Sa određenim osobama imamo posebnu energetsku vezu, verbalno je teško objasniti je, a svrha te veze je da nas nečemu nauči. Takve veze, bilo ljubavne, porodične, prijateljske se odlikuju osećanjem poznatog i već doživljenog iskustva. Međutim, odnos među tim osobama ne mora uvek da bude lak.

Čak naprotiv, može biti praćen mnogim preprekama, bilo da su one fizičke prirode, poput na primer, fizičke odvojenosti partnera ili psihološke prirode, gde se partneri suočavaju sa nekim prethodnim karmičkim lekcijama u vidu strahova, nesigurnosti u vezi, problemom vezivanja i sično.

U astrologiji su ove veze veoma prepoznatljive preko:

-Aspekata Sunca i Meseca, posebno težih aspekata kakvi su opozicija i konjunkcija. ***Konjunkcija Meseca sa Suncem predstavlja Mlad Mesec, a opozicija Sunca i Meseca, Pun Mesec. ***

Lovers who eat the world
Photo by Mariano Peccinetti Collage Art on Flickr

-Aspekata Venere i Marsa, ovaj aspekt se mahom odnosi na fizičku privlačnost, gde osoba predstavljena Venerom voli energiju osobe predstavljenu planetom Mars. U ovoj kombinaciji je bolje da je žena Venera, a muškarac Mars, iako je i obrnuta kombinacija, skladna. Lepi aspekti će harmonizovati odnos, dok će teži pojačati strast, ali i rasprave.

-Aspekti među Venerama govore o interesovanjima i koliko partneri uživaju među sobom.

-Aspekti Venere i Plutona mogu pojačati seksualnost, ali i posesivnost i kontrolu. Osoba prikazana Plutonom uvlači osobu koja je prikazana Venerom, u odaje Hada!

To znači da u dobrom aspektu, osoba Venera budi svoje najprimitivnije instinkte i dolazi u dodr sa svojom pravom prirodom, dok u težim aspektima postaje pomalo bolesna, sklona ljubomori i večitim sumnjama.

Kiraablue: “ by Olaf Hajek ”

-Aspekti sa Lilit takođe mogu pojačati seksualnost i strast, problem je samo što kada se energija ispolji, prelazi u destrukciju ako nema nekih drugih aspekata koji će stabilizovati odnos.

-Postavka planeta naročito u uglovima 1-7, kao i poklapanje ASC-DESC ose sa partnerovom može biti jak pokazatelj kompatibilnosti, tačnije jasnog pogleda na emotivne potrebe našeg partnera.

-Konjunkcije sa Verteks tačkom takođe mogu biti jaki pokazatelji srodnosti, s obzirom da ta tačka predstavlja alternativni Descendent.

Izvor: bluart106.tumblr.com

-Kontakt planeta, a posebno Sunca i Meseca sa Saturnom pojačavaju značaj partnerske veze, a pogotovo učenje i karmu, što su aspekti ka Saturnu teži, teže su i lekcije i zahtevaju od partnera veći trud.

-Nikako ne bi trebalo da zaboravimo i na Severni i Južni Mesečev čvor, konjunkcija i posebno kvadrati sa njima pojačavaju značaj veze i čine je na neki način dogovorenom. Osoba koja je predstavljena planetom u istom znaku kao i Severni čvor druge osobe govori o odnosu, gde osoba sa planetom uči nečemu osobu sa Severnim čvorom. Ovo je odnos učenja.

Sa druge strane, ako su aspekti izraženiji ka Južnom čvoru, moguće je da se odnos nastavlja iz prethodnog života, ali da u ovom mora da se prekine ili nekako zaokruži.

***

Kroz karmičke odnose učimo, a kako je učenje proces razvoja i sticanja iskustva (često i napuštanje prethodno naučenih obrazaca ponašanja) može se doživeti kao bolan, besciljan i pomalo zastrašujuć. Jedini način da vidimo nešto što jeste je da doživimo nešto što nije. Svet oko sebe, pa samim tim i ljubav upoznajemo kroz suprotnosti.

Tačka.

Javier Tapia – Dibujos Anatómicos

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.