Mesec je trenutno u znaku Ovna, znaku u kome svoje emocije, brigu za druge i potrebu za sigurnošću ispoljava na direktan, vrlo ekspresivan i neorganizovan način. Ovde je tendencija Meseca da reaguje naglo i ishitreno. Najbolje se oseća kada ima određene izazove i kada treba da se dokaže pred drugima. Osobe sa ovim Mesecom su obično nestrpljive i sklone povredama, najviše kao mlađe, sa godinama međutim ova karakteristika jenjava i ređe se ispoljava, ali je glavni impuls tu. Ove osobe štite i brinu se za najbliže tako što čine konkretne stvari, mogu biti pravi zavodnici, jer veoma direktno izražavaju emocije, u nekim situacijama i pomalo naivno i netaktično. Često nemaju osećaja za situaciju i dešava se da emocije izražavaju baš onda kada ne treba. Naravno ovo ne pominjem da bih naglasila da stvari koje su društveno prihvatljive su jedino i nazovimo normalne, namera je bila da opišem reakciju Meseca.

Danas, takav Mesec pravi konjunkciju sa Uranom, što pojačava potrebu za slobodom, buntom, takmičenjem i agresijom. Možda iz velike potrebe da izrazimo svoje emocije ili brigu vezano za neku situaciju, zaboravljamo na tuđe emocije ili momenat u kome to pričamo. To bi značilo da danas možemo naglo otići sa sastanka ili zaplakati na istom, posvađati se sa dragim ljudima bez ikakve potrebe, ali isto tako ovaj Uranov impuls donosi i neočekivane izazove, momente inspiracije i genijalnih ideja. Uran kao simbol slobode i brzine u vatrenom znaku Ovna podstiče Mesec, tačnije emocije da se ispoljavaju ishitreno, direktno, naglo i u momentu. Dan je dobar za osvajanje, debate i glasne rasprave koje mogu dovesti do kakvog kvalitetnog rešenja, ali pre svega privremenog, jer Ovan je kardinalni znak, on donosi inspiraciju, ali ne i istrajnost, tako da su rešenja brza, neočekivana i važeća za trenutak u kome se sprovode.

Nakon ovog aspekta, Mesec ide ka opoziciji sa Jupiterom, koji će doneti sagorevanje, dakle preterano trošenje energije na nebitnim stvarima, faliće nam dobre organizacije, sna i takta pre svega. Sve vreme Mesec ima podršku Saturna u Strelcu, što je u principu vremenska potvrda ili konačna presuda onoga što napravimo u ova dva dana. Akcije koje preduzimamo mogu biti podržane od strane starijih kolega, pogotovo ako je u pitanju rad sa inostranstvom. Takođe, zbog opozicije sa Jupiterom u Vagi možemo imati problema sa dokumentima, sporovima ili u ovim danima, polaganjem ispita.

Kako nam se približava Lunarna eklipsa i to 11. 02. 2017. godine, tenzije koje se budu osećale ovih dana dostići će svoju kulminaciju 11. 02. Lunarna i Solarna eklipsa se ne dešavaju na svakih mesec dana kada je pun Mesec i mlad Mesec ovo se dešava samo u onim trenucima kada se pun ili mlad Mesec nađu na tačkama gde se seku Zemljina putanja kretanja oko Sunca i Mesečeva putanja kretanja oko Zemlje, ove tačke su poznate kao Mesečevi čvorovi.

Pojava u kojoj se Zemlja nalazi između Sunca i Meseca, tačnije Mesec iza Zemlje, u samoj tački gde se gorepomenute putanje seku dovodi do toga da Zemlja zaklanja Sunčevu svetlost i Mesec se onda pojavljuje kao totalno crn i to se naziva Lunarnom eklipsom. Solarna eklipsa se dešava onda kada se Mesec nađe između Sunca i Zemlje, Mesec sada zaklanja Sunčeve zrake, pa se sa Zemlje, Mesec čini kao crn sa žutim obodom. Solarna eklipsa se obično dešava dve nedelje nakon Lunarne eklipse. Pa tako, Lunarna eklipsa će biti 11. 02. 2017. godine na 22° Lava, a Solarna eklipsa na 8 ° Riba i to 26. 02. 2017. godine.

Lunarna eklipsa u astrološkom smislu donosi promene i krize, ali i emotivna i duhovna isceljenja u onim poljima koja su aktivirana Lunarnom eklipsom, za to je potrebno da pogledate svoju natalnu kartu. Lunarna eklipsa izaziva promene, emotivne susrete, rastanke, to je trenutak kada stvari vidite onakvim kakve jesu, kada duhovnost dolazi do izražaja, kao i intuicija, ali i emotivni slomovi, nervoze, bolesti, dijagnoze.

Posebno se onda obraća pažnja na polja u koje Sunce i Mesec padaju i kakve aspekte prave sa drugim planetama, veoma je bitno ako natalne planete padaju na tačan stepen eklipse, onda događaji postaju još značajniji. Interesantno je da sa eklipsama bolje korespondiraju oni znaci koji su istog elementa, tako da će ova Lunarna eklipsa doneti dobre okolnosti vatrenim i vazdušnim znacima, a izazovne okolnosti zemljanim i vodenim znacima, za njih će bolja biti pak solarna eklipsa koja će se dešavati krajem februara.

Svakako period koji je pred Vama iskoristite da stupite u vezu sa unutrašnjim glasom, više radite ono što volite, ne radite stvari na silu, ne krivite okolnosti ili ljude koji Vas opterećuju, jer sve to može da ukazuje da niste spremni na promene, koje će se svakako desiti u februaru 2017. godine.

Kako je u pitanju Mesec u znaku Lava, naše tendencije će biti usmerene na samopotvrđivanje, razvijanje velikodušnosti, sigurnosti i ljubavi prema najbližima, ova eklipsa može doneti obilje kreativnosti, možda dosadašnji problem počnete da posmatrate drugačije, te samim tim i nađete rešenje. Lav je kreativan znak, vatren i fiksan, on nas primorava da stupimo u vezu sa unutrašnjom energijom i ostanemo dosledni u tome, kao i u odlukama koje donosimo. Lav je okretan, srčan, vitalan, ali i istrajan, dosledan i odgovoran, tako da će nas Lunarna eklipsa naučiti kako da se zauzmemo za sebe, najbliže i ono što zaista volimo, a to često znači promenu dosadašnjih životnih okolnosti.

 

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.