Mesec u Vodoliji je zabrinut za društvena pitanja, često ne može da napravi jasnu granicu između sebe i drugih i baš zato, ljudi sa ovom pozicijom imaju potrebu da budu prihvaćeni i deo zajednice. Teško podnose odbacivanje i osećaju se veoma nesigurno ako do toga dođe.

Međutim, u tim trenucima se zatvaraju, povlače i oko sebe izgrađuju zid, jer ne zaboravimo, ovaj Mesec je ipak pod vladavinom Saturna. Uran kao noviji vladar Vodolije je boji revoltom, buntovništvom i željom za promenom koja se u slučaju pozicije Meseca manifestuje kroz ideje, misli i veliku intuiciju.

Danas, takav Mesec se nalazi na nebu. On se nalazi pod uticajem Saturna, Jupitera i Merkura. Jednakost, sloboda i nezavisnost su u centru pažnje; uticajem navedenih planeta pokušavamo da izgradimo zdravu disciplinu i razumevanje jednakosti u međuljudskim odnosima, a to ćemo uraditi kroz učenje i usvajanje novih sadržaja.

Sa navedenim planetama usvajamo nove informacije sa fokusom na osvešćivanje, znanje i odlučivanje. Saturn u Strelcu u aspektima ka Uranu i Mesecu obećava stabilan um, mudre odluke i unutrašnji mir. Zbog kvadrata koje Mars i Sunce prave ka Jupiteru, problem razumevanja jednakosti nastaje samo zbog ega i eksplozivnosti, kao i naše potrebe da se takmičimo sa drugima i večito dokazujemo nešto.

Još uvek ne odustajemo od nekih starih obrazaca ponašanja, ali smo spremni da ih prepoznajemo i o njima učimo. Sada nam neke stvari izgledaju mnogo jasnije nego pre nedelju dana kada smo bili pod nizom teških aspekata.

Posredstvom Merkura, vodolijansku slobodu i toleranciju pokazujemo u partnerskim odnosima i sada smo mnogo više spremni na kompromis nego pre, racionalnije gledamo na veze i ljubav. Merkur je u opoziciji sa Mesecom koja postepeno slabi, ovo govori o unutrašnjem strahu, o gubitku kontrole i sigurnosti, a sve zbog želje za usklađivanjem i ravnopravnošću.

Možda nismo spremni da otpustimo stvari, iako su promene tu, i veoma vidljive. Možda je promena neminovna, ali je naš otpor i suviše očigledan. Ako ovih dana primećujete neke simbole, iste brojeve ili poruke koje Vas vode ka donošenju odluke, treba ih slediti, bez ikakve sumnje. Na kraju krajeva, ljudski um je ograničen njegovom željom da prihvati novo i neograničen potencijalom da nešto novo izgradi.

Mesec u Vodoliji upućuje na znakove pored puta koje ne treba ignorisati. Slušajte ovih dana svoj unutrašnji glas i nećete pogrešiti, bilo da Vam govori da negde ne odete ili kupite određenu knjigu ili pogledate neki film. I pre nego poverujete u bilo šta izvan sebe, morate najpre verovati sebi da to što vidite, i razumete.

 

 

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.