Šta da očekujemo u narednom periodu? Šta je sa Covidom-19 do kraja godine?

Mislodestrukcija level Pluton

Na samom početku avgusta imaćemo opoziciju Merkura u Raku i Plutona u Jarcu, na 23. stepenu. Ove dve planete govore o tendenciji da se stvari i konflikti isteruju po svaku cenu. Vidimo da su u suprotnosti i dva znaka, Rak-Jarac, oba kardinalna znaka, Rak kao vodeni i Jarac kao zemljani protivnik. Razlika u ispoljavanju negativnosti oba znaka je što je Rak pokazatelj pasivne-agresije i besa koji tinja, dok je Jarac simbol otvorenog sukoba zarad rešavanja situacije u njegovu korist. Jarac nameće svoje prohteve na vrlo očigledan i nedvosmislen način. To imamo i kod znaka Raka, samo što je nametanje suptilnije i manipulativnije. Opozicija, po svojoj prirodi saturnovska, govori o rušenju sistema i mislima koje su destruktivne i teške. Tako da, 01.08.2020. možemo očekivati da u međuljudskim odnosima budemo veoma destruktivni, sa tendencijom ubeđivanja, namernog izazivanja sukoba, podsmevanja…

Mnogo sarkazma i ironije, a malo pravih rešenja. Pluton kao apsolutna destrukcija u aspektu sa Merkurom donosi destrukciju misli; predstavlja teške reči, reči izrečene da povrede i ubiju. Cilj ne bira sredstvo, kao što ni Merkur ne bira reči… Ovo su veoma glasne rasprave, rasprave u javnosti, sukobi koji se tiču sprovođenja zakona, pravde i slično.

A-HA

Već sutradan imaćemo Sunce u kvadratu sa Uranom, opet jedan napet i veoma jak, energičan aspekt. Ono što je ovde zanimljivo je da ovaj aspekt donosi A-HA momente, sjajne (Sunce) nesvakidašnje (Uran) uvide u ono što je naša svakodnevica. Tako da sa jedne strane možemo naprasno (Uran) postati svesni realnosti koje živimo sa tendencijom, hrabrošću i donekle arogancijom da odmah sve rešimo, postavimo stvari na svoje mesto i dobijemo aplauz za ono što smo uradili (jer…Sunce u Lavu).

Ovaj aspekt će posebno biti dobar za umetnike. Dodatno tumačenje ovog aspekta su i partnerski odnosi, ovo su iznenadni prekidi i razilaženja, prouzrokovana nepromišljenim odlukama ili ponašanjem, mahom od strane muške osobe. Ovo su takođe i iznenadna zaljubljivanja i započinjanje teških veza, veza koje nemaju jasan cilj osim haosa, ekstaze i uzbuđenja. U psihološkom smislu, ovaj aspekt može doneti preterane frustracije spoljašnjim izgledom, lično ih zovem ego tripovima koji se manifestuju kroz nametanje sopstvene volje, stila komunikacije, oblačenja ili ponašanja, većini; ako nije u centru pažnje, osoba se gasi (Sunce).

Mars i Pluton = Teretana atomatika

Na svu tu priču, na nebu polako, ali sigurno jačaju aspekti Marsa prema Saturnu i Plutonu. Mars je kao što znamo u kardinalnom i vatrenom znaku Ovna, vrlo zapaljiv i samo čeka signal (koji obično sam sebi daje) kada će reagovati. Impuls vatrenog Marsa je dodatno pojačan kvadratom ka Plutonu u Jarcu sa kojim će se sresti na 23. stepenu 15.08. Ovo je bukvalno urušavanje sistema, požari, borba (Mars) do smrti (Pluton), ovo je borba i protiv smrti, što nekako i odgovara čitavoj priči oko virusa.

Ono što moramo znati je da se ovaj aspekt neće sam od sebe pojaviti 15.08. On će postepeno jačati do 15.08. pa treba očekivati i na individualnom planu porast tenzije, možda pojačanu želju za kretanjem, vežbanjem, tako reći, pražnjenjem tolike količine energije. Ovo može biti dobro za posao, jer će energija biti pojačana na max. Međutim, zdravstveno može doneti probleme sa pritiskom, očima, glavoboljom, jer preteran rad bez odmora dolazi vrlo brzo na naplatu.

Možemo reći da je ovo aspekt mazohizma i autodestrukcije koju isprva ne vidimo, jer ga pravdamo naletom inspiracije, energije ili prosto obavezom da se nešto završi do kraja. U stvari je beg od potencijalnog neizrečenog besa (od aspekta Merkura i Plutona) koji samo čeka da se prelije. Ovo je aspekt lave, užarenog sistema koji puca, eksplodira i nakon toga ništa ne ostaje. Psihološki, aspekt je toliko napet da osobu tera da radi bilo šta samo da se ne suočava sama sa sobom, pa otuda i preuzimanje prevelikih odgovorosti na sebe, otuda previše sporta, nespavanja, besa…

Mars i Saturn = Rebel without a cause

Nakon Plutona, Mars će sresti sa Saturnom i to u poslednjoj nedelji avgusta što predstavlja borbu za novi zakon, sistem, pojačava tendenciju da se uspostave jasne granice i izgradi bolji sistem funkcionisanja. I Mars i Saturn su u svom sedištu, jedina razlika je što je Saturn retrogradan, pa samim tim je i proces menjanja stvari mnogo složeniji i sporiji, ali dinamika Marsa je i dalje vidljiva i intenzivna, samo što nije usmerena sada na uništenje i pritisak, već na doslednost u menjanju materijalne stvarnosti.

Poslednja nedelja avgusta zato donosi borbu sa autoritetima, starijim osobama, tvrdoglavost pred zakonom, pred sudom, jedno veliko NEĆU, ŠTA MI MOŽEŠ. A Saturn kako je retrogradan tačno je da ne može ništa, ali TRENUTNO. Ovde moramo pripaziti da nam se osobe sa kojima smo u konfliktu ne osvete, pogotovo ako su to stariji ljudi, imaju višu poziciju od nas ili su nam šefovi. Ovaj aspekt iako deluje obećavajuće, može s početka da bude veoma dinamičan, ali da se na kraju ipak ugasi. Potrebno je jasno definisati ciljeve na poslu ili odnosima sa ljudima, jer ako ne definišemo ono što želimo, dobićemo ono što nam serviraju tako da na kraju budemo etiketirani kao buntovnik bez cilja i svrhe. Na poslu ovo može ostaviti jako loš utisak, zato treba reagovati taktično i nikako agresivno, kao i sa jasnim planom i načinom ponašanja.

Venera i Neptun = Lepo je, ali juče…

U emotivnim odnosima su moguća razočaranja kao posledica preterane idealizacije partnera i veze. 27. 08. Venera će biti u trigonu ka Neptunu, što je jednako filmskoj ljubavi, ljubavi na prvi pogled, ljubav srodnih duša, ljubav koja se rađa jednom u životu, ljubav koja je toliko pompezna, dramatična, romantična da je na kraju, nerealna. A istina je da ne vidimo dobro, jer Neptun zamagljuje osećaj realnosti. Neptun iskrivljuje sve ono što jeste i pravi od toga savršenu iluziju u koju želimo da verujemo.

Ovo je ljubav na prvi pogled i momentalna povezanost dve osobe na svim nivoima, vanserijska privlačnost do te mere da su sva čula natopljena (Neptun) drugom osobom (Venera). Savršen aspekt za stvaranje i inspiraciju. Težak aspekt za poročne osobe i osobe sklone narkoticima, alkoholu, hrani, kockanju, svemu…

I nedugo posle toga, jedan šamar u lice dobijamo opozicijom Venere i Plutona najpre, pa onda i Venere i Saturna koji će biti posebno inteziviran 02. 09. Veze započete krajem avgusta mogu biti prekinute već početkom septembra, verovatno vođene strašću, ljubomorom, prostornom razdvojenošću, patnjom; razdvojenost je moguća zbog godina, prostornih razlika, religijskih stavova, životnih vrednosti i slično.

