Prva dekada (21.01. – 30.01)

Osobe rođene u ovoj dekadi su strastvene prirode, ali koja počiva više na duhovnim nego na telesnim interesima. Ljubav kod njih ne dolazi kao udar groma, obično se rađa iz prijateljstva, zajedničkih interesovanja, sličnih pogleda na život.

Idealizuju partnera, ali suočeni sa stvarnošću u stanju su da prvi prekinu vezu. Njihovom temperamentu odgovaraju osobe rođene u znaku Device i Vage.

♥♥♥

Druga dekada (31.01. – 09.02)

Kod osoba rođenih u ovom periodu idealizam je izražen više nego strast, zato ne pate mnogo za bivšim partnerima. Privlače ih osobe koje vode drugačiji život od njihovog, bliži njegovim idealima.

U braku su verni i privrženi porodici, ali često su zaneseni svojim poslovima pa može delovati kao da zanemaruju partnera. Osobe rođene u znaku Blizanaca, Vage ili drugoj polovini januara najviše odgovaraju temperamentu ljudi rođenih u ovoj dekadi.

♥♥♥

Treća dekada (10. 02. – 18.02)

Osobe rođene u ovom periodu treba da savladaju svoju bojažljivost i da govore ono što osećaju. Njihova je sudbina da ne postižu uspehe odmah, u stvari, vreme radi za njih i na kraju ispadne bolje nego što su se nadali.

U braku su verni i postojani, ne traže od partnera nemoguće i imaju razumevanja opraštajući gotovo sve. Najviše im odgovaraju osobe rođene u znaku Blizanaca, Vage, Vodolije.

 

Artist: Harumi Hironaka
Izvor: Pinterest
Izvor teksta: Mikić, M. (2010). Veliki večiti kalendar, Kragujevac: Imperija knjiga

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.