Upozorenje!

Mesečni, nedeljni, godišnji horoskopi koji se pišu za sve znakove ne mogu biti tačni u potpunosti, jer ono što će važiti za jednu osobu, neće važiti i za drugu. Ovakvi tipovi horoskopa su više zabavnog karaktera i stavljaju akcente samo na neke od ključnih oblasti koje mogu biti prioritetne za znakove.

Kako će neko reagovati i da li će reagovati zavisi od njegove natalne karte, iskustva, vaspitanja i još mnogo faktora koji se ne mogu obuhvatiti jednim tumačenjem. Neka Vam sledeći redovi budu smernica, vid učenja i motivacije za predstojeće aktivnosti.

Uvek treba imati u vidu da konačan sud o nečijoj sudbini ne donose planete, niti astrolog koji ih tumači, već čovek koji tu sudbinu živi, svakodnevno donoseći odluke u željenom smeru!

***

Ovan

Ovnovima je ovog meseca fokus na deci, uživanjima, izlascima, partnerstvu. Žele podršku partnera u onome što rade. Glavni fokus im je na stvaranju i uvođenju nekih promena u svoju svakodnevicu, bilo da je to sport ili menjanje navika. Usmereni su na rad sa decom i mladima ili sami ramišljaju o proširenju porodice.

Bitno im je da budu u centru pažnje zbog onoga što stvaraju i rade. Mnogo uspeha, ali i mnogo posla, dokazivanja i takmičenja ih očekuje u avgustu. Sa ulaskom Venere u znak Raka, imaće želju da više vremena provedu sa porodicom i partnerom. Imaće potrebu da obnove neke veze iz prošlosti ili da se fokusiraju na odnos sa partnerom, iako će misli i dalje biti usmerene na obaveze koje ih očekuju.

Kada je posao u pitanju vodiće računa o saradnicima, papirima, ugovorima. Posebno će ovo pitanje biti aktuelno od 13og avgusta, kada se može desiti da se neki rokovi odlože ili da se plan aktivnosti poremeti. Avgust može doneti finansijske oscilacije, konflikte sa bliskim prijateljima i partnerom. Konflikti mogu biti prouzrokovani odlaskom u inostranstvo ili poslovnim obavezama kojima je većina Ovnova zaokupljena.

Ovnovi koji imaju svoj privatan posao mogu imati problem sa konkurencijom ili nemanjem podrške u vezi sa aktivnostima koje su planirali da sprovedu tokom avgusta. Trebalo bi da obrate pažnju na komunikaciju i porade na asertivnosti, najviše u kontaktu sa nadređenima i autoritetima.

Trebalo bi realnije da procenjuju svoje mogućnosti i ne planiraju previše unapred, jer se može desiti da obećaju drugima više nego što mogu da urade. Ovnovi u dugim vezama mogu često ulaziti u sukobe i preterivati u svojim zahtevima prema partneru. Slobodni Ovnovi će imati dosta novih poznanstava, ali se i dalje ne odlučuju na ulazak u vezu.

Bik

Bikovi svu energiju i pažnju usmeravaju na nekretnine, porodične poslove, renoviranje kuće, kupovinu i opremanje. Cilj im je da svu svoju stvaralačku snagu usmere na porodicu, bilo da je to menjanje sredine u kojoj žive ili posvećivanje više vremena porodici, s tim u vezi pravo je vreme i za odmor i putovanja.

Mnogi Bikovi stvaralački orijentisani imaće potrebu da se osame, posvete vreme čitanju, pisanju dnevnika i meditaciji. Prijaće im masaže,  putovanja, tišina i dobra kuhinja. Međutim, biće obazriviji kada je novac u pitanju, trudiće se da racionalnije troše i budu bolje organizovani. Misli su usmerene na usavršavanje novih veština i aktivnosti koje mogu doprineti njihovom napredovanju.

Učenje stranih jezika, upisivanje kurseva i tome slično je nešto što ih može interesovati u prvoj polovini avgusta, nakon toga može doći do premišljanja i odlaganja započetog. Trebalo bi obratiti pažnju na varenje, redovniju ishranu i nikako prekomernu. Velike promene se mogu desiti na polju posla, a te promene će delimično i sami izazvati svojim pasivnim ponašanjem i nemanjem motivacije za rad.

