikta sa prijateljima.

Vaga

Vagama je povoljan početak sedmice za napredovanje u poslu. Njihove ideje su rado prihvaćene od strane kolega. Drugima se dopada njihova harizma, otvorenost i šarm. Novac dolazi kroz projekte ili sponzorstva, ako je privatan posao u pitanju. Diplomatija i taktičnost Vaga su ove nedelje na zavidnom nivou.

Nema opterećivanja, stresa, niti nežljenih oblika ponašanja. Vage sve drže pod kontrolom i sebe, i svoje emocije. Poslovni put može biti otkazan. U drugoj polovini nedelje se fokus stavlja na druženje i izlaske. Na poslu mnogo obaveza i rokova. Moguća tenzija u porodici.

Škorpija

Škorpijama ove nedelje novac dolazi posredstvom partnera i na neki neuobičajan način. Ako su to neki zaostali dugovi, postoji mogućnost da će ih osobe vratiti u toku ove nedelje. Nalaženje novca na skrivenim, mračnim mestima. Odnosi sa partnerom se popravljaju, jer je većina Škorpija spremnija da menja svoje ponašanje.

Novac dolazi od žena. Samovolja i gordost su i dalje prisutne u nekim prijateljskim odnosima. U drugoj polovini nedelje javlja se potreba za dinamičnijim dešavanjima na poslu, predlaganje novih ideja i drugačijih perspektiva gledanja na problem. Podrška dolazi od muškarca, bilo da je muž, šef, otac…

Strelac

Strelčevi ove nedelje imaju potrebu za izlascima i druženjem. Novac dolazi putem prijatelja i nekih zajedničkih aktivnosti. U toku ove nedelje, Strelčevi svojevoljno donose odluke u vezi sa svojim životom, poslom, partnerskim odnosima. Osećaju da moraju nešto promeniti, pa je najbolje odluke donositi u prvoj polovini nedelje.

Novac može doći od klađenja i takmičenja, ali u drugoj polovini nedelje. Sukobi sa nadređenima su izazvani komentarima i kritikama na način obavljanja posla. Strelčevi koji imaju privatan posao ili ga planiraju mogu imati manje finansijske izazove u drugoj polovini nedelje.

Jarac

Jarčevima je ova nedelja dobra i za posao i za ljubav. Od partnera dobijaju svu potrebnu pažnju i podršku za dešavanja na poslu. Mogu imati manjih zdravstvenih problema sa pritiskom, osećaj gušenja dolazi od previše rada a premalo odmora.

Moguće je planiranje kraćeg puta ili odmora sa partnerom. Fluentnost reči i stila komunikacije odražava spremnost Jarčeva da nađu kompromis i zajednički jezik sa drugom stranom. Moguće je rešavanje pravnih sporova. Prva polovina nedelje je dobra i za slobodne i za zauzete Jarčeve.

Vodolija

Vodolije dobijaju podršku svojih ukućana u poslu kojim se bave, pogotovo ako ti poslovi uključuju izdavanje stanova, nekretnine, ugostiteljstvo. Prihvaćenost od strane drugih i sloboda da izraze svoje ideje, Vodolije čini kreativnim, samouverenim i društvenim.

Slobodne Vodolije se ponašaju kontradiktorno u odnosa sa osobom koja im se dopada, pogotovo ako je to osoba sa posla ili je već jako dugo poznaju na neki drugi način. Za Vodolije je bolja druga polovina nedelje, jer ih čini manje nervoznim i neorganizovanim. Odnosi u dugim vezama su harmonični. Mogući bolovi u zglobovima, leđima.

Ribe

Ribama je nedelja savršena za ples, muziku, kreativnost u svakom smislu. Rad sa decom, razne terapije zvukom, bojama mogu pomoći osobama u znaku Riba da slobodnije izražavaju svoje talente. Sport, takmičenje, kretanja, druženja, izlasci su nešto što je u centru pažnje.

Mogući sukobi u porodici. Ribe ne nailaze na odobravanje svega što rade, što ih čini pomalo nervoznim i netaktičnim u nastupu. Iznenadna zaljubljivanja i odljubljivanja. Pojačana je želja za pokazivanjem i pažnjom drugih ljudi. Druga polovina nedelje može biti stresna pogotovo za tek započete veze.

Odmah dolazi do nerazumevanja i razmimoilaženja u stavovima. Neko od prijatelja ne podržava započetu vezu. Duži partnerski odnosi podležu stresu u prvoj polovini nedelje, dok se u drugoj polovini strasti stišavaju.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.