Sa punim Mesecom u Škorpiji fokus nam je bio i još uvek je na onome što je neko uradio nama ili mi njemu. Mesec je pre svega u Marsovom znaku Škorpije, pa ga zanima ponašanje Marsa prema drugim planetama.

Mesec u Škorpiji je po svojoj prirodi sumnjičav i postojanih emocija, ali kako se u ovom znaku Mesec ne oseća dobro, jer je ipak pod uticajem Marsa, planete agresije i takmičenja, normalno je da su ovi ljudi pod stalnim unutrašnjim stresom i pre svega borbom sa samim sobom.

Mesec predstavlja našu psihu i podsvest, a Mars akciju i takmičenje, konflikte i agresiju. To bi onda značilo da se ove osobe takmiče same sa sobom, nanoseći sebi bol, ovo je agresija usmerena prema sebi, iznutra, zato se za Mesec u Škorpiji govori da je autodestruktivan.

Sunce je sa druge strane naša vitalnost i svrha. U Venerinom znaku, suština Sunca je da se poveže sa drugima, materijalizuje ljubav, usmeri se na konkretne i fizičke stvari. Opozicijom Meseca i Sunca dolazimo u dodir sa svojim unutrašnjim strahovima i porivima sa željom da ih materijalizujemo, tačnije izvučemo neku pouku za dalje.

Međutim, trebalo bi da obratimo pažnju na Mesec u Škorpiji i šta nas to zapravo interesuje? Pre svega, Mars je u Blizancima i u kvadratu ka Neptunu i trigonu sa Jupiterom u Vagi. Ovo govori o našim rizicima, potrebi da se borimo za svoja prava, istovremeno rušeći iluzije koje smo imali i o sebi i o drugima.

Agresija Marsa je usmerena na znak Blizanaca, pa ovih dana ne slušamo druge ljude, već sporovodimo sopstvenu volju, ovo je znak brzopletosti i nepromišljenih akcija. Mesec je dakle primoran da se oslanja na takvog Marsa, zbog toga interesovanja Meseca imaju veze sa stvarima koje smo preduzeli ovih dana, konfliktima koje smo imali sa porodicom na primer ili onim što smo rekli.

Ako Mars u trigonu sa Jupiterom želi da se bori za pravdu, da nametne svoju volju i mišljenje. Onda, sve su šanse da će glavna preokupacija Meseca biti upravo to. Tako da sa ovim Mesecom u Škorpiji mi zapravo razbijamo iluzije o sebi i drugima, čistimo se od negativnih obrazaca ponašanja dolazeći do novih spoznaja, što možemo nazvati nekom životnom mudršću, a koju uspešno materijalizujemo kroz sopstveni sistem vrednosti.

Kako Mesec predstavlja ženski princip, a boravi u znaku Škorpije, čiji je vladar Mars sve su šanse da su ovih dana žene podložnije stresovima, hormonalnim promenama i konfliktima, čiji su uzročnici. Uz to, sama opozicija Meseca i Sunca govori o sukobima u braku i dugim vezama.

Sunce u Biku je pod uticajem Venere u Ovnu. Venera je u opoziciji sa Jupiterom što joj uopšteno donosi nemanje vere u ljubav, sumnjičavost prema partneru, rezervisanost i usmerenost na lične prioritete. Ovi bi značilo da ne bi valjalo pojačavati konflikte sa partnerom i oživljavati stvari iz prošlosti, jer će to delovati na vezu u pravcu zahlađenja odnosa.

 

 

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.