Mogući su manji zastoji novca, problemi sa bankama, isplatama i papirima, pa ovo mogu biti okidači za željno očekivane promene na poslu. To može biti promena šefa ili tima u kome se posao obavlja. Zauzeti Bikovi su skloni ljubomorisanju ili preteranoj kontroli svog partnera. Očekuje se podrška i razumevanje, a prtner može biti suviše hladan i nezainteresovan.  Slobodni Bikovi imaju lepe aspekte za ulazak u romantičnu vezu. S tim da će joj pristupati vrlo sumnjičavo i analitično.

Planirani put može biti odložen. Takođe, trebalo bi pripaziti na ponašanje u javnosti i poveravanje nepoznatim osobama, pogotovo kada je posao u pitanju. Bikovi bi trebalo da zadrže mišljenje za sebe. Iako će njihova objektivnost imati smisla, ne znači da će okruženje imati razumevanja.

Blizanci

Blizanci ovog meseca razmišljaju o tome na koji način mogu da zarade, a da rade nešto kreativno i u timu. Blizanci vole podeljenu odgovornost, a zajednički cilj, te s tim u vezi, treba da se usmere na restorane, nekretnine, marketing ili neke kreativne stvari. Pažnja će biti usmerena na zaradu, ali i trošenje novca.

Novac dolazi i odlazi, a mahom je pod uticajem raspoloženja, emocija i trenutka. Novac ovog meseca dolazi od ženskih osoba ili kroz posao sa njima. Potreba da se Blizanci istaknu i zablistaju je usmerena na polje komunikacije, pisanja, umetnosti. Bitno im je da ono što planiraju, pogotovo ako je posao u pitanju, podele sa drugima.

Poslovni saveti i sugestije dolaze od rođaka i članova porodice. Blizanci su u ovom mesecu veoma tvrdoglavi i usmereni na sebe, ne slušaju aktivno ili pak slušaju jednostrano. Njihove priče o planovima su toliko velike i pompezne da se može desiti da na kraju odustanu od njih. Zauzeti Blizanci imaju potrebu da u ljubavi daju sebi oduška, da se više zabavljaju, izlaze, a manje borave sa partnerom.

Međutim, može se desiti da nemaju takta u emotivnom odnosu, pa da umesto toga nastupaju burno, silovito i bez ikakve empatije. Poželeće da otvoreno govore o onome što ih muči, pogotovo ako se to tiče sukoba sa prijateljem. Istovremeno, određeni strahovi, lične nesigurnosti i problemi koje su ostali nerešeni, naročito u partnerskom odnosu mogu opet doći u prvi plan, pogotovo oko 17og avgusta.

Slobodni Blizanci će hteti vezu, ali se može desiti da se druga strana premišlja ili da postoji neka prepreka samom odnosu, na primer fizička odvojenost partnera, ili je partner iz druge zemlje, zauzet je i slično. Ovo je mesec u kome se Blizanci dokazuju drugim ljudima, bilo da se to dokazivanje odnosi na samopouzdanje, posao, novac ili sposobnosti. Trebalo bi obratiti pažnju na pritisak i aritmiju.

Rak

Rakovima se u avgustu mesecu vraća samopouzdanje. Neće previše obraćati pažnju na mišljenje drugih ljudi. Imaju potrebu da se osamostale, pa tako donose odluke bez tuđeg uplitanja. Sva vitalnost i energija su usmereni ka finansijama, što će rezultirati ili novim poslom ili menjanjem posla. Imaju potrebu da se nametnu drugima, što će im ići u korist, s obzirom da se i Venera nalazi u znaku Raka.

Ovo ih čini šarmantnim, u centru pažnje što će im posebno imponovati, pogotovo ako ta pažnja i priznanje dolaze od porodice. Kada su u pitanju finansije, Rakovi ovog meseca troše da bi se pokazali, bilo da je u pitanju finansijski status ili gostoprimstvo.

Pokreću se mnoga pitanja u vezi sa administracijom, dokumentima, putovanjima. Moguća je tenzija sa članovima porodice, a u vezi sa poslom, moguće je da članovi porodice sugerišu da se donesu drugačije poslovne odluke.  Zauzeti Rakovi mogu nailaziti na prepreke u komunikaciji sa partnerom. Partner može biti melanholičan i suviše pasivan da bi ispratio aktivnosti, ideje i organizaciju koja je unapred zacrtana.

Mnoge poslovne ideje ne nailaze na podršku poslovnih partnera, pogotovo ako je potrebno ulagati novac u njih. Ne bi trebalo pozajmljivati novac, jer je vrlo verovatno da će biti zastoja ili problema prilikom njegovog vraćanja. Novac dolazi kroz kontakte, komunikaciju, saobraćaj, pa bi bilo dobro više pažnje usmeravati na trgovinu, turizam, internet poslove i sl.

