Prva dekada (24.10. – 01.11.)

Osobe rođene u ovome periodu svim sredstvima dokazuju svoju ljubav. Oni dopuštaju da ih njihovo strasno oduševljenje zaslepi i tada postaju žrtve većih nesporazuma. Oni nikad olako ne shvataju ljubav i kada su primorani da se nje odreknu, izgleda im kao da je ceo svet izčezao.

Tada su razočarani, ali nikome ne dozvoljavaju da ih žali, jer njihove brige su samo njihove. Osobe koje im odgovaraju rođene su polovinom jula, oktobra i februara.

♥♥♥

Druga dekada (02.11. – 11.11)

Ljubav igra veliku ulogu u životu osoba rođenih u ovoj dekadi. Kada vole oni to čine iskreno i bez ikakvih taktičnih nadmudrivanja. Sve ostalo im je strano i zbog toga su često ljubomorni. Veoma su sebični, skoro surovi i stalno traže potvrdu ljubavi i poverenja.

Kada poklone svoje srce, onda su u ljubavi i braku verni, ali zbog svoje prirode, ostaju nepoverljivi i sumnjičavi. Odgovaraju im osobe rođene u znaku Riba, Škorpije, Raka.

♥♥♥

Treća dekada (12.11. – 22.11)

Kod osoba rođenih u ovoj dekadi katkad se susreće neobičnost u seksualnom životu. Često pohlepni i razvratni upuštaju se u mnoge ljubavne avanture, ali neće uvek biti srećni. Ljubomorni su i mogu biti vrlo sebični i to je obično uzrok rastanka sa partnerom. Njihovom temperamentu odgovaraju osobe rođene u znaku Raka, Riba i Škorpije.

 

Artist: Harumi Hironaka
Izvor: Pinterest
Izvor teksta: Mikić, M. (2010). Veliki večiti kalendar, Kragujevac: Imperija knjiga

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.