Prva dekada (21.03. – 31.03)

U ranoj mladosti se brzo upuštaju u ljubavne veze, ali njihova romantična osećanja ne dozvoljavaju im da se čvršće vežu za jednu osobu. Za brak, oni treba da upamte da život nije samo mladalački san, već opora realnost i zato je njima potrebno mnogo više trezvenosti nego što je imaju.

Devojka rođena u ovome periodu često se vezuje za slabe ličnosti nad kojima može da dominira. Iako se vrlo lako prilagođava i pokorava, gotovo je uvek ona ta koja bira. Osoba koja njima najviše odgovara rođena je u znaku Raka, Strelca ili u drugoj polovini marta.

♥♥♥

Druga dekada (01.04. – 11.04)

Njihov odnos prema suprotnom polu vrlo često se ogleda kao ljubomora, sumnjičavost i vrlo izražena želja za dominacijom nad partnerom. Na ljubav nikada ne mogu da gledaju dovoljno veselo i bezbrižno, već svojom izopačenom ozbiljnošću dolaze u situaciju da naruše tek nastalu sreću. Na njima prva ljubav ostavlja bled trag i to je tek iskustvo više. Osobe rođene u znaku Ovna, Lava i Strelca mogu im učiniti život lepšim i prijatnijim.

♥♥♥

Treća dekada (12.04. – 20.04)

Velikodušni, iskreni, energični i spremni da se žrvtuju, ljudi rođeni u ovoj dekadi shvataju ljubav snažno i idealistički. Žele da u potpunosti ovladaju životom svog bračnog partnera, pa ipak njima nije nepoznato to da u udvaranju i braku je potrebno i „dati i uzeti”.

Daju svom partneru malo slobode, a sebi dozvoljavaju da ih njihova previše izražena erotika odvede na puteve neodgovornosti. Imaju divnu sposobnost da postignu sreću kao obožavani bračni drug i voljeni roditelj.

 

Artist: Harumi Hironaka
Izvor: Pinterest
Izvor teksta: Mikić, M. (2010). Veliki večiti kalendar, Kragujevac: Imperija knjiga

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.