Slobodni Rakovi imaju želju da uđu u vezu sa starijom osobom ili osobom koja je zauzeta. Slobodni Rakovi su u prvom planu zbog svoje harizme, a najviše sigurnosti u sebe i šefovskog stava kojim će se voditi tokom celog meseca.

Lav

Lavovima je avgust  dobar za isticanje, napredovanje i takmičenje. Rado će prihvatiti izazove, jer ih motivišu na takmičenje, osvajanje i pobedu. Mars, planeta energije je takođe u znaku Lava, pa pogoduje Lavovima da ostvare zacrtane ciljeve. Možda će morati da ulaze u sukobe, pogotovo sa nadređenima, ali neće odustati od svoje vizije.

U avgustu je fokus i na finansijama, tačnije razmatraju se najpraktičniji načini da se zaradi od postojećih poslova i uloži u nešto novo. Ovde se preispituje i sistem vrednosti, mnogi Lavovi imaju potrebu da se drugima povere ili potraže praktičnu sugestiju za postojeći finansijski problem.  Sve do oktobra meseca Lavovi će hteti da putuju, usavršavaju svoje znanje i veštine, imaće želju da svakodnevno nauče nešto novo, svako u svojoj oblasti interesovanja.

Akcenat je na putovanjima, obrazovanju, pisanju. U avgustu se mogu otvoriti opcije za neki poslovni put ili usavršavanje koje će doprineti razvoju posla. Ograničenja, poteškoće i restrikcije se mogu osetiti na planu ljubavi, pogotovo ako u ovom periodu dođe do tajne veze. Mnogi Lavovi neće moći ili neće želeti da otvoreno govore o vezi, ali pozitivne promene u tom smeru se mogu pojaviti krajem avgusta.

Lavovi koji su u dugim vezama bi trebalo da imaju više razumevanja za svog partnera, pogotovo ako prolazi kroz neki teži životni period. Slobodni Lavovi mogu upoznati budućeg partnera kroz posao, putovanje, projekte… iako odmah na početku mogu nastati nesporazumi u komunikaciji. To će se sve popraviti krajem avgusta.

Kada je zdravlje u pitanju, mogući su bolovi u mišićima, stalan osećaj umora, iscrpljenosti, bolovi u leđima, kolenima, kao i moguće promene na koži (osipi, alergije).

Devica

Avgust Devicama donosi mnogo novih poznanstava, otvorenost, komunikativnost i potrebu da se zabavljaju, druže i putuju. Zrače šarmom, optimizmom i osećaju se dobro kada mogu to da podele sa drugima, najčešće partnerom. U avgustu se vreme troši na preuređenje kuće/stana ili za kupovinu nameštaja.

Postojeći planovi koji se tiču putovanja se mogu odložiti, bolji period kreće od kraja avgusta. Otvaraju se šanse za više novca, ali i boljih opcija za odlazak na put. Kada je u pitanju porodica javlja se potreba za rešavanjem određenih problema sa ukućanima, kao i potreba da se uvede neka disciplina, red i pravila.

Mnoge Device će poželeti da budu bliže partneru, bilo da je to potreba da se veza uozbilji u pravcu zajedničkog života, braka, dece. Položaj Venere u Raku govori o potrebi za domom i porodicom, više se obraća pažnja na emocije, a u slučaju Devica, kontakt sa prijateljima postaje prioritetan. Mnoge Device će poželeti da odu negde sa prijateljima ili da jednostavno provode više vremena zajedno.

Krajem avgusta će Venera promeniti znak pa će svim Devicama doneti uživanje u samoći, čitanju, pisanju, sanjarenju. Ovo znači da se mogu udaljiti malo od svojih planova, pa bi bilo dobro da unapred isplaniraju svoje aktivnosti. Njhova lekcija je da pomažu onima koji nemaju ili ne mogu, bilo da to znači da obave posao mesto njih ili im pomognu sa finansijske strane.

Istovremeno, bitnije promene na poslu i napredovanju se mogu osetiti već sredinom avgusta. Kada je zdravlje u pitanju trebalo bi obratiti pažnju na temperature, galvobolje, sinuse, eventualne upale mišića i zadržavanje tečnosti. Slobodne Device iako ne razmišljaju previše o vezama, mogu ih privući osobe koje na neki način deluju u oblasti zakona, starije, elokventnije i sa kojima mogu ostvariti sjajnu komunikaciju i razumevanje.

