Mesec je danas, 06. 12. 2016., u sekstilu sa Merkurom što daje mogućnost da dođemo u kontakt sa svojim emocijama i mislima, da ih lakše kanališemo i verbalno izrazimo čemu doprinosi Merkur u Jarcu (jer obećava red i strukturu), a i Mesec u Ribama što daje intuitivnost i duhovnost.

39541789dd6f372fb29b4e02b2b47263
Idealno vreme za pisanje dnevnika i pokušaj definisanja i razjašnjavanja sopstvenih emocija. Ako su neka od tih pitanja isključivo vezana za odnose sa porodicom, teškim odnosima sa majkom, sestrama ili ženama, onda je dobar dan za rešavanje konflikata takvog tipa i lične nesigurnosti generalno. Slušanje klasične muzike, meditativne muzike može da pojača i u potpunosti vam omogući da iskoristite sekstil Meseca i Merkura.

Ovog meseca očekujte tri jako bitne promene. Prva se odnosi na promenu 08. 12. 2016. godine kada će Venera ući u znak Vodolije, pa će se i naše potrebe u partnerstvu promeniti, bićemo fleksibilniji, slobodniji i otvoreniji za promene, bilo da one uključuju prilagođavanje partnerovih i naših potreba ili društvene aktivnosti, zabave i izlaske, pa čak i započinjanje emotivnih odnosa sa prijateljima. Venera če biti u harmoničnim aspektima ka Jupieru u Vagi i Saturnu u Strelcu, pa je posebno dobar period za Vodolije ili Vodolije u podznaku. Započinjanju odnosa i očuvanju odnosa doprinosi Saturn, a tu je i Jupiter koji boravkom u Vagi, donosi optimizam, harmoniju i širenje ljubavi u partnerskim odnosima.

art-astronauts-backgrounds-cute-favim-com-4059184

19. 12. 2016. godine Merkur će krenuti retrogradno, što Jarčevima može doneti probleme na poslu, sa dokumentima i potpisivanjem ugovora. Potrebno je obratiti pažnju na kosti, zglobove, kolena, čuvati se povreda, ishitrenih reakcija. U ovom periodu nećemo znati kako da se organizujemo, možemo često menjati planove ili čak poslovne partnere.

Poslovi započeti u ovom periodu mogu se odugovlačiti, rokovi probijati. Mogući su i problemi sa autoritetima, nepažnja u saobraćaju i na sudovima, pogotovo ko je u procesu. Merkur će u tom periodu biti u kvadratu sa Jupiterom u Vagi što će dati nejasna i preterana očekivanja u onim oblastima gde se u natalnoj karti nalaze ove dve planete.

Merkur pod uticajem Jupitera može imati problem sa organizacijom i učenjem, neće znati da postavi prioritete. Preispitivanje i sumnjičavost su mogući u ovom periodu, iako ovo generalno nije težak aspekt, jer je Jupiter benefik. Oko 08. 01. 2017. godine Merkur će krenuti direktnim hodom.

tumblr_nik1lydoh61qljo49o1_1280

20. 12. 2016. Mars će ući u znak Riba. Energija Marsa biće promenljiva, usmerena na umetnost, duhovnost, inspiraciju, filozofiju, pronalaženje višeg smisla, imaćemo potrebu da stvaramo i da se dokazujemo, budemo originalni.

Ovde Mars nije agresivan, vrlo je promenljiv, prilagodljiv i odličan za stvaranje, ali ne za preduzimanje nekih naglih, ishitrenih i organizovanih akcija. Pošto je energija Marsa malo izgubljena u vodi, jer na kraju voda gasi vatru, ovo je period kada ćemo biti pasivniji, mirniji, ali i podložniji psihosomatskim manifestacijama. Ne želimo sukobe, niti teške emocije, pa se trudimo da ih potiskujemo. Za one sa izazovnim položajem Marsa pogotovo u znaku Riba, ovaj period može biti izuzetno neharmoničan, jer donosi obmane, prevare, laži. U težim položajima, donosi i probleme sa alkoholom, lekovima i slično.

Obratiti pažnju i na način na koji se lečite, možda se okrenete alternativnoj medicini ili nekim energetskim metodama lečenja. Mars će napraviti kvadrat sa Saturnom u Strelcu, pa donosi problem sa poštovanjem zakona, autoritetima, nemanjem vere, nepoznavanjem pravila. Mars ne želi obaveze i odgovornosti. Problematičan period može biti za Ribe i njihove odnose sa partnerima ili u porodici. Mogu biti pod tenzijom, izrazito razdražljive, agresivne, nesigurne, ali i mnogo aktivnije u ostvarivanju ciljeva nego inače.

black-and-white-dark-draw-drawing-favim-com-3781225

Izuzetno zanimljiv period pred nama, pogotovo sa retrogradnim Merkurom. Međutim, treba ga iskoristiti za refleksiju, učenje, kontrolu, ezoteriju i upoznavanje sa nekim novim metodama, učiteljima koji nam mogu biti od pomoći. Kako je Mars u Ribama, biće naglašena tendencija da se vodimo intuicijom i prvim utiskom što će naročito biti dobro i produktivno za pronalaženje materijala za rad na sebi.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.