Severni i južni Mesečev čvor se uvek nalaze u opozitnim znakovima.

Opcija 1. Severni Mesečev čvor u Ovnu, a južni u Vagi.

Ove osobe su mahom orijentisane na emotivne veze i zbližavanje sa drugima. Taktični su, socijalni i usmereni na timski rad. Osećaju se najprijatnije kada mogu da se oslone na druge i kada mogu da sarađuju. Ne prijaju im duboke emocije i obično se trude da ne pokazuju svoj bes i agresiju.

Smatraju da je bilo kakav oblik pritiska i buke društveno neprihvatljiv i nepoželjan, te će se truditi da svoje emocije drže pod kontrolom. Kako je severni čvor u znaku Ovna, ovi ljudi svoju sliku i unutrašnji identitet moraju da izgrade kroz samoinicijativu i lične napore bez oslanjanja na druge ljude, pogotovo ne partnere.

Potrebno im je da se vode sopstvenom voljom i planovima, da nauče kako da izraze bes i agresiju, a da je društveno prihvatljivo, da više rizikuju i dozvole sebi da nekada budu impulsivni, brzopleti i dominantni. Ove osobe imaju veliku potrebu da budu lideri, da reaguju i da se bore za druge, moguće baš za one koji nemaju prava da govore za sebe. Međutim, sve dok je prisutna želja da se održi balans i harmonija, osoba neće hteti da reaguje drugačije od onoga kako je navikla.

14354919_1637254503272114_8513930792674193638_n

Opcija 2. Severni Mesečev čvor u Vagi, južni čvor u Ovnu.

Osobe sa ovom kombinacijom čvorova su navikle na ličnu ekspresiju. One iz prošlog života donose energiju, kreativnost, asertivnost i društvenost. Umeju da budu veoma fokusirane, nezavisne i da se često oslanjaju na sebe. Navedene osobine ih mogu sprečavati da ostvare emotivnu bliskost sa dragim ljudima. Imaju naglašen ego i nepoverljivi su prema saradnicima, pogotovo ako je posao u pitanju ili zajednički planovi.

U porodičnom životu ove osobe teže manipulaciji i najprijatnije se osećaju kada sami odlučuju i sami stvaraju. Naglašen intelekt i logika ih sprečavaju da ostvare harmoniju i zajedništvo sa partnerom. Imaju međutim želju da se ostvare u toj oblasti i da osete vezu sa drugima. Moguće da će se fokusirati na neki posao koji zahteva kontakt sa ljudima, razmenu ideja, kreativnost.

Imaju potrebu da drugi vide i vrednuju ono što oni rade, ali jedini način da se to postigne je da nauče kako da sarađuju, kako da pitaju za pomoć, kako da se oslanjaju na prijatelje. Može se desiti da kasno uđu u brak, jer se boje da će time izgubiti svoju slobodu, iako generalno celog života tragaju za zajednicom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.