Zauzete Device prave zajedničke planove sa partnerom, bilo da je kupovina automobila, nekretnine ili ulaganje novca. Za bilo kakvo ulaganje treba sačekati kraj meseca. Očekuje ih mnogo prijatnih trenutaka sa partnerom i moguće proširenje porodice.

Vaga

Vage se pripremaju za nove poduhvate, bilo same ili uz podršku prijatelja. Imaju jaku volju, samouverene su i imaju tendenciju da se pokažu u najboljem svetlu, pogotovo ako je u pitanju posao u nekoj većoj kompaniji. Mogu pokazati takmičarske momente u dužim prijateljskim vezama što im može biti zamereno.

Istovremeno, mogu nailaziti na ljude i uspostavljati komunikaciju sa osobama koje im se čine previše arogantnim i jednostranim, ali to im neće smetati da dođu do onoga što su zacrtale. Uživaju u onome što rade, osmišljavajući nove načine i predstavljajući nova rešenja za neki problem.

Moguća su i zaljubljivanja na poslu ili flert i udavaranje. Sa Venerom u Raku sve se vrti oko takta, čula, romantike i brige za drugu osobu. Ako zauzete Vage pažnju ne dobijaju kod kuće, mogu je potražiti na poslu. Ovo se ne odnosi na prevaru, već više na potrebu da se zadovolji ego, pa makar to bilo kroz neobavezne znake pažnje. Sve ovo može da proizvede ljubomorne scene u dugim vezama, sukobe i potrebu za kontrolom od strane partnera.

Sukobi najčešće nastaju zbog otežane komunikacije sa partnerom, poteškoće da se istovremeno progovori o svojim emocijama i održi neki balans. Postoji strah da će taj balans biti narušen, ako se razgovora o sopstvenim željama i strahovima. Istovremeno, mogući su i sukobi sa kolegama na poslu, a uzrok tome može biti maločas pomenuti flert sa nekim od kolega.

Sve će se ovo stabilizovati krajem avgusta. Slobodnim Vagama će se dešavati da se naglo zaljubljuju i isto tako odljubljuju. Privlačiće ih osobe koje su neobične, borbene, jake i pomalo društveno neprilagođene. Javlja se tendencija ka idealizaciji odnosa i brzim razočaranjima kada se stvari ne ispolje na unapred zamišljen način. Nagla zaljubljivanja se dešavaju oko sedmog i osmog avgusta.

Kada je zdravlje u pitanju, trebalo bi obratiti pažnju na prehlade stomaka, bešike i eventualne problema sa mokraćnim kanalima.

Škorpija

Škorpije ovog meseca privlače tajne, misterije, istraživanja. Ne otkrivaju previše o sebi, niti žele isto od partnera. Uživaju u svojoj tišini i bave se isključivo sopstvenim interesima. Sva pažnja i planovi su usmereni na neki novi posao ili proširenje posla.

Međutim, ako su već u radnom odnosu trebalo bi da pripaze na period oko sredine avgusta, jer tada mogu imati probleme sa papirima, dokumentima, priznanicama. Ovo je mesec samooktrivanja, lične filozofije i samopouzdanja. Istrajnost i doslednost se najviše ogleda u ličnim uverenjima i stavovima i nema te sile koja bi ih promenila.

Zbog toga se mogu javiti sukobi sa okolinom i nadređenima.  Bilo bi dobro organizovati svoje finansije, jer se javlja utisak da novac odlazi i ne postoji uvid u to gde odlazi. Trebalo bi pripaziti na novčanik,  ključeve i druge bitnije stvari, može se desiti da se zaborave ili zagube.

Komunikacija sa partnerom može biti otežana i pomalo nefleksibilna. Javlja se utisak kao da partner manipuliše preuzimajući ulogu žrtve. Ne bi trebalo zbog toga biti surov i netaktičan, već razgovarati o sopstvenim potrebama i naći komromis koji može odgovarati svima. Javlja se potreba za obnavljanjem veza sa prijateljima, od kojih dolazi podrška ili pomoć. Mnoga finansijska pitanja se rešavaju posredstvom uticaja partnera ili on tu odgovornost završavanja poslova preuzima na sebe.

