U tumačenju natalne karte se mogu javiti određene greške. Jedna od njih je izjednačavanje kuća i znakova, tako da karakteristike na primer četvrte kuće odgovaraju emocijama i znaku Raka.

13882486_1613810938949804_8489924733273637485_nNa primer ako je Sunce u znaku Device u 4. kući, to ne mora biti osoba vezana za svoje roditelje, jer Sunce ne predstavlja emocije, već vitalnost i snagu. S tim u vezi ako je Sunce u 4. kući, osoba može da radi od kuće ili da iznova ima potrebu da preuređuje svoj dom, ali to nema veze sa emocijama.

Ako uzmemo na primer Sunce u Raku u 4. kući, opet nemamo emocije, već potrebu da se kreira sigurnost ili potreba da se ima porodica, možda se osoba ostvaruje kao ličnost uz porodicu, ali to nije emotivnost. Da ta osoba ima Mesec u Strelcu ona bi imala želju da putuje sa svojom porodicom ili da putuje i iskusi avanturu znajući da ima sigurnost i podršku svoje porodice, ali Mesec je taj koji govori o emocijama, ne Sunce.

Sada, uzmimo da je Mesec u Devici u 4. kući, ovo bi značilo da osoba ima potrebu da pomaže i obezbedi svojim ukućanima sigurnost. Ona pomaže svojim roditeljima ili majci. Ova osoba je najsigurnija kada ima šta da pruži porodici i kada im je od koristi.

Ako je Mesec u Raku u 4. kući onda imamo jaku vezanost za dom i osećanje pripadnosti kao i poistovećenost sa roditeljima, naglašenu genetiku i memoriju, tek tada možemo reći da znak odgovara kući, u drugim slučajevima nema smisla znak povezivati sa kućom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.