Sukobi su teški i vidljivi, jer Venera ulazi u kvadrat sa Marsom, pa sve što je bilo sakriveno izlazi na videlo. Svaki porok, sakrivena emocija ili nezadovoljstvo idu na površinu. U tom periodu imaćemo i Pun Mesec u Ribama. Kako nasuprot njega imamo Sunce u Devici, naspram svih navedenih serija aspekata, ovaj Pun Mesec donosi otrežnjenje o tome šta smo osetili, u šta smo verovali, a šta se zapravo dešava. To je veliko otrežnjenje od romantizacije odnosa i idealizacije partnera. Vreme je da se uzemljimo i odredimo svoje prioritete, posvetimo se poslu, organizaciji svog života, uvođenju zdravih navika (Sunce u Devici).

Sunce i Neptun = Rešavanje religijskih pitanja

Sunce će u periodu 09.09. praviti opoziciju sa Neptunom i istovremeno trigon sa Jupiterom koji je i dalje retrogradan što upućuje na ponovno jačanje religijskih pokreta ili rešavanja pitanja koja se tiču ljudskih prava, sloboda i demokratije. Početkom septembra kako ovaj aspekt bude jačao je dobar za učenje i razumevanje složenih koncepata, saradnju sa ljudima iz inostranstva, nalaženju zajedničkog cilja, osvetljavanju onih problema na kojima treba raditi. I budući da je Sunce i u opoziciji sa Neptunom, ova nova znanja nam mogu pomoći da osvestimo svoje strahove i poradimo na samopouzdanju.

Mentori i Uzori

U periodu od 08.-11.09. možemo slučajno otkriti osobe koji nam mogu biti budući učitelji, mentori, uzori u svakom smislu te reči. Ovo ne moraju biti nužno osobe koje poznajemo, to mogu biti pisci, motivacioni govornici, neko ko je u izvesnom smislu daleko od nas ili nam deluje nedostižno, ali nas istovremeno motiviše da budemo bolji.

Interesantno je da tokom septembra aspekti Marsa, Plutona i Saturna slabe, ali zato, 10.09. Mars kreće retrogradno i to sa 28. stepena na kome će biti bar nedelju dana. Tog dana i narednih par imaćemo situaciju na nebu gde su retrogradni: Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluton. Da bi već nakon tri dana, tačnije 13.09. Jupiter konačno krenuo direktnim hodom.

Krajem spetembra imaćemo jednu zanimljivu situaciju, gde će 24.09. Merkur ući u opoziciju sa retrogradnim Marsom, što iako deluje kao jako strašno, zapravo nije, jer će Merkur iz znaka Vage hteti kroz diplomatiju i asertivnost da sredi odnose sa Marsom koji je inače reflektivniji nego inače, jer je retrogradan. To znači da u ovom periodu možemo rešiti sukobe koji su nas jako dugo mučili tako što ćemo imati priliku da izrazimo svoje viđenje, bez da budemo zbog toga osuđivani ili optuživani. Druga osoba će pored razumevanja imati i želju da se zapravo promeni i reši nesuglasice.

Hrabre žene i jasniji ciljevi

Na opštem planu ovaj period donosi mirenje suprotnosti i timski rad suprostavljenih strana u rešavanju trenutnih problema. Nakon toga će Mars ponovo ući u kvadrat sa Saturnom i to već 27. 09. ali primećujemo da je energija smirenija. Ovo je i dalje borba za prava i protiv sistema i nametnutih zakona, ali sada na jedan konstruktivniji način ili sa već postojećim planom i jasnim ciljevima. Krajem septembra, tačnije 29. 09. imaćemo i trigon Venere i Marsa što je odlično za žene na visokim položajima koje dolaze u prvi plan zbog svoje hrabrosti, energije i harizme.

U partnerskim odnosima, žene će biti nasrtljivije i generalno agresivnije u sprovođenju onoga što žele, dok će muškarci hteti da se povuku ili da puste da stvari idu i odvijaju se svojim tokom. Žene će takođe inicirati veze i više aktivnosti u partnerskim odnosima. Septembar takođe završavamo Saturnom koji kreće direktnim hodom.

Ja-Mi Dihotomija

Oktobar započinjenom punim Mesecom u Ovnu što nas donekle upućuje da će fokus biti na ja-ti odnosima, na odnosima moje-tvoje viđenje stvarnosti, na onome šta ja mislilm-šta ti misliš, kao i na dihotomiji ja-mi (jer imamo opozitne znake Ovna i Vage). Takođe, 04.10. Pluton kreće direktnim hodom. Već oko 07.10. imaćemo kulminaciju emotivnog nezadovoljstva i nepromišljeno donošenje odluke koja može već sledećeg dana da nas lansira u konflikte sa saradnicima na poslu ili ljudima iz neposrednog okruženja. 08.10.

Mars će napraviti ponovo kvadrat ka Plutonu i tada treba najviše i obratiti pažnju. Budući da je Mars retrogradan, ovo možda neće biti otvorena fizička agresija, koliko unutrašnja, pa se može desiti fizička povreda usled unutrašnjeg besa. Na primer, osoba je vidno nezadovoljna svojim kolegijalnim odnosima i kako ne zna šta da uradi po tom pitanju, zbog anksioznosti i nervoze može se desiti da nepromišljeno padne i povredi se. Ili da osoba oseća ogromni priliv energije koju ne zna kako da kontroliše, rešava se da ode u teretanu i usled prevelikog opterećenja u toku vežbanja povredi kičmu. Dakle, uzrok besa jeste spoljašnji, ali njegovo ispoljavanje je unutrašnje, tj. manifestuje se psihosomatski.

Međutim, ovo može doneti neko pozitivno, iznenadno razrešenje situacije u našu korist već 10.10. Tokom ostatka oktobra, tenzija Marsa i Plutona jenjava, a već 19.10. imaćemo trigone Venere i Jupitera i Venere i Saturna, što je odlično za duge veze, optimizam spram stvarnosti u kojoj živimo, mir i zadovoljstvo u radu (Venera je u Devici u tom periodu), spremnost da se žrtvujemo, pomognemo, doprinesemo i budemo na usluzi drugoj osobi.

Radimo odvojeno ali sa istim ciljem

Interesantno je da su i Jupiter i Venera u znacima svog pada, ali u svojim terminima. Ovo znači da možda na spoljašnjem nivou ne izgleda da rade nešto što trenutno deluje kao značajno, ali na duže staze ima efekta i pokazaće se verovatno u narednim mesecima. Takođe, veze koje se započnu u ovom periodu mogu delovati dosta racionalne i praktične, gotovo materijalističke. Partneri se ujedinjuju da bi nešto zajedno uradili, ovo je u principu dobar aspekt za partnere koji rade već zajedno ili koji planiraju da započnu posao. Do kraja oktobra možemo očekivati dobar period za posao, partnerstvo i timski rad.

U novembru, i to 10.11. ćemo imati opoziciju Venere u Vagi i retrogradnog Marsa, kao i trigon Sunca i Neptuna. Za partnerske veze ovo može predstavljati udaljavanje i nerazumavenja partnera, gde ženska strana ima previsoka očekivanja u odnosu na vezu, a muška strana preterano racionalizuje, pa na taj način deluje odsutno ili nedostupno. Muška strana se takođe više fokusira na učenje, posao, druženje, neobavezne aktivnosti što može da bude dodatni okidač nesporazuma. Osim toga, samim tim što imamo dva suprotna znaka Ovna i Vagu dovoljno govori o dihotomiji ženske romantične strane i muške tako reći, odsutnosti.

Ipak, ne smemo zaboraviti da ovo nije tipičan Mars, on je dosta mirniji, reflektivniji, povučeniji. Moguće da će partner prikazan Marsovom energijom u novembru mesecu sređivati stvari iz prošlosti, pogotovo ako se tiču posla, svakako fokus je više na obavezama nego na emocijama. Sunce u trigonu sa Neptunom nam svima daje neku natprirodnu snagu, pa smo izrazito motivisani da postignemo ono što su nam ideali i ciljevi za neki naredni period, uprkos preprekama i sukobima.