Slobodnim Škorpijama se mogu svideti osobe koje su na nekoj poziciji ili pak zauzete osobe, to lako mogu biti ljudi iz svakodnevnog okruženja ili sa posla. Međutim, kako postoji izvesna nesigurnost u samom odnosu, mnoge Škorpije se neće obavezati ni na šta drugo, osim flerta ili eventualno izlaska sa drugom osobom.

Kada je zdravlje u pitanju potrebno je imati više sna i odmora, jer se lako posledice mogu manifestovati na pritisak. Potrebno je ograničiti aktivnosti i ne gubiti snagu bespotrebno.

Strelac

Strelčevi su dosta fokusirani na odnose sa nadređenima, neki mogu i profesionalno napredovati ili imati neke ambiciozne planove u tom smeru. Vrlo su detaljni, analitični i posvećeni poslu. Njihova praktičnost, prizemljenost i jaka logika su u prvom planu. Rade pedantno, odgovorno i besprekorno, što će se svideti ljudima sa kojima rade.

Mnogi Strelčevi koji su u prethodnom periodu bili pomalo neodgovorni, sada se vraćaju rutini i obavezama. Sva energija i volja je usmerena na polje prava, obrazovanja, filozofije, ali i putovanja, saradnje sa inostranstvom i slično. Mnogi Strelčevi imaju potrebu da se dokažu svežim pristupom, novom perspektivom, drugačijim rešenjima nekih poslovnih problema, što im može biti veliki plus u napredovanju.

Pažnja je takođe usmerena na novac, pa je lako da u toku avgusta meseca dobiju zaostali novac od pravnih sporova, nasledstva ili banaka. Zauzeti Strelčevi imaće podršku partnera u oblastima koje se tiču novca i posla generalno. Partner je probirljiv, detaljan, dosta organizovan i daje dobre savete. Sredinom avgusta se ta situacija može promeniti, jer partner može zanemariti neke situacije ili ih ne uključiti u razmatranje, a što će promeniti tok odluke.

Slobodni Strelčevi će hteti da upoznaju nove i vedre osobe, koje će uspeti da zadovolje njihov optimizam i vedar duh, osobe koje vole nadmudrivanja i kojima sarkastična i zajedljiva komunikacija nije problem. Mogu privlačiti partnere koji su sportske građe, eksplozivnog i pomalo dramatičnog ponašanja, i to u toku putovanja, nekih predavanja ili okupljanja. Osobe mogu dolaziti ili imati veze sa inostranstvom.

Kada je zdravlje u pitanju, trebalo bi da pripaze na unos hrane i konzumiranje slatkiša, kao i na redovniju ishranu. U globalu, zdravlje je u redu.

Jarac

Jarčevi su u toku meseca primorani da se na neki način oslobode okova ponosa i pristanu na kompromis, biće im potrebno  više takta i smisla za organizaciju u odnosu na prethodni period. Velika pažnja je usmerena na druge ljude, blo na njihov novac ili na njihovo mišljenje i procenu neke situacije.

Mnogi ljudi sa kojima će Jarčevi tokom meseca dolaziti u konflikt veoma eksplozivno i takmičarski ispoljavaju svoje zahteve i volju. Moguće da će Jarčevi biti primorani da istrpe takvo ponašanje ne bi li dobili novac ili neki drugi vid sredstava od druge strane.

Zauzeti Jarčevi uživaju u emotivnim momentima sa partnerom. Generalno, ovog meseca je naglašena potreba za harmonijom, zbližavanjem i nemanjem sukoba sa drugima. Ovog meseca naglašeno je učenje, kao i sticanje novih znanja i veština. Pažnja se usmerava na profesionalno usavršavanje, napredovanje i usvajanje svih onih znanja potrebnih za dalji razvoj.

Pogodan je period za polaganje ispita, jer je koncentracija velika, um prisutan, analitičan i pedantan u detaljima. Sredinom avgusta može doći do manjih problema sa papirima ili odlaganjem ispita, pomeranjem rokova ili problema u komunikaciji sa profesorima, advokatima.

Slobodni Jarčevi maštaju o idealnoj ljubavi i filmskim susretima. U odnosu sa svojim potencijalnim partnerom pokušavaju da definišu svoju poziciju, pa će hteti da veza postane ozbiljnija. Nešto što je dugo držano u tajnosti sada izlazi na videlo.

Javlja se potreba da se frustracija zameni kupovinom, iako to neće doneti zadovoljavajuće rešenje. Kada je zdravlje u pitanju potrebno je obratiti pažnju na česte prehlade  (kijavica, suvi kašalj), kao i na probleme sa želucem.

