Naziv karte: Ovan (Aries)

Opis karte: Dama sa krunom Marsa na glavi

Karakteristike: Korača sama. Voli izazov čak iako nema interes. U ljubavi nije taktična. Misterija joj ostaju oni koje nije razumela i koji su ostali ravnodušni na njenu energiju. Kako je to moguće?

13092112_1563811303949768_6485893772618687789_nNjen muškarac treba da bude i hrabar i sentimentalan. Ako ne nađe adekvatnog partnera shodno svojoj ideji bira da bude sama. Suviše voli sebe da bi odustala od principa. Nije sposobna za paralelne veze, jer je umaraju i troše njeno dragoceno vreme. Uostalom kada je jednom posvećena vezi, nema nameru ni potrebu da dalje preispituje svoje odluke.

Posvećena je poslu i prijateljima. Često vrlo ambiciozna i usmerena na neki cilj. Nije joj problem da započne neku aktivnost, obično je pionir u svemu. Međutim, nakon nekog vremena joj sve postane dosadno. Ovo je tip žene kojoj konstantno trebaju novine i situacije u kojima bi mogla da se dokazuje. Voli da se druži, putuje, takmiči, sarađuje sa ljudima oko zajedničkog cilja. Iako voli da radi u timu, obično ima želju da sama daje ideju ili privodi stvari kraju. Nekada ima preteranu želju da kontroliše situaciju i ljude. Marsova energija joj daje entuzijazam i borbenost, ali i agresivnost i konflikte.

 

Naziv karte: Bik (Taurus)

Opis karte: Dama sa šeširom sedi u vrtu

Karakteristike: Jaka je i ume da se nosi sa svim životnim nedaćama. Uporna je i stabilna. Psihički jača od mnogih muškaraca koji prođu kroz njen život. Pa…baš zato su i prošli. Odan je prijatelj i nezainteresovana za neprijatelje.

13083241_1564273470570218_4502632736449769061_nNe pokazuje po svaku cenu ko joj se ne dopada. Trpeljiva je, usmerena na posao i tvrdoglava. Otporna je na flertove partnera u vezi, međutim postaje besna kada je partner provocira i kada iskušava njeno strpljenje. Ne voli apstraktne stvari niti životne filozofije, ceni vidljive stvari stečene sopstvenim trudom. Ne voli bilo kakav vid požurivanja ili stvaranja neprijatnih situacija u javnosti.

Ona se retko žali na probleme, podržava svog partnera u svemu što radi i uvek je čvrst oslonac u vezi. Bitno joj je da ostavi utisak o sebi da je jaka žena koja ne dozvoljava da je išta povredi.

 

Naziv karte: Blizanci (Gemini)

Opis karte: Dama sa senkom

Karakteristike: Njene misli ne miruju. U njoj ima nekoliko osoba. Jedna je devojčica, druga majka, treća poslovna žena, četvrta ljubavnica. Sa početka ljubavnog odnosa je opčinjena partnerom, njegovim osmehom, pogledom, šarmom, nakon nekog vremena počinje da ga kritikuje sasvim analitički, profesionalno i sa stilom.

13082617_1564577677206464_1493339389287466590_nObučena u sarkazam ovažena ume da spaja maštu i romantiku, pa na kraju dana njene kritike i ne budu tako teške. Stalno je u potrazi za idealnim partnerom, toliko idealnim da na kraju zaboravi šta traži. I upravo tako, desi se s vremena na vreme da kada partner nije pored nje ona ga jednostavno zaboravi.

U trci za stalnim dešavanjima može sebi da iskomplikuje ljubavni život, ali ume i da se primiri kada je to potrebno i sačeka novih 5 minuta. U sebi nosi spoj intelekta, emocija i strasti. Prilagodljiva svakoj situaciji traži jednostavne i lake izazove koji će joj biti zabavni i koji će uključivati druženje. Obaveze, prigovaranja i granice ne voli nikako, osim ako ih je sama postavila. A granice postoje da bi se rušile…

 

Naziv karte: Rak (Cancer)

Opis karte: Dama i svi njeni kolači

Karakteristike: Dok šeta, voli, diše i jede, ova dama nosi promenljivo raspoloženje, pa se nemojte čuditi ako je plačljiva kada pada kiša i nasmejana kada je sunčan dan. Pa čak ni tada ne mora značiti da će se ponašati tako.