Mars je daleko od Saturna, Jupitera i Plutona, daleko od očiju, daleko od srca; strahovi jenjavaju, agresija jenjava, sve se dešava na nivou ideje i msili. 14.11. Mars takođe kreće direktnim hodom i jako dugo, čak do 25.11. ostaje na 15. stepenu Ovna što mu fokus stavlja na stvari koji se tiču ugovora, administracije, putovanja, edukacije i slično. Možda će neko odlučiti da upravo u ovom periodu upiše neki kurs, dobije posao, potpiše bitan ugovor, proda ili kupi stan ili pak razmišlja u tom smeru.

Direktan hod Marsa znači i direktno marširanje prema ponovnom kvadratu, ali sada samo sa Plutonom, koji će biti mnogo destruktivniji nego prethodni kvadrat, jer je sada Mars u direktnom hodu i veoma jak, sve ovo se dešava 21.12. Od noviteta u novembru mesecu, možemo očekivati i direktno kretanje Neptuna, tako da na nebu ostaje još Uran retrogradan.

U decembru, tačnije 16.12. Saturn i Jupiter će se naći na 29. stepenu Jarca, a 19.12. na 0. stepenu Vodolije. Videćemo sada drugačiji sistem, drugačija prava ili neku značajniju promenu u svetu, koja će definitivno uticati i na promenu svesti i čovečanstva uopšte. Nova definicija realnosti nas očekuje, ali mnogo pozitivnija, jer je Jupiter konačno izašao iz svog pada. Ipak, ta stvarnost će se izgrađivati postepeno i neće tako reći, doći preko noći, jer je Saturn u fiksnom znaku Vodolije iz kog diktira pravila i odgovornosti. Dodatno je ojačan time što je Vodolija muški znak i samim tim budući da korespondira sa Saturnovom prirodom, automatski je suroviji. On se drži discipline, ali ima velike ideale i zahteva potpunu promenu društva i realnosti kakvu poznajemo, tako da očekujte da više nećemo biti isti, a to će biti ozvaničeno krajem godine.

Šta se dešava sa Covidom-19?

Kao što možemo primetiti, na nebu je aktivan trio Jupiter, Saturn, Pluton. Jupiter pridružen sa Plutonom donesi masovnu destrukciju, veliki broj mrtvih, donosi upravo ovo čemu svedočimo, donosi pandemiju. Da li smo mogli da pretpostavimo da će biti u ovolikom obimu, ne. Ali, da li smo mogli da pretpostavimo da će dugo trajati, mogli smo. Retrogradnost sama po sebi predstavlja duže zadržavanje u jednom znaku, pa samim tim ona tema koja je aktivirana dobija najviše pažnje. U maju 2020. godine kada su se planete malo udaljile jedna od druge imali smo period zatišja, period olakšanja i nade da je je sve ovo prolaznog karaktera. Saturn je na kratko bio u znaku Vodolije, da bi se potom opet vratio u znak Jarca i aktivirao staru dinamiku.

Dramatične scene, loše vesti i generalno širenje panike možemo očekivati i tokom avgusta 2020. godine, međutim već krajem avgusta ćemo svedočiti nekim bitnijim pozitivnim promenama u odnosu na pandemiju. Najpre zato što Jupiter kreće direktnim hodom sredinom septembra, a onda i Saturn, i to krajem septembra 2020. Ovaj period mogu obeležiti pozitivne vesti u smislu sprečavanja daljeg širenja pandemije, pojava lekova, metoda ili novih informacija koje se odnose na novu strategiju lečenja. Dakle, virus je i dalje tu, ali je pristup drugačiji, daje mnogo više rezultata i to je u principu i više nego pozitivna vest.

Mars će u septembru napraviti kvadrat sa Saturnom što daje jasnu strategiju, determinisanost i motivaciju, nešto poput toga da idete u rat, ali ste sigurni u sebe, jer sada imate adekvatnu opremu i situaciju držite pod kontrolom. Oktobar se čini dosta mirnim, optimističnim mesecom, ali već tokom novembra možemo imati još jedan planetarni test, jer će Jupiter i Pluton od 07.11. do skoro 17.11. ponovo biti združeni na 22. stepenu. Ovaj period se može okarakterisati kao novi talas pandemije, generalno ceo novembar može biti u tom prizvuku “pogoršavanja situacije”.

Nakon 17.11. Jupiter će se polako udaljavati u Plutona da bi tokom decembra, zajedno sa Saturnom ušao u znak Vodolije. Ovo definitivno unosi optimizam, snagu i više slobode. Promene će se dešavati na političkom planu, možemo očekivati u svetu promene režima, pokrete koji se tiču ljudskih prava; koncept slobode posebno biva naglašen. Imaćemo dosta progresivnih i kreativnih ideja u odnosu na trenutnu situaciju, ovo može označiti proces vakcinacije ili nalaženja nekog mehanizma koji će svima biti od pomoći.

Ipak, u tom periodu je na nebu aktivan kvadrat Marsa i Plutona, tako da ne smemo previše da poranimo sa slavljem, jer Mars i Pluton se mogu odnositi na ratove i druge destruktivne momente koji sada dolaze na naplatu kao posledica prethodnog grčenja i retrogradnosti Marsa. Tako da sa jedne strane, pandemija se drži pod kontrolom i rezultati toga su sve bolji, ali zato ljudi pucaju rešeni da promene sistem po cenu života.

Ono što je vidljivo početkom 2021. godine je da će združeni Jupiter i Saturn pisati nove zakone ili nova pravila ponašanja i istovremeno naći će se u direktnom kvadratu sa Uranom što dodatno pojačava ovu priču nove svesti, novog režima, drugačijeg ponašanja ljudi, ovo je ukratko aspekt revolucije koja se dešava na nivou svesti čoveka, na nivou religije, na nivou društva i na nivou sistema vrednosti…

A dok gledamo ovaj planetarni film budimo odgovorni i prema sebi i prema drugima…

 

Kako čitati godišnji horoskop?

Iako u svojim prognozima obično radim predikcije na osnovu podznaka osobe, a ne sunčevog znaka, ove predikcije koje su pred vama čitaćete se aspekta vašeg sunčevog, tj. horoskopskog znaka. Ne shvatajte stvari lično i prognoze shvatajte kao putokaz.

Imajte u vidu da će ovaj horoskop čitati na hiljade različitih profila, a da je jedini način da utvrdite šta će se individualno vama dešavati, izrada natalne karte. Kroz natalnu kartu mogu detaljno odgovoriti na pitanja koja imate u vezi sa oblastima za koje ste zainteresovani.

Horoskop pred vama je predviđen za period od avgusta do kraja 2020. godine. Nije rađen prema svakom mesecu, već uopšteno, sa najznačajnijim događajima koji bi vas interesovali.

Ovan

Period od avgusta do decembra 2020. godine, Ovnovima donosi previše obaveza na poslu i previše odgovornosti koje mogu rezultirati time da se osete kao da će svakoga časa doživeti nervni slom. Ipak, neke Ovnove to može dodatno motivisati da postave jasne granice u svom poslu, tako što će jasno definisati svoju ulogu i svoje obaveze u odnosu na saradnike i poslovne partnere. Ovo je na neki način period poslovne i lične transformacije koji će zahtevati sazrevanje, bolje definisanje poslovnih ciljeva i više asertivnosti. Neki odnosi će se neminovno završiti i to će mnogima doneti pravo usmerenje i sa kim zapravo treba raditi.

Finansijska situacija će biti promenljivog karaktera, ali krajem godine, većina Ovnova će uspeti da se stabilizuje i nađe neku materijalnu zadovoljavajuću sigurnost. Ovnovi u dugim vezama se dosta oslanjaju na svoje emotivne partnere, tražeći njihove savete ili oslanjajući se na poslovne ideje koje mogu biti veoma korisne u narednom periodu.