Vodolija

Vodolijama se u toku avgusta ukazuju nove poslovne prilike ili mogućnosti da izglade konflikte sa svojim kolegama. Vodolije imaju potrebu za harmoničnom atmosferom i biće mnogo više spremne na kompromis nego prethodnog meseca. Vodolije u dugim vezama će imati podršku partnera, šta više mogu dobiti korisne savete i predloge u vezi sa rešavanjem poslovnih situacija.

Partnerstvo je prioritet i nalazi se u prvom planu. Dešavaće se da partner u nekim situacijama bude pomalo nametljiv i netaktičan, nespreman na kompromis, a sa potrebom da dokaže koliko je u pravu. Ne bi trebalo ulaziti u sukobe, umesto toga odigrati taktično. Iskoristiti savete i sugestije, a partnerovu potrebu da bude u centru pažnje zanemariti, pogotovo ako je iritantna i nepotrebna.

Prioritet ovog meseca su i finansije, pogotovo sredinom avgusta kada se može desiti da dođe do zastoja u transakcijama. Mnoge Vodolije razmišljaju o daljem usavršavanju, pa imaju tokom avgusta povoljne periode za takve odluke. Finansijska podrška dolazi preko članova porodice ili partnerovog posla.

Slobodonim Vodolijama odgovaraju neobavezna druženja ili više dopisivanja i flert. Ne postoji nikakva želja da se ulazi u nešto ozbiljnije, a privlačnost osećaju sa osobama koje su im na neki način intrigantne, misteriozne i koje se kreativno izražavaju, a mogu biti i drugačijeg stila oblačenja, ponašanja.

Sredinom avgusta mogu obnoviti komunikaciju sa osobom iz prošlosti.  Partneri na koje nailaze su bučni i ističu se po neobičnim stavovima ili stilu komunikacije, velikodušni su i harizmatični.

Kada je u pitanju zdravlje trebalo bi povesti računa o stresu, glavoboljama i redovnijoj ishrani, bar kada su u pitanju prve dve nedelje avgusta, nakon toga su moguće manje prehlade i bolovi u leđima.

Ribe

Ribe će tokom avgusta biti usmerene na decu, sport, zabavu, druženja i izlaske. Bitna im je harmonija i usklađivanje sa okolinom. Biće vrlo emotivne i intuitivne i ponovo će poželeti da se bave nekim stvarima koje su u prethodnom periodu zanemarile. Na poslu mogu imati manjih sukoba sa kolegama, jer će se Ribe ponašati nametljivo i pomalo agresivno. Zauzimanje teritorije i borba za svoja prava može pojačati jaz u kolegijalnim odnosima.

Ribe su usmerene na nove poslove, tragaju za još nekim zadacima u kojima će moći da se pokažu i dokazuju pred drugima. Možda će sami izmišljati poslove ili će pokušati sa uvođenjem promena na već postojećem poslu. U partnerstvu vrednuju iskren razgovor i komunikaciju, koja može biti otežana sredinom avgusta, jer se partner može učiniti suviše džangrizavim bez razloga.

Razlog tome može biti nezadovoljstvo svakodnevnim obavezama, melanholija i eventualni sukobi u porodici. Jedno je sigurno, a to je da sukobi do kojih dolazi su više odraz nesigurnosti partnera, nego realnih situacija. Slobodne Ribe tragaju za romantičnim partnerima, punim razumevanja i posvećenim porodici, osobama koje su nenametljive, druželjubive i pre svega slobodnog duha.

Ribe ne vole ograničenja, osim onih koje same postave, pa čak i tada se ne mogu dugo zadržati na jednom mestu. Mogu se javiti problemi sa papirima i odlaskom u inostranstvo. Pogotovo ako su to neki dokumenti koji se čekaju već duže vreme. Moguće je i da okolina ne podržava odlazak u inostranstvo ili dalje obrazovanje, usavršavanje.

Podrška za dalji rad se nalazi u samomotivaciji i spremnosti da se uđe u sukob sa najbližima, a zbog svojih snova, koliko god oni bili nedostižni. Kada je zdravlje u pitanju, mogu se javiti aritmije, manja gušenja, visok krvni pritisak, a što takođe može odložiti putovanje. Ribama bi najviše odgovaralo da se ne mešaju u situacije koje ih ne tiču i u kojima se ne traži njihovo mišljenje.

 

Artist: Sonia Menti 

Izvor: soniamenti.tumblr.com

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.