Najava Lunarne eklipse

16-og septembra dogodiće se Lunarna eklipsa ili pomračenje Meseca oko 19h.

Pomračenje Meseca znači da će se zemlja u tom trenutku nalaziti tačno između Sunca i Meseca, tj. Sunce i Mesec će biti u opoziciji.

Opozicija najavljuje nerešene sukobe i konflikte, koji traže svest i prihvatanje. Aspekt je tako reći vrlo bolan, jer se ne može rešiti direktnom akcijom, već osvešćivanjem da razlike postoje i da se moraju prihvatiti.

14225608_1630104460653785_4177319214136998355_nTada će Mesec biti u znaku Riba, a Sunce u znaku Device. Ovo dodatno govori o sukobu emocija i razuma. Zbog preterane potrebe za racionalizacijom, možemo postati nesigurni u ono što zaista osećamo. Kako ovde Mesec nema granica, jer je u Ribama, može biti povodljiv, depresivan, destruktivan, sklon rizicima, idealizaciji. Sa druge strane, reakcije Meseca će dodatno pojačati strah, gordost, manipulaciju ega, pa će osoba donositi odluke ubeđena da su racionalne, iako su zapravo vođene emocijama.

Može se reći da će nam nedostajati jasna struktura, perspektiva, zbog koje ćemo biti skloni kritici drugih ljudi, perfekcionizam ovog puta neće biti praktičan, koliko god se činio takvim.

Nemanje perspektive sa jedne strane i nervoza, iluzija sa druge, nateraće nas da ulazimo u otvorene sukobe.

U tom periodu Mesec u Ribama će napraviti kvadrat ka Marsu i Saturnu u Strelcu što će doneti agresiju i ograničenja koja ćemo težiti da nametnemo dragim ljudima. I to će biti na jedan poprilično glasan, ekstravagantan način zaslepljeni uverenjima koje imamo.

Na višem, meta nivou, pruža nam se mogućnost da vidimo svoju senku (Mesec), sve strahove i nesigurnosti, iz kojih na bezuslovan i razumevajući način (Ribe) možemo da kreiramo (Sunce) okruženje koje će praktično služiti(Devica) našem razvoju. Ovo pomračenje Meseca ce najviše osetiti Device, Blizanci, Ribe i Strelčevi.

Poruka za Lunarno pomračenje:

Pomračite svoja dela koja ne služe čovečanstvu, nikada svoje misli i emocije koje služe!

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.