Kada je ljubav u pitanju, slobodni Ovnovi uživaju u avanturama, bez jasnog cilja i velikih očekivanja. Flert i moguće dopisivanje sa osobom koja je Lav ili Strelac ili sa natalnom kartom u kojoj dominira vatreni element. Moguća je prostorna udaljenost ili održavanje odnosa na daljinu. Ovde treba preduzeti neke mere opreza, jer je moguće da druga osoba bude zauzeta ili da određene stvari prećutkuje. Mogući su konflikti i generalno nerazumevanje u komunikaciji sa potencijalnim emotivnim partnerima. Potrebno je stvari postaviti što je moguće jasnije, da ne bi došlo do razočaranja usled prećutkivanja ili manipulacije.

Zauzeti Ovnovi se bave svim drugim aktivnostima osim partnerom. Očekuje se od partnera da donese neku poslovnu ili finansijsku odluku, ali se ništa ne radi po tom pitanju. Zauzeti Ovnovi žele da pokrenu stvari, ali ne žele da ih završe, pa to očekuju od partnera. Takođe, da li usled previše obaveza ili jednostavno dosade, imaju potrebu da partnera na neki način isprovociraju da reaguje u željenom smeru. Nedostaje takta i otvorene komunikacije. Neki Ovnovi će želeti da partnera prave ljubomornim ili mu priređuju ljubomorne scene.

Aspekt zdravlja upućuje na oprez u porocima, većina Ovnova preteruje u hrani i piću. Moguće su manja okupljanja koja će Ovnove navesti da se opuste, i previše, i time naruše neki uspostavljen režim ponašanja i zdravstvenih navika. Posebno obratiti pažnju na alkohol. Psihološki, moguće su frustracije, problemi sa fokusom, nespavanjem. Previše misli i anksioznosti koja za posledicu ima nerealne strahove i otvoreno ispoljavanje agresije i nezadovoljstva. Takođe, jedan od vidova ispoljavanja anksioznosti biće preterivanje u porocima, pa je savet da se povede računa o kontroli ponašanja.

Naglašeni su izazovi sa grlanom čakrom, počev od problema u komunikaciji, preko bolova u grlu, suvog grla ili osećaja grebanja u grlu. Normalizovati san pre svega, a onda i bioritam, uspostaviti koliko toliko jasne navike i ostati dosledan u tome. Koristiti vreme za spavanje, odmor i boravak u prirodi. Izbegavati medije i previše tehnike, jer će ometati radni angažman, fokus i generalno percepciju i kogniciju.

Bik

Poslovno, Bikovi će se osećati da nemaju kontrolu nad situacijom. Postoji neko nezadovoljstvo ili razočaranje finansijama, pogotovo ako se očekuje bolje radno mesto ili povišica ili vraćanje duga…Frustracija može imati veze i sa ličnim dugovima, otplaćivanjem kredita i raspoređivanjem sredstava na više strana. Konstantan je fokus, tenzija i žaljenje na ono što nedostaje i što ne može da se sprovede. Moguće je nezadovoljstvo uslovima na poslu i postoji razmišljanje o promeni posla. Ipak, ta promena se ne sprovodi, već se više zadržava na planu raspitivanja o novim poslovnim mogućnostima. Moguće da neka mlađa osoba treba da informiše o novoj poslovnoj situaciji i saopšti stvari bitne u donošenju poslovnih odluka.

Bikovi koji su u dugim vezama će imati mahom stabilnu emotivnu situaciju. Zajedničke finansije su dosta dobre i mogući su prilivi novca sa više strana. Moguće je uređenje prostora, renoviranje. Slobodni Bikovi mogu ući u flert sa osobom koja je predstavljena znakom Riba ili Strelca. Partner koji je naglašen znakom Riba ili dominantan vodeni element u karti moguće je da dosta taktizira ili obećava mnogo više nego što može da ispuni. Ova osoba dosta romantizuje celu situaciju, ali ne ispunjava ono što kaže, takođe je moguće da je sklona flertu i sa drugim osobama. Ovde je ego izuzetno naglašen, kao i potreba za takmičenjem i dokazivanjem, zato, osoba sa dominantnim znakom Riba ima tendenciju da dramatizuje ili prikazuje svoje emocije mnogo ozbiljnijim nego što one zaista jesu. Osoba koja je u znaku Strelca ili sa jakim vatrenim elementom je sa druge strane preterano iskrena, bez jasnog cilja i namere, pa njeno ponašanje deluje nepromišljeno, mada bez loše namere. Ipak, deluje da je osoba iskrenija i spremnija da uradi neke konkretne stvari osim prazne priče i obećanja; surovost i direktnost u nastupu je čine pomalo neomiljenom i nepromišljenom.

Zdravlje je poprilično jako i stabilno, sa mogućim izazovima u težini ili osećaju nadutosti u telu usled konzumiranja previše slatkog ili slanog u ishrani, pogotovo nezdrave hrane. Jak metabolizam. Moguća je zapušenost nosa i disajnih puteva, bolovi u grlu, kao i usne i kožne infekcije. Pripaziti da preparati za negu tela budu prirodnog sastava, jer upravo to može biti uzrok suve kože ili nekih osipa i kožnih reakcija. Mogući su bolovi u kostima i zglobovima.

Blizanci

Slobodni Blizanci mogu upoznati osobu koja je ili mladolikog izgleda ili približno sličnih godina, eventualno mlađa od njih. Ovaj odnos se održava na daljinu ili je tek u začetku. I jedna i druga strana žele da to preraste u nešto više, međutim, obe strane ne žele da odustanu od svojih vrednosti i uverenja, tako da može doći do razilaženja i prekida komunikacije. U ovoj situaciji obe osobe imaju emocije, i simpatija je uzvraćena, ali je tvrdoglavost mnogo veća, što je i najveći kamen spoticanja u ovom odnosu. U slučaju da se izazovi ne reše, doći će do privremenog razilaženja. Ipak, sam odnos nije prekinut…više je na pauzi. Znaci koji se javljaju kao dominantni su znaci Bika, Device, Riba, Raka.

Zauzeti Blizanci ulaze u jedan miran period planiranja porodice ili renoviranja kuće/stana. Kada je stan u pitanju moguće su manje izmene/dekoracije/krečenje. Za veće planove, poput renoviranja kuće, finansije se usmeravaju na dorađivanje ili popravljanje stvari u dvorištu ili zadnjem delu kuće. Finansijska situacija oba partnera je poprilično zadovoljavajuća. Jedan deo finansija se usmerava na nekog člana porodice, moguće su pozajmice. Razmatraju se ugovori sa bankama, u prvom planu su krediti i uslovi plaćanja. Planiranje i analiziranje različitih ugovornih obaveza mogu dovesti do promene banke ili uslova saradnje.

Blizanci koji su nezaposleni mogu dobiti poslovnu ponudu vezanu za oblast marketinga, menadžerstva ili rukovodeće pozicije. Blizanci koji su već u radnom odnosu imaju iracionalne strahove i nepotrebne brige u vezi sa svojim radnim mestom koje može da doživi promene, a koje se tiču ili novog poslovnog partnera ili rukovodstva u firmi. Svakako su te promene moguće, ali neće uticati na poslovnu poziciju.

U zdravstvenom kontekstu, većina Blizanaca može imati probleme sa leđima, tačnije gornjim delom leđa, najčešće ramenima, lopaticama. Takođe, moguće su povrede ili ušinuća vrata ili vratnog dela. Neke osobe mogu imati i problem sa pršljenovima u vratnom delu, što dalje rezultira glavoboljama i oštrim probadanjima u glavi.

Rak

Zdravstveno, Rakovi bi trebalo da obrate pažnju na očni pritisak. Većina Rakova će hteti da ostavi pušenje i dobar deo će u tome i uspeti. Budući da će pluća biti u fokusu, posebnu pažnju obratiti na jačanje imuniteta i zdravije navike. Česti talase hladnoće i toplote mogu imati veze sa pritiskom, moguć je kašalj i češće izbacivanje sekreta. Potrebno je obratiti pažnju na kolena, tačnije desno koleno i listove obe noge. Ne forsirati i ne preterivati sa fizičkim vežbama, kako se povreda ne bi nastavljala. Moguće su povrede prstiju leve šake, pogotovo ako se osoba bavi nekim fizičkim radom. Obratiti pažnju na opremu, zaštiti sebe pre započinjanja bilo kakvih teških poslova. Ne raditi u uslovima smanjene vidljivosti ili pod glavoboljom. Budući da je kod nekih Rakova izražen očni pritisak, tada posebno voditi računa i ne raditi stvari u položaju koji je naporan za telo, vrat pogotovo.

Zauzeti Rakovi će hteti da ozvaniče svoje odnose i veze, neki od njih će se veriti, drugi će se opredeliti i ozbiljnije posvetiti jednom partneru. U planu je zajednički život, preseljenje u veći stan ili veći grad, usled proširenja porodice. Ovo su događaji koji su se već planirali, pogotovo ako su to planovi iz marta-aprila 2020. godine ili od ranije. Sprovođenje neke od ovih aktivnosti će se dešavati u avgustu ili septembru 2020. godine za najveći broj Rakova, ali će i ostatak godine biti podjednako plodonosan.

Slobodni Rakovi se mogu naći u ljubavnom trouglu, gde partner prećutkuje informaciju da je u ozbiljnoj vezi ili da ima neke druge životne planove. Određeno razočaranje postoji i potreba da se izađe iz takvog odnosa. U odnosu sa ovom osobom je dosta naglašena strast i avantura, partneri uživaju u zajedničkim aktivnostima, ali to sve može biti narušeno tajnama i prećutkivanjem. U kontekstu ljubavnih odnosa slobodnih Rakova, znaci koji se najčešće pojavljuju su Vodolija, Vaga ili Blizanac, ili će osoba imati naglašen vazdušni element u natalnoj karti.

Poslovna situacija je takva da će mnogi Rakovi poželeti da daju otkaz ili biti primorani da rade još jedan posao. Otkaz može biti samoinicijativan, nije uslovljen toliko spoljašnjim okolnostima, koliko subjektivnim nezadovoljstvom koje je praćeno preteranim obavezama. Mogućnost rada od kuće može motivisati na pokretanje sopstvenog posla koje može imati veze sa online prodajom, trgovinom, pogotovo ako je u pitanju neki vid proizvodnje. Ovo mogu biti preparati za negu tela, ulja. Posao može biti povezan sa kuvanjem, zdravom hranom, dekoracijom i slično. Moguće je partnerstvo sa još jednom osobom, verovatno ženskog pola. Savet je da se ovaj posao ne započinje bez prethodno razrađenog plana i poverenja u potencijalnog poslovnog partnera.

Nezaposleni Rakovi su neodlučni. Imaju dve poslovne ponude, ali nemaju motivacije za rad. Moguće da će jedna od poslovnih ponuda iziskivati poslovni put ili dodatno usavršavanje, što im trenutno nije u cilju. Nezaposleni Rakovi imaju veliku nadu za posao, ali premalo radnog angažmana. Rezultat je da slučajno zaborave da se jave ili pošalju CV ili se izjasne u vezi sa poslom, tako da sve ostaje na nivou ideje i želje.

Lav

Kada je posao u pitanju, zaposleni Lavovi mogu imati problema sa kolegama u radnom okruženja. Moguća je ljubomora među saradnicima i potreba za dokazivanjem. Kod većine Lavova postoji želja da se poslovni odnos prekine i napuste partnerstva ili saradnja koja više ne donosi zadovoljstvo a ni korist. Ovde je vidljivo i razočaranje, pogotovo, ako odnos nije bio isključivo kolegijalan, već i prijateljski, s tim u vezi i prekid saradnje će biti neugodan za obe strane.

Nezaposleni Lavovi su u aktivnoj potrazi sa poslom, ali imaju problem sa samopouzdanjem i organizacijom. Naime, nezaposleni Lavovi imaju problem da definišu šta tačno žele da rade i kako tome da pristupe. Vidljiva je profesionalna konfuzija oko toga šta je zapravo njihov pravi poziv, pogotovo ako su do sada radili poslove koji su bili isključivo u svrhu zarade i egzistencije. Jasnije se oseća poriv za smislom i svrhom u nalaženju posla koji će za promenu doneti sreću i ispunjenje. S tim u vezi, jasniju viziju i konkretnije ciljeve koji će rezultirati konkretnom poslovnom ponudom, nezaposleni Lavovi će dobiti u periodu novembra i/ili decembra 2020. godine.

Kada je ljubav u pitanju, mnogi zauzeti Lavovi su u prethodnom periodu imali otežanu komunikaciju ili generalno odnos zahlađenja i dosade u odnosu sa partnerom. Većina zauzetih Lavova je dozvolila sebi neobavezni flert ili dopisivanje sa drugom osobom. S početka se to činilo kao površna emocija koja je vremenom prerasla u nešto više. Budući da bi to prouzrokovalo velike probleme, zauzeti Lavovi se odlučuju da taj odnos prekinu da li zbog postojeće partnerske veze ili zbog dece. Donosi se jasna odluka da se fokus stavi na već postojeću partnersku vezu, iako emotivno, zauzeti Lavovi ostaju donekle nezadovoljni i neispunjeni.

Slobodni Lavovi mogu razviti simpatije prema starijoj osobi ili iz svog neposrednog životnog okruženja ili sa posla. Starija osoba može biti u znaku Ovna, Riba ili Raka i sa njom postoji odlično intelektualno razumevanje i komunikacija, međutim osoba u znaku Lava se ovde oseća iskontrolisanom i emotivno slabom u odnosu na partnera. Postoji potreba da se preuzme kontrola nad odnosom, tj. da osoba povrati osećaj slobodne volje i da se ne oseća toliko izmanipulisano. Želja da se jasno postave granice u odnosu na potencijalnog partnera izazvaće veliki revolt, jer će svaki vid promena zahtevati neke unutrašnje napore i prekidanje starih navika, što se osobi u znaku Lava neće dopasti. Ipak, na duže staze, svaki vid promena može doneti unutrašnju sreći i zadovoljstvo, što se kod slobodnih Lavova tokom drugog dela 2020. godine odražava i na finansije. Ono na čemu treba raditi u narednom periodu su ublažavanje i rešavanje izazova koji se tiču preterane samokritike, previsokih očekivanja, opsesivnosti i volje generalno. Vrlo verovatno je da će se odnos sa ovom starijom osobom nastaviti i u narednom periodu, zaljubljenost je vidljiva, sada i sa konkretnim postupcima od strane druge osobe.

U zdravstvenom smislu treba obratiti pažnju na mišiće, skočne zglobove i češća uganuća. Obratiti pažnju na infekciju levog uha. Mogući su bolovi u mišićima leđa, pa se preporučuje istezanje na svakodnevnom nivou. Obratiti takođe pažnju na alergijske reakcije, najčešće na prašinu. Kod žena su vidljivije češće infekcije bešike, prehlade, a kod muškaraca bubrezi.

Devica

Device će hteti da organizuju svoje obaveze u odnosu na kolege time što će se fokusirati samo na one najteže i najhitnije stvari koje treba uraditi. Može doći do sukoba sa saradnicima u vezi sa obavljanjem radnih zadataka, pogotovo ako je osoba u znaku Device obavljala zadatke koje nisu u njenom opisu posla. Sada postoji potreba da se takvi odnosi saseku u korenu i da se jasno postave granice šta su čije obaveze. Druge Device će imati slobodu i poverenje da određene zadatake proslede ili podele sa svojim saradnicima bez potrebe da se saradnici stalno nadziru i kontrolišu. Može se razmišljati o novoj poslovnoj poziciji ili čak unapređenju, ali se ništa konkretno ne preduzima po tom pitanju. Javlja se želja za daljim učenjem i usavršavanjem pa će mnoge Device hteti da upišu kurs, krenu na treninge ili se posvete nekim slobodnim aktivnostima. Ovo će biti dobar ventil za izbacivanje nakupljene tenzije usled previše posla ili opterećenja istim.

Nezaposlene Device imaju tendenciju da se samosažaljevaju i da idealizuju poslovnu situaciju. Mogu imati dosta poslovnih ponuda, ali bez ikakve želje da o tome razmišljaju, budući da stalno nalaze zamerke i uslove koji im ne odgovaraju. Previsoki zahtevi utiču na izbor posla i lično zadovoljstvo. Većina Devica ima problem sa ljubomorom na osobu koju smatraju nekompetentnom za određenu poslovnu poziciju, a na koju se pretenduje već duži vremenski period. Ako je to situacija, otuda i previsoka očekivanja, samosaželjenje i apatija. Dobar deo Devica se odlučuje na rad sa decom, neke Device mogu planirati decu. U svakom slučaju, naglašeni su poslovi koji podrazumevaju čuvanje dece, rad od kuće ili neke kreativne aktivnosti sa decom, moguće putovanje ili dalje usavršavanje pogotovo u oblastima pedagogije, psihologije, porodične terapije, rad u osnovnoj školi i sl.

Zdravstveno stanje kod Devica tokom drugog dela 2020. godine upućuje na slabost u šakama i oslabljenost zglobova i malaksalost, pa zato ne treba dizati teške stvari i preterivati sa fizičkim vežbama. Moguće je oslabljen sluh ili probadanje u bubnoj opni, najviše kao posledica glasne muzike. Mnoge Device mogu imati i problem sa zamagljenim vidom, tačnije problemima sa očnim pritiskom i glavoboljama. U tom slučaju razmisliti o nošenju naočara, pogotovo ako se dosta radi za računarom. U ishrani više koristiti sirovu hranu i salate, ne preterivati sa brzom hranom i jako začinjenom, jer se mogu javiti problemi sa varenjem.

Zauzete Device su nepoverljive prema partneru, postoji unutrašnja tenzija koja usmerava na špijuniranje, ljubomoru, potrebu da se partner stalno proverava ili kontroliše. Iako konflikti sa partnerom postoje, mnogo strahova koje zauzete Device imaju su mahom iracionalne prirode. Ta iracionalnost se ogleda upravo u potrebi za manipulacijom i kontrolom partnera. Ipak, budući da su Device svesne destruktivnosti ovakvog ponašanja, ubrzo prekidaju ovakav pristup situaciji i fokusiraju se na porodicu, pogotovo ako planiraju put ili manje porodično okupljanje.

Slobodne Device imaju potrebu da nađu odgovarajućeg partnera. Iz jake želje da budu u vezi koja je zrela i ozbiljna mogu samim forsiranjem nekih odnosa imati par neuspešnih i vrlo razočaravajućih veza, kao i kajanje kao posledicu toga. Preporuka je ne brzati sa ulaskom u odnose, sve i da postoji želja za romantičnom vezom. Partner koji je u znaku Jarca ili Vage, posebno sa naglašenim Saturnovim uticajem može jako destruktivno delovati na osobu u znaku Device. Sa ovim osobama se može javiti problem u komunikaciji ili generalno razumevanju. Ove osobe mogu biti veoma taktične, koristoljubive i emotivne hladne. Postaviti jasne granice i realna očekivanja je preporuka za naredni period.

Vaga

Zauzete Vage će imati tendenciju da flertuju i zavode samo zarad nekog ličnog dokazivanja i samopouzdanja. Vage će najčešće hteti da flertuju kroz konflikt, tačnije imaće potrebu da sa osobom koja im se dopada i na koju žele da ostave utisak da češće dolaze u konflikt i da se raspravljaju. Pogotovo ako je druga osoba Ovan ili Vodolija. Postoji tendencija i za oponašanjem partnera, tačnije njegovih sistema vrednosti i generalno stavova prema životu, kako bi se na taj način izvršio veći uticaj. Zauzete Vage će hteti da šarmiraju drugu stranu i kroz nuđenje neke usluge iako je pozadina svega toga flert, dokazivanje i isticanje. Druga strana zbog toga može osećati grižu savesti, pogotovo ako su obe osobe poznanici ili poslovni saradnici. Zauzete Vage mogu zbog svega imati problema u braku ili dugoj vezi, što će ih motivisati da na vreme postave jasno svoje granice i posvete se porodici.

Slobodne Vage se mogu naći u ljubavnom trouglu. Potencijalni partner može takođe biti u znaku Vage ili Ovna ili sa dominacijom vatrenog elementa. Međutim, slobodne Vage neće hteti da nastavljaju odnos dokle god ne bude situacija razrešena, što im u principu može ići na ruku, jer će najverovatnije partner hteti da izađe iz veze i posveti se odnosu.

Zaposlene Vage mogu imati otežanu situaciju na poslu. Zbog promene rukovodstva ili interne politike poslovanja, zaposlene Vage će biti u poziciji da obavljaju ili poslove svojih kolega ili poslove koji nisu u opisu njihove radne pozicije. Obećanje u vezi sa boljim položajem na poslu može biti prekršeno, tako da se kod zaposlenih Vaga koje su očekivale neku promenu na poslu može javiti unutrašnje nezadovoljstvo i generalno razočaranje. Neke Vage će imati promene u poslovnom položaju, ali pre toga će uložiti mnogo truda i rada u tu poziciju. Tako da se treba naoružati strpljenjem, jer do pozitivnih promena neće doći lako. Olakšanje će biti vidljivo kroz udruživanje ili podelu obaveza sa kolegom u znaku Bika ili Ovna.

Nezaposlene Vage će hteti da započnu posao od kuće, najčešće će to biti online posao u oblasti estetike, zdravlja, psihologije i partnerskih odnosa. Neke Vage se mogu odlučiti i na oblast ezoterije i poslove u okviru toga. Zarada nije toliko u prvom planu, jer postoje drugi izvori prihoda, bilo od pre ili preko finansijske pomoći nekoga od članova porodice.

Zdravstveno, Vage mogu imati izazove sa reproduktivnim organima, cistama, neredovnim menstrualnim ciklusima. Uzroci mogu biti i usled stresova na poslu ili drugim poljima života. Takođe, mogući su i izazovi sa peristaltikom i generalno varenjem hrane, kao i zadržavanjem tečnosti u telu koje se može ogledati u natečenosti donjih dela nogu, najčešće zglobova i listova.

Škorpija

Zauzete Škorpije su u procesu refleksije ili manifestacije odnosa iz prošlosti koji se nije dobro završio, ili je ostao nedovršen u neku ruku. Moguće je ponovno uspostavljanje kontakta i inicijativa koja dolazi od strane Škorpija. Razmišlja se o taktičnosti samog pristupa što se može ogledati u započinjanju neobavezne komunikacije. Naglašena je potreba da se postave emotivne granice, ali i reši situacija u odnosu sa drugom osobom, zato će i pristup izgledati neobavezno iako sa jasnim i smislenim ciljem. U odnosu sa bračnim partnerom postoje konflikti i emotivno zahlađenje. Fokus je trenutno više usmeren na finansije u braku i obavljanje poslova ili potpisivanje ugovora.

Slobodne Škorpije mogu uspostaviti odnos sa osobom koja je Devica, Vaga ili Ovan. Međutim u ovom odnosu postoje problemi u komunikaciji, pa se Škorpije odlučuju da odbrane svoju poziciju nereagovanjem, iako su privatno dosta opterećene partnerom, dosta analiziraju i generalno mogu imati probleme sa nesanicom. Vidljiva je određena melanholija u odnosu sa osobom, nedostajanje i tuga, ali bez jasne namere da se odnos zapravo i reši.

Zaposlene Škorpije će imati izazove sa saradnicima zbog nekih informacija koje se sakrivaju od njih ili im se ne prosleđuju na vreme. Moguće je probijanje rokova, opet zbog nedostatka informacija ili neprofesionalnog radnog okruženja. Iako će ishod biti pozitivan za Škorpije, potrebno je sačuvati zdrav razum i taktično postaviti odnose na poslu kako bi se sprečili dalji konflikti.

Nezaposlene Škorpije mogu imati ponudu za posao u avgustu ili oktobru 2020. godine. Ta ponuda se može odnositi na rad u nekoj državnoj firmi, banci ili pošti; posao će se ticati pre svega nekih administrativnih poslova, bar sa početka. Postoji neko nezadovoljstvo poslom zbog nedefinisane radne pozicije, kao ni uslova poslovanja, a ni isplate, pa će Škorpije biti isfrustrirane i nezadovoljne. Ono što se sa početka činilo kao dobra šansa može početi da bledi. Takođe na atmosferu na poslu može uticati i položaj zgrade ili generalno mesta gde se nalazi. Moguće da je to dosta tamno mesto, bez mnogo svetlosti ili se nalazi u mestu koje je mahom pretrpano zgradama pa se stvara utisak skučenosti, haosa i gužve.

Zdravstveno, Škorpije mogu imati problema sa grlom, promuklošću, glasnim žicama. Takođe, naglašeni su digestivni problemi. Treba obratiti pažnju na usta i eventualne promene vidljive na jeziku, takođe obratiti pažnju na krajnike. Javlja se opšta telesna iscrpljenost i čest umor koji se manifestuje u zadnjem delu vrata. Ishrana je jako bitna, ne preterivati u šećerima zbog mogućeg razvoja kandide (pogotovo u ustima).

Strelac

Kod zauzetih Strelčeva fokus je mahom na porodici. Postoji mogućnost planiranja ili zajedničkog puta sa partnerom ili kod nekih Strelčeva, u planu je i proširenje porodice. Na poslu dolazi do pozitivnih promena koje će dalje uticati na profesionalni razvoj Strelčeva. Bolja poslovna pozicija može doći i kroz flert ili udvaranje starije osobe sa posla. Iako ovaj flert neće ugroziti porodične odnose, vidljiv je kao odskočna daska kada je posao u pitanju. Mnogi Strelčevi koji nisu znali šta žele i u kom pravcu da idu sada će dobiti jasnu viziju koji su im ciljevi i prioriteti u životu. Mnogo njih izlazi iz zone komfora i ono što se činilo nekada kao nemoguće sada će biti izazov i sa jasnom potrebom da se stvari sprovode u delo i ne ostavljaju na nivou priče.

Slobodni Strelčevi ne žele ozbiljnu vezu niti bilo kakav vid ograničavanja njihove slobode. Javljaju se razmišljanja o partneru iz prošlosti, to može biti ili neko sa kim su Strelčevi imali dugu vezu ili iskren prijateljski odnos, ali koji je iznenada prekinut. Partner o kome se razmišlja budući da je već zauzet ili u bračnoj zajednici će odbiti većinu Strelčeva da nastavljaju odnos, iako će primarno postojati želja za komunikacijom sa ovom osobom. Suštinski, slobodni Strelčevi ne žele obavezu niti odgovornost pa zato ni ne razmišljaju o dugoj vezi.

Kod zaposlenih Strelčeva prvi deo godine je bio izuzetno buran i profesionalno nejednak u smislu dužnosti i poslova koje su obavljali. Moguće je da je većina njih radila poslove koji nisu u njihovom opisu posla. Previše odgovornosti i stresa je obeležilo prvu polovinu godine. Druga polovina će doneti razrešenje sukoba na poslu kao i određenih političkih nepravilnosti, što zaposlenim Strelčevima donosi smirivanje situacije i generalno napredak. Osoba ženskog pola pomaže da se poslovna situacije stabilizuje. Ista osoba inicira neku vrstu pomoći zaposlenim Strelčevima da konačno ili promene poslovnu poziciju ili dobiju povišicu. Svakako, šta god se dešavalo, ići će im u korist.

Nezaposleni Strelčevi će tokom dobrog dela godine imati više ponuda za posao bez neke jasne konkretizacije istog. Mogući su volonterski poslovi ili neki manji poslovi, pogotovo ako osoba radi ili planira da radi online kao freelancer. U jednom trenutku će se iskristalisati tri aktivnosti ili tri važne poslovne ponude, gde će nezaposleni Strelčevi morati da se odluče, pa će tražiti određene znake ili se voditi intuicijom prilikom odlučivanja. Razlog ovolikom čekanju i neodlučnosti leži u činjenici da je većina Strelčeva naviklo da radi nezavisno od tima, za sebe i uvek više poslova, dok će ovaj posao zahtevati od njih punu posvećenost timu, jasno definisane aktivnosti i veliku odgovornost što im se neće dopasti, pogotovo ako je nadređena osoba starija. Neki Strelčevi mogu nastaviti sa vođenjem porodičnog privatnog posla, ali postoji otpor prema tome upravo zbog previše obaveza i odgovornosti.

Zdravstveno, Strelčevi bi trebalo da se paze padova i fizičkih povreda. Moguće se povrede glave, oka. Mogući su česti bolovi u slepoočnom delu koji su uzrokovani problemima sa ušima, ušnim kanalom ili fizičkom povredom bubne opne. Neki Strelčevi mogu imati i probleme sa zubima, karijesom, čestim popravljanjem zuba.

Jarac

I zaposleni i nezaposleni Jarčevi imaće vrlo lep poslovni period, sa dosta motivacije, duhovnog razvoja i generalno optimizma spram onoga što im se dešava. Zaposleni Jarčevi će hteti da napuste posao koji već rade, kako bi započeli privatan posao ili radili privatno sa osobom koju jako dugo poznaju. Kod nekih Jarčeva ovo može biti i bračni partner sa kojim započinju privatan posao. Ovaj posao može zahtevati promenu mesta boravka. Generalno, zaposlenim Jarčevima stoji mogućnost poslovnog putovanja, preseljenja i menjanja posla. Nova poslovna ponuda će ponuditi sigurniju finansijsku situaciju, što će mnogim Jarčevima doneti mir kada je materijalna sigurnost u pitanju. Pogotovo, ako su hteli da ulažu dodatno u nešto.

Nezaposleni Jarčevi takođe razmišljaju o poslovnom partnerstvu , ali se tokom drugog dela godine to partnerstvo samo planira, nemam nekih konkretnih odluka. Moguća je realizacija posla tek tokom 2021. godine, dok je drugi deo 2020. godine više kao pripremni period za sklapanje ugovora, rešavanje administrativnih prepreka i slično. Nezaposleni Jarčevi mogu rešiti da većinu vremena provode u prirodi više kao vid alijenacije od spoljnog sveta. Neko od tih povlačenja im može doneti kreativnu inspiraciju, pogotovo ako imaju naglašeni umetnički talenat. Posao može biti vezan za neki vid proizvodnje, rada sa drvetom ili na njemu, ako su u pitanju umetnički Jarčevi. Ostatak će hteti da se povuče i razradi planove u vezi sa postojećom poslovnom idejom.

Zauzeti Jarčevi mogu imati problema u partnerskoj vezi što će inicirati dalje sukobe. Iako ne dolazi do raskida, postoji tendencija da se partneri razdvoje na neki period ili se oseća emotivno prezasićenje, udaljavanje i slično. Partner prikazan znakom Jarca će drugog partnera praviti ljubomornim tako što će inicirati odnos sa osobom koja je u znaku Raka, Škorpije ili Ovna. Ovde je naglašen flert, česta komunikacija, ali je odnos površan i samo sa ciljem da se već postojeći partner napravi ljubomornim.

Slobodni Jarčevi se mogu naći u situaciji gde su zainteresovani ili im se dopada partner koji je već zauzet. Zbog toga postoji razočaranje u odnosu sa ovom osobom. Dominantan je osećaj krivice, samokritike ili nezadovoljstva kod slobodnih Jarčeva. Previše je fokusa na stvari i situacije koje su se desile u prošlosti i to izaziva anksioznost ili probleme sa spavanjem. Savet je ne kriviti sebe do granica autodestrukcije, jer se to može odraziti na zdravlje i uopšteno apetit.

Zdravstveno je moguća povreda na radu, mada ne mora biti uključen posao kao uzročnik. Moguća je povreda ruke, tačnije levog lakta. Otežana cirkulacija u vratnom i leđnom delu može stvarati osećaj umora, isrcpljenosti i bolova. Pripaziti na istezanje ligamenata i preterane aktivnosti koje su uzročnik povreda. Umor i iscrpljenost se manifestuju i na sistem za varenje, pa se često može javljati nagon za povraćanjem ili problemi sa mučninom, vraćanjem hrane i slično. Voditi računa kako se namirnice kombinuju u ishrani. Paziti na korišćenje hrane kojoj je istekao rok trajanja.

Vodolija

Zauzete Vodolije su u periodu samotraženja i preispitivanja svojih ideala u odnosu na postojeću partnersku vezu. Duhovni razvoj inicira i nove ciljeve u partnerskoj zajednici, što može doneti neko trenutno nezadovoljstvo vezom ili previsoka očekivanja. Javlja se tendencija razmišljanja o osobi iz prošlosti. Naglašena je seksualnost i strast u vezi sa ovom osobom, ali to sve ostaje na nivou ideje ili razmišljanja o njoj. Moguć je flert sa osobom u znaku Ribe ili Jarca. Zauzete Vodolije su u drugom periodu godine više u potrazi za idealom i konceptom dobre veze. Nema velikih sukoba među partnerima, sve se odvija na nivou intelektualnog kod velike većine Vodolija.

Slobodne Vodolije će biti okružene mnogobrojnim udvaračima, ali bez namere ulaska u bilo kakvu ozbiljnu vezu. Kod slobodnih Vodolija akcenat je više na druženju, učenju i razmeni iskustva, nego na emotivnim vezama. Većina potencijalnih udvarača Vodolija je već zauzeto, pa je savet ne ulaziti u paralelne veze ili započinjati nešto što nema stabilnu osnovu. Ipak, većina Vodolija se opredeljuje za sebe, odnosno neki lični put i samorazvoj sa povremenom željom za partnerom i razumevanjem. Ali, sve je to kratkog daha i više motivisano dosadom nego željom za ozbiljnom vezom.

Zaposlene Vodolije će biti preopterećene poslom i obavezama, najviše u avgusti i septembru. To će ih naterati da ispitaju kreativna rešenja kako je najbolje pristupiti obavezama. Istovremeno, mogu imati i neku srećnu okolnost na poslu pa da deo obaveza delegiraju dalje ili produže rok završavanja određenih aktivnosti. U svakom slučaju, nakon dva teža meseca će se osetiti olakšanje na poslu ne samo smanjenjem obima posla već i kroz pristup zadacima i stvarima koje treba završiti. Promene su dakle i fizičke i psihološke prirode u odnosu na aktuelne zadatke na poslu.

Nezaposlene Vodolije će stabilnu poslovnu ponudu imati tek krajem godine. Većina Vodolija je tokom dobrog dela godine posvećeno učenju, kursevima, usavršavanju sa jedne strane i izgrađivanju svog profesionalnog plana sa druge strane. Vidljivo je traženje zadovoljstva u poslu ne samo finansijska sigurnost. Zato će mnoge Vodolije prolaziti neki oblik duhovnog buđenja u odnosu na ono šta treba da rade, i kako to zapravo i da urade. Poslovna ponuda na kraju godine može im doneti pre svega stabilnost, u smislu mirnog okruženja i saradljivog tima. Moguće da je to rad u nekoj manjoj firmi sa vrlo stabilnom organizacijom. Takođe, zgrada ili objekat se mogu nalaziti u delu koji je vrlo čist i udaljen od gradske buke.

Zdravstveno je akcenat na glasnim žicama, hroničnim prehladama, meniskusu i čestim bolovima u kolenima. Postoji mogućnost da se javi neki blaži oblik alergije. Usled naglašenosti faktora koji upućuju na dlanove, potrebno je raditi masažu ili akupresuru dlanova; na taj način se pomaže opštem zdravstvenom stanju. Neke od Vodolija mogu zatrudneti. Obratiti pažnju na nedostatak magnezijuma, takođe moguća su česta grčenja i bolovi u mišićima. Naglašena je sluzokoža usta, u smislu nekih promena ili čak infekcija. Reagovati pravovremeno.

Ribe

Zaposlene Ribe će u drugom delu godine žonglirati između dve poslovne situacije. Ako se predugo budu dvoumili vrlo je verovatno da će izgubiti obe poslovne opcije. Ako su to dva različita posla, vagaće se da li treba prihvatiti posao koji donosi više novca ili više uživanja. Međutim, vrlo je verovatno da će se na kraju prihvatiti posao koji donosi uživanje, a manje novca. Takva odluka će se donositi u periodu novembra i decembra meseca 2020. godine.

Nezaposlene Ribe će imati poslovnu ponudu koja im može doneti ne samo profesionalno zadovoljstvo, već i emotivno. Većina nezaposlenih Riba je duži period bilo nezadovoljno sobom i finansijskom situacijom, ova poslovna ponuda možda će tražiti neki izlaz iz zone komfora, ali svakako doneće i više sreće, novih poznanstava, a možda i emotivnu vezu. Ono što je ovde izazov je što većina Riba ima neki vid straha da posao neće uspeti ili da oni nisu dovoljno kompetentni za taj posao. Dodatno ih može povući i činjenica da moraju putovati na posao ili da je posao udaljen od mesta stanovanja. Iako ovo mogu biti neke realne prepreke, savet je da se posao ipak prihvati, jer može otvoriti novu životnu etapu sa mnogo više zadovoljstva i samopouzdanja.

Zauzete Ribe su u poziciji kontradiktornog emotivnog odnosa. Osoba sa posla ili neposrednog okruženja sa kojom imaju česte konflikte, sukobe i poprilično naglašen takmičarski odnos, sada može da ispolji simpatiju i strast. To je odnos koji je sa početka bio jako hladan, konfliktan i isključivo poslovan, ali vremenom su uspele da se razviju emocije. Druga osoba može biti Bik ili Vodolija i ona na osobu u znaku Ribe gleda kao na srodnu dušu ili nekoga sa kim je moguća avantura i zadovoljstvo. Odnos iz jedne krajnosti prelazi u drugu, pa tako hladan odnos prelazi u strast koja se može neslavno završiti za obe strane, pogotovo za Ribe koje su već u odnosu. Osoba u znaku Bika ili Vodolije možda će hteti da iskaže svoje emocije i ponudi neku opciju daljeg razvijanja odnosa. Osoba u znaku Riba nije ravnodušna, samo je pitanje koliko je jasno postavila svoje granice i da li želi da ide preko njih ili ne.

Slobodne Ribe imaju veliku želju da oforme porodicu i konačno nađu partnera za dugu vezu. Ipak, one su i dalje prepuštene samosažaljenju i strahovima da će ih druga osoba ograničiti, da će kontrolisati njihovo slobodno vreme ili aktivnosti uopšteno. Pogotovo one slobodne ribe koje su navikle da imaju više partnera i nemaju ozbiljnu vezu sada pokazuju strah ili zabrinutost na samu pomisao vezivanja, iako postoji želja za porodicom i sigurnošću. Većina slobodnih Riba ne želi da se bavi svojim strahovima i to kanališe kroz prejedanje i preterivanje u hrani, pa je moguće dobijanje na kilaži, i to usled ličnog nezadovoljstva i nemanja dovoljno motivacije da se nešto promeni.

Zdravstveno stanje je sa početka drugog dela 2020. godine poprilično dobro i stabilno. Metabolizam je jak. Potrebno je paziti na fizičke povrede noge. Ne treba raditi stvari na visini ili sa visine. Izbegavati takođe rad sa strujom i neispravnim elektronskim uređajima. Savet je da se uređaji ne popravljaju na svoju ruku, pogotovo ako je osoba početnik u tome. Takođe, pripaziti na češće prehlade bešike. Obratiti pažnju na čajeve, voće i povrće u ishrani. Voditi računa da se hrana dobro opere, jer može doći do mučnine, problema sa varenjem, negde čak i trovanja. Koža je jako osetljiva pa je podložna opekotinama, pogotovo od dugog i nezaštićenog sunčanja; mogu se javiti pečati po telu. Drugi mogući uzrok pečata je reakcija na hranu. Ne eksperimentisati sa hranom ili biljkama koje se jedu prvi put, ne raditi ništa na svoju ruku.

4 Komentara

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.