13087876_1565030937161138_7467751205558617081_nStidljiva je za stvari koje se tiču samo nje. Voli novac, a još više da štedi. Obično ide u vanredni trošak kada joj je ego povređen. To je valjda jedan od onih posrednih rakovskih momenata kada se ljute, a ne žele da kažu zašto, pa će mesto toga kupiti cipele.

Ne voli da bude odbačena, ne podnosi kritiku niti ismevanje. Često su nesigurne u sebe, koliko god bile lepe, pametne ili mlade, zato im je potrebno iznova davati komplimente. Nije ni da vam ne veruje, već eto, lepo je čuti još koji put da je pametna. Ona mora da zna da je voljena i da je željena inače ništa od paprikaša na francuski način. A možda ostane nesređena i dnevna soba, može joj se. Voli da čuva stvari i svemu nalazi vrednost.

Obično ima dva moda za svađu, kada želi da izazove sažaljenje i kada je zaista ljuta. U oba slučaja plače, jer je to Mesečeva devojka, a Mesec upravlja tečnostima, tako i suzama. Ove žene više od svega vole svoju decu, trudeći se da ona budu sita i fino vaspitana.

Nepokolebljiva kakva jeste, ova žena nikada agresivno ne ulazi u sukob, ali kada uđe kao argument će ponoviti šta ste joj uradili pre pet godina. I isto će je boleti i isto će plakati kao da se sad desilo.

 

Naziv karte: Lav (Leo)

Opis karte: Dama gleda svoje crvene štikle

Karakteristike: Mirna i spokojna spolja, iznutra vulkan. Voli da se dokazuje, prikazuje, doteruje, bude u centru pažnje. Ona zna kada treba da bude fina i često koristi svoju divnu harizmu kako bi došla do cilja. Voli da pomogne i da ugosti. Voli da organizuje stvari i da diriguje, što je jedan od načina kako dolazi u prvi plan.

13087899_1568546966809535_1926242136120062728_nBez obzira na očigledan ego, ona zna kako da ispolji svoje kvalitete, sposobna je i ne voli konkurenciju. Umesto da troši vreme na šoping, mora dodatno da se muči oko neke tamo koleginice… Kada nije po njenom, bude ljuta. Nametne se brzo, bilo pojavom, bilo energijom, inteligencijom, nije bitno. Voli modu. Oduševljava je kozmetika, mirisi, kreme.

Vredna je i uporna, zato je dosta Lavica na položaju. Voli poklone, ne voli kritiku. O sebi ima visoko mišljenje, ne trpi bilo kakav vid potcenjivanja. Nije od onih što će plakati, ali će svakako ući u sukob. Za izvinjenje prihvata kompliment i otmenu večeru u restoranu gde će se pojaviti u novoj haljini. Prirodno će flertovati sa svima, jer je njeno pravo i obaveza da bude dopadljiva, međutim to pravilo neće važiti i za partnera.

 

Naziv karte: Devica (Virgo)

Opis karte: Dama sa čeličnom kičmom

Karakteristike: Ove žene su u astrološkim krugovima uvek prikazivane na dva načina. Kao isključivo dobre i kao isključivo loše. Pitanje morala jedne Device zavisi od situacije i osobe. Neće se prema svima postaviti na isti način. U osnovi je stidljiva i bitno joj je da pokaže da je fer i korektna.

Voli pažnju drugih ljudi, ali je potpuno nezavisna i bez nje. Ovo je tip žene koji trpi da bi došla do cilja. Ne voli da traži pomoć niti da priča o svojim problemima. Radije daje savete.

13139295_1569314990066066_1702490168284412627_nKao Merkurova dama, vođena je intelektom pa tako radi isključivo ono što je najbolje za nju. U lošem braku ne ostaje. Ili nastavlja da traga za svojom idealnom slikom ljubavi ili bira da ostane sama. Ovo važi i za muškarce i za žene. Ima uverenje da jedino ona može da završi posao kako valja. Sklona je kritici, naravno drugih ljudi.

Ume da bude sarkastična pogotovo kada je besna, inače je trpeljiva. Kao zemljani znak voli cveće. Ne voli da se izvinjava. Njen muškarac treba da bude čist i namirisan kao posteljina u spavaćoj sobi.

 

Naziv karte: Vaga (Libra)

Opis karte: Dama nosi pantalone

Karakteristike: Ona je spoj muškog i ženskog. Iako joj Venera dodeljuje ženstvenost i strastvenost, ona ume da razmišlja i deluje kao muškarac. Lako se transformiše, iz romantične u poslovnu ženu, i obrnuto. Odluku donosi dosledno i u velikom stilu, mada je i sama spremna da je promeni u poslednjem trenutku, ali to je samo njoj dozvoljeno.

13118885_1569813920016173_68008795447453964_nVoli da radi i da ima novca. Na taj način može sebi da priušti sve lepe, skupe i luksuzne stvari. Venerin ego je izrazito naglašen, pogotovo u situaciji kada treba da pokaže koliko je lepa, senzualna i čedna. Pa ipak, neće dozvoliti da je muškarci tako i doživljavaju. Staviće šešir za koji je radila mesec dana, a onda će hteti da obara ruke sa kolegom sa posla.

Voli sve vrste partnerstva zbog potrebe da stalno bude u društvu. Tipična Vaga će imati ili mnogo prijatelja ili mnogo veza iza sebe. Ona ne voli da bude sama, jer onda sva ta priča i argumenti koji inače traju satima ne bi imali smisla…ako nema ko da sluša.

Voli slatkiše, parfeme, garderobu, kupovinu, a još više namešten stan, dobru konverzaciju i podršku na kraju dugog, napornog dana.

 

Naziv karte: Škorpija (Scorpio)

Opis karte: Dama koja otrkiva tabu

Karakteristike: Ovoj ženi ste privlačniji ako imate neku tajnu, šta više ako ste nju odredili kao nekoga ko će znati tu tajnu, onda je još bolja. Voli kada vidi ne samo lice, već i naličje neke osobe. Voli da vidi sve te mane i strahove kod osobe (ako je iskrena), voleće je u potpunosti, sa svim vrlinama i manama.

13177475_1570270793303819_7735203483004533599_nUme da bude gorda i samopouzdana. Svesna je svoje ženstvenosti i to često koristi kako bi došla do cilja. Ljubazna devojčica sa nepogrešivom intuicijom zna kome treba da se osmehne kada je to potrebno. Ali, samo kada je potrebno. Ako joj se ne dopadate, vrlo je verovatno da ste na crnoj listi. Svoju cigaru pali sa stilom, gotovo zavodnički, dok na sebi ima veoma jak parfem i crvenu haljinu. Vrlo jasno i očigledno skenira tuđe namere.

Ne treba se svađati sa njom, jer će imati detektivske argumente. Raspon emocija joj je od obožavam te do mrzim te. Ume da bude osvetoljubiva. Od muškarca traži da joj bude ravnopravan u svemu, pa i u patnji. Voli da poseduje i ne voli da bude posedovana.

 

Naziv karte: Strelac (Sagittarius)

Opis karte: Dama sa otvorenim ustima

Karakteristike: Ona je radoznala i često neprimerena sa komentarima i pitanjima. Zbog svoje nezavisnosti može biti rezervisana prema partnerima i porodičnim vezama. Nosi perje i naočare, ali stvarnost vidi na sasvim logičan i realan način.

13339514_1585446358452929_8879950611519381823_nOna primenjuje logičan optimizam. Po prirodi pričljiva često ne misli ono o čemu govori, ali isto tako pokazuje otvoren bes ako joj se to i zameri. Ne voli da pokazuje da pati. Kuvanje joj baš i ne prija. Više voli da je u prirodi i da posmatra neki predeo. Ali pored toga, ona voli i aplauz, baš kao i žena Ovan i žena Lav, samo na malo drugačiji način.

Kada se umori od slave i raskoši, onda je kritikuje, kao i društvo koga to interesuje, jer ona zna da je slava prolazna, a duh večan. Pošto je tako, rado će iskoristiti svoju bezobzirnu spontanost da vam kaže kako bez obzira što imate rošavo lice, vi ste ipak dobar čovek. Pa sad, ko kako protumači…

 

Naziv karte: Jarac (Capricorn)

Opis karte: Dama koja je otopila led

Karakteristike: Ona je Saturnovo dete. Neće biti uvek ozbiljna, ali nosiće u sebi neku dozu melanholije. Ambiciozna je i željna statusa i sigurnosti. Uvek će težiti samostalnosti kroz posao i kroz brak. Ona sa ponosom nosi sve svoje tuge i ne želi ničiju pomoć. Hoda ponosna uz svog muškarca.

13240610_1585947175069514_2448311812315903590_nU duši je lepršava i često ima neki umetnički talenat, što nije tako neobično, jer je Saturn egzaltiran u Vagi. Uvek je dostojanstvena i lepih manira, nije sklona takmičenju, ali to ne znači da neće pobediti. Ona je trpeljiva i često mirnija spolja nego iznutra. Njene emocije su samo njene i samo ona zna koliko je teško biti u tom telu danima i nedeljama. Prihvata vreme i ne osuđuje ga, prihvata bol i često izlazi iz njega transformisana.

Ne voli da bude ismevana u stvarima koje su joj bitne, ali isto tako, ne voli previše ni komplimente, jer ona najkritičnije vrednuje svoja dela i svoj život. U svakome može da vidi nešto dobro. Bitna joj je porodica. Dom je osvetljen, oštrih linija i mirnih tonova. Najsigurnije se oseća kod kuće, jer tu može da bude kakva zaista jeste.

U mladosti izgleda starije, u starosti, mlađe. Njena ozbiljnost vremenom poprima mudrost i neki skriveni optimizam da sve na svetu može poneti na svojim leđima ako je okružena ljudima koje voli.

 

Naziv karte: Vodolija (Aquarius)

Opis karte: Dama koja živi na oblaku

Karakteristike: Zaljubljena i neuhvatljiva. Uvek u mislima. Voli da posmatra ljude. Kako je to biti drugi čovek i živeti drugačiji život. Njene misli su filozofske, njeni pogledi su izgubljeni u daljini. Ona i kada prelazi ulicu ima osećaj kao da je prelazila hiljadu godina unazad.

Fizički svet, obaveze i odgovornost je plaše. Ona zna da mora tako da funkcioniše, ali ne želi. Često kreativna i puna vanvremenskih ideja, gradi sebi svet iz koga će procenjivati pravila, ljubav i druge ljude. Ljubav vidi kroz zagrljaj, disanje i razmenu ideja.

13450319_1588664101464488_5999130064433413614_nDok sasvim bezazleno šeta kroz tržni centar u glavi živi više paralelnih realnosti i sve ih vidi i čuje kao da je posmatrač sopstvenog života. Ume da bude stroga i hladna kada je to potrebno. Gotovo uvek se povlači kada je povređena. Teško joj padaju nepravda, laži i razočaranja. Idealista je. Veruje u dobro u ljudima.

Ova žena će uvek davati priliku svom partneru, jer se ponaša onako kako bi i sama htela da bude tretirana. Veruje u ravnopravnost. Često plače, ali se trudi da je ne vide. Voli svoje ideje, prijatelje i omiljenu boju. Za nju odustajanje ne postoji. Onda kada zaista odustane od nekoga tada ste je zauvek izgubili.

 

Naziv karte: Ribe (Pisces)

Opis karte: Dama koja vidi dušu

Karakteristike: Hrabra i emancipovana, isto tako ženstvena pokušava da nađe muškarca na koga će da se osloni i ko bi se borio protiv celog sveta zbog nje.

Nije joj problem da pokaže slabost, ako ima kome. Čak i da nema, uvek će imati dozu empatije prema svakome kome je potrebna pomoć. No već u sledećem trenutku, ako joj se neko zameri postaće nervozna i u većini slučajeva ironična, ali sa sve osmehom. Zato nju teško ko može da razume, pa čak i tada ostaje misteriozna, valjda i sama znajući da ako nema tajne, nema ni smisla.

13466096_1592194564444775_8641137037095742621_nVoli da zavodi i u tome uživa, bilo zauzeta ili ne. Veruje da je muškarac zagonetka koju baš ona lako rešava. Lukava je i ume da odglumi kada je to potrebna. U njoj živi više ličnosti i svaku koristi najbolje što ume. Raspoloženje joj je promenljivo, ali često ne dozvoljava da to utiče na posao, osim naravno ako nije ljubav.

Kao majci joj je teško da balansira između discipline i popuštanja. Ume da se žrtvuje, ali i da prebaci to drugoj osobi. Kako je i sam znak promenljiv, ovoj ženi je teško da se drži jedne odluke, pa joj više odgovaraju poslovi u kojima može da ima punu slobodu izražavanja. Voli da se osloni i da zavisi od partnera, ali dolaze u obzir samo oni sa kojima može da odmerava snagu.

Main photo: https://tylerspangler